بهزاد شارقی*؛ سکینه صادقی کاجی
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 1-8
چکیده
آنزیم اورهآز جزء خانواده آمیدو هیدرولازها (EC: 5. 1. 5. 3) میباشد که توسط گیاه لوبیای جک تولید می شود و این ارگانیسم را قادر میسازد که اوره را هیدرولیز و ایجاد آمونیاک و دی اکسید کربن نماید. مطالعات سینتیکی این آنزیم با استفاده از تکنیک اسپکتروفتومتری در ناحیه ماوراء بنفش در دمای oC 40 و در سه pH 5/5، 2/7 و 8 انجام گرفت. نتایج بهدست آمده نشاندهنده ...
بیشتر
آنزیم اورهآز جزء خانواده آمیدو هیدرولازها (EC: 5. 1. 5. 3) میباشد که توسط گیاه لوبیای جک تولید می شود و این ارگانیسم را قادر میسازد که اوره را هیدرولیز و ایجاد آمونیاک و دی اکسید کربن نماید. مطالعات سینتیکی این آنزیم با استفاده از تکنیک اسپکتروفتومتری در ناحیه ماوراء بنفش در دمای oC 40 و در سه pH 5/5، 2/7 و 8 انجام گرفت. نتایج بهدست آمده نشاندهنده سینتیک مهاری وابسته به pH اورهآز توسط پراکسید هیدروژن میباشد. بیش ترین اثر مهاری در pH بازی (8=pH) اتفاق افتاده و اثر مهاری پراکسید هیدروژن در pH اسیدی (5/5=pH) حداقل میباشد، در نتیجه پارامترهای سینتیکی Km و Vmaxآنزیم اورهآز که توسط معادله لینوریور-برگ در غیاب پراکسید هیدروژن محاسبه شده است، بهترتیب معادل 52/4 میلیمولار و 03/1 میلیمولار بردقیقه میباشند. در حضور پراکسید هیدروژن و با افزایش pH مقدار Km و Vmax به ترتیب افزایش و کاهش مییابند. همچنین نتایج نشان دادند که بوریک اسید و بتا مرکاپتو اتانول اثر حفاظتی در برابر مهارشدن آنزیم در 8=pH انجام میدهند. اثر حفاظتی بتامرکاپتواتانول در برابر پراکسید هیدروژن برای آنزیم اورهآز نسبت به بوریک اسید بیشتر میباشد، بهطوریکه بتامرکاپتواتانول و بوریک اسید در غلظت مشابه (30 میلیمولار) بهترتیب 90 و 80 درصد حفاظت در برابر پراکسید هیدروژن برای آنزیم اورهآز ایجاد نمودند.
مهدی بابازاده میکلا؛ مهدی سلطانی؛ ابوالقاسم کمالی؛ محمدرضا سعیدی اصل
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 9-16
چکیده
امروزه با توجه به رشد سریع جمعیت، محققان در جستجوی منابع ارزان قیمت پروتئین میباشند. یکی از این منابع، پروتئین تک یاخته است.. این تحقیق به مطالعه فرایند تولید پروتئین تک یاخته با استفاده از مخمرهای Saccharomyces cerevisiae و Saccharomyces carlsbergensis پرداخته است این مخمرها بهعنوان ایدهآلترین و پرکاربردترین میکروارگانیسمهای یوکاریوتی برای مطالعه ...
بیشتر
امروزه با توجه به رشد سریع جمعیت، محققان در جستجوی منابع ارزان قیمت پروتئین میباشند. یکی از این منابع، پروتئین تک یاخته است.. این تحقیق به مطالعه فرایند تولید پروتئین تک یاخته با استفاده از مخمرهای Saccharomyces cerevisiae و Saccharomyces carlsbergensis پرداخته است این مخمرها بهعنوان ایدهآلترین و پرکاربردترین میکروارگانیسمهای یوکاریوتی برای مطالعه بیولوژیکی شناخته شده است. در مطالعه حاضر پساب تولید شده در کارخانه آرد ماهی کیلکا (Stick Water)، استان مازندران جمع آوری و در آزمایشگاه به بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن پرداخته شد. محیط کشت تهیه شده برای مخمرها YGB (Yest Extract Glucose Broth) بود. به منظور ارزیابی رشد مخمرها از محیط کنترل و محیط حاوی 50 و 100 درصد Stick Waterاستفاده شد. محصول تولید شده از نظر درصد ماده خشک، پروتئین، رطوبت، خاکستر و پروفایل اسید آمینه مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل نتایج از نرمافزار SPSS و برای ارزیابی نتایج درون گروهی از تست Anova استفاده شد. در تحقیق حاضر میزان تولید پروتئین تک یاخته در مخمر carlsbergensis Saccharomyces (36/56 درصد)، اندکی بیشتر از مخمر Saccharomyces cerevisiae (35/54 درصد) بود ولی اختلاف معناداری بین آنها مشاهده نشد.
نبی اله خیرآبادی؛ جعفر سیف آبادی؛ مهناز ربانی ها؛ فریدون عوفی
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 17-29
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی الگوی پراکنش و تعیین فراوانی فصلی و زیستگاهی خرچنگهای منزوی در شش ایستگاه واقع در ناحیه جزر و مدی جزیره هرمز انجام پذیرفت. نمونهبرداری در یک دوره یک ساله و در چهار فصل انجام شد. خرچنگ منزوی در اتانول 70% تثبیت و به آزمایشگاه منتقل شدند. با استفاده از کلیدهای شناسایی معتبر 9 گونه متعلق به دو خانواده از خرچنگهای ...
بیشتر
این مطالعه با هدف بررسی الگوی پراکنش و تعیین فراوانی فصلی و زیستگاهی خرچنگهای منزوی در شش ایستگاه واقع در ناحیه جزر و مدی جزیره هرمز انجام پذیرفت. نمونهبرداری در یک دوره یک ساله و در چهار فصل انجام شد. خرچنگ منزوی در اتانول 70% تثبیت و به آزمایشگاه منتقل شدند. با استفاده از کلیدهای شناسایی معتبر 9 گونه متعلق به دو خانواده از خرچنگهای منزوی مورد شناسایی قرار گرفت. آنالیزهای آماری با استفاده از نرم افزارهای SPSS، PAST، TAL (4.2) و نرمافزار R انجام شد. آنالیز واریانس یکطرفه با استفاده از آزمون LSD نشان داد، فراوانی این گونهها بین تعدادی از ایستگاهها دارای تفاوت معنادار است (05/0P
بتول ادهمی؛ سکینه یگانه؛ سارا جعفری کناری
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 31-37
چکیده
این مطالعه به منظور بررسی جایگزینی گاماروس با غذای مصنوعی و اثر آن بر رشد، بازماندگی و فراسنجههای بیوشیمیایی سرمی بچهماهی آکواریومی جوئل (Hemichromis bimaculatus) انجام شد. در این بررسی 270 قطعه بچهماهی جوئل با میانگین وزنی 72/0± 22/1 در 9 آکواریوم به حجم 100 لیتر (3 تیمار و 3 تکرار) و در هر آکواریوم 30 قطعه ماهی با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. ...
بیشتر
این مطالعه به منظور بررسی جایگزینی گاماروس با غذای مصنوعی و اثر آن بر رشد، بازماندگی و فراسنجههای بیوشیمیایی سرمی بچهماهی آکواریومی جوئل (Hemichromis bimaculatus) انجام شد. در این بررسی 270 قطعه بچهماهی جوئل با میانگین وزنی 72/0± 22/1 در 9 آکواریوم به حجم 100 لیتر (3 تیمار و 3 تکرار) و در هر آکواریوم 30 قطعه ماهی با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار اول گاماروس، تیمار دوم غذای بیومار و گاماروس به صورت تناوبی و تیمار سوم تیمار شاهد که به آنها غذای بیومار داده شد، بود. غذادهی روزانه 4 وعده و تا حد سیری ماهی طی 10 هفته دوره پرورش صورت گرفت. در انتهای آزمایش فراسنجههای رشد، خونی و سرمی تعیین گردید. نتایج این تحقیق نشان داد تیمارهای مختلف از نظر درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه اختلاف معنیداری داشتند (05/0P<) درحالیکه ضریبتبدیل غذایی، فاکتور وضعیت و درصد بازماندگی اختلاف معنیداری را بین تیمارها نشان ندادند (05/0P>). بیشترین میزان درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در تیمار شاهد و کمترین آن در تیمار 1 مشاهده شد. مطالعه فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی نشان داد که تفاوت معنیداری در میزان هماتوکریت، هموگلوبین، MCV، MCH، MCHC و تریگلیسیرید بین تیمارها و شاهد وجود داشت (05/0P<) ولی تعداد گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید و پروتئین تام اختلاف معنیداری را نشان ندادند (05/0P>). بیشترین مقادیر هموگلوبین، هماتوکریت و تریگلیسیرید در تیمار شاهد مشاهده گردید و کمترین مقادیر هماتوکریت و تریگلیسیرید در تیمار 1 و هموگلوبین در تیمار 2 بود. اگرچه تیمار گاماروس، نتوانست رشد را به اندازه غذای بیومار بالا ببرد، اما از آنجاییکه تیمار 2 از لحاظ پارامترهای رشد و خونشناسی به تیمار شاهد نزدیک بود میتوان گاماروس را در تغذیه بچهماهی جوئل بهویژه بهصورت تناوبی استفاده کرد.
سید محمد موسوی؛ امین طبیبی؛ وحید یاوری؛ محمد ذاکری؛ آرش جاهدی؛ حسین پاشا زانوسی
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 39-50
چکیده
ماهی گطان از ماهیان بومی خوزستان بوده که تاکنون مطالعات زیادی روی تکثیر آن صورت نگرفته است. لذا در این تحقیق، نقش محلولهای فعالکننده نمکی روی کیفیت اسپرم و قابلیت لقاحی آن در مقایسه با ماهی کپور علفخوار مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور از 5 فعالکننده نمکی، آب کارگاه و آب مقطر (بهعنوان شاهد) در 3 تکرار استفاده گردید. پس ...
بیشتر
ماهی گطان از ماهیان بومی خوزستان بوده که تاکنون مطالعات زیادی روی تکثیر آن صورت نگرفته است. لذا در این تحقیق، نقش محلولهای فعالکننده نمکی روی کیفیت اسپرم و قابلیت لقاحی آن در مقایسه با ماهی کپور علفخوار مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور از 5 فعالکننده نمکی، آب کارگاه و آب مقطر (بهعنوان شاهد) در 3 تکرار استفاده گردید. پس از انتقال مولدین به سالن تکثیر و آماده سازی مولدین، اسپرم و تخم مورد نیاز استحصال گردیده و سنجش پارامترهای تحرک اسپرم صورت گرفته و سپس جهت فعالسازی اسپرمها از فعالکننده های نمکی استفاده و پس از گذشت 12 ساعت از عمل لقاح، وضعیت موفقیت لقاح مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله، بیشترین میزان تحرک اسپرم و میزان لقاح در ماهی گطان به ترتیب در محلولهای a2 (Tris Hcl 20 mM, NaCl 50mM)، a3 (CaCl2 2.5mM) و a4 (Tris Hcl 30 mM, KCl 30mM, NaCl 50mM) و کمترین آن در آب کارگاه و آب مقطر مشاهده گردید (001/0P<). همچنین بیشترین میزان فعالیت و تحرک اسپرم و میزان لقاح در ماهی کپور علفخوار به ترتیب در محلولهای a2، a4 و محلول کاربامید مشاهده گردید که با سایر محلولهای بهکار رفته اختلاف معنیداری در سطح 001/0 داشتند. بر اساس نتایج حاصله میتوان چنین نتیجهگیری نمود که بیشترین میزان تأثیر را در بین فعالکنندههای نمکی بهکار رفته در این تحقیق محلول فعالکننده a2 داشت بهطوری که باعث افزایش حدودا 7 برابری در میزان تحرک اسپرم و افزایش 20 درصدی در میزان لقاح تخم گردیده است.
فرید فیروزبخش؛ فرزانه وکیلی؛ سکینه یگانه
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 51-59
چکیده
این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر سطوح مختلف باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) به عنوان مکمل غذایی بر میزان رشد، بازماندگی، فراسنجههای خونی و فلور باکتریای روده ماهی گوپی (Poecilia reticulata) انجام پذیرفت. به همین منظور 1800 لارو ماهی گوپی با میانگین وزن 7 میلیگرم در 4 گروه با 3 تکرار شامل جیره غذایی فاقد باکتری به عنوان شاهد (گروه ...
بیشتر
این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر سطوح مختلف باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) به عنوان مکمل غذایی بر میزان رشد، بازماندگی، فراسنجههای خونی و فلور باکتریای روده ماهی گوپی (Poecilia reticulata) انجام پذیرفت. به همین منظور 1800 لارو ماهی گوپی با میانگین وزن 7 میلیگرم در 4 گروه با 3 تکرار شامل جیره غذایی فاقد باکتری به عنوان شاهد (گروه 1) و جیره های دارای باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در سه سطح 107×5/1 (گروه 2)، 107 ×3 (گروه 3) و 107 ×6 (گروه 4) واحد کلنی بر گرم غذا به مدت 16 هفته تغذیه شدند. نتایج این آزمایش نشان داد که از نظر افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه بین گروه 4 و گروه شاهد و سایر گروههای آزمایش اختلاف معنیداری (05/0P7 ×6 واحد کلنی بر گرم غذا اثر معنیداری بر رشد، تعداد گلبولهای سفید و جمعیت باکتریایی روده ماهی گوپی دارد.
سمیه عظیمی؛ شاهرخ پاشاییراد
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 61-77
چکیده
مگسهای گل (Syrphidae) یکی از بزرگترین و مهمترین خانواده راسته دوبالان (Diptera) بوده و افراد این خانواده در فرم بالغ از شهد و گرده گلها تغذیه مینمایند. لارو اغلب گونهها شکارگر شتهها بوده و نقش مهمی در کنترل بیولوژیک آفات دارند. طی بررسی که بر روی فون مگسهای گل در نیمه جنوبی استان اردبیل در فصول بهار و تابستان سالهای 91-92 انجام ...
بیشتر
مگسهای گل (Syrphidae) یکی از بزرگترین و مهمترین خانواده راسته دوبالان (Diptera) بوده و افراد این خانواده در فرم بالغ از شهد و گرده گلها تغذیه مینمایند. لارو اغلب گونهها شکارگر شتهها بوده و نقش مهمی در کنترل بیولوژیک آفات دارند. طی بررسی که بر روی فون مگسهای گل در نیمه جنوبی استان اردبیل در فصول بهار و تابستان سالهای 91-92 انجام گردید. تعداد 320عدد در بهار و تابستان سال 91 و 166عدد در بهار سال 92 با استفاده از تورحشره گیری جمعآوری شد و پس از اتاله، به آزمایشگاه تحقیقات بیوسیستماتیک جانوری دانشگاه شهید بهشتی انتقال یافت. نمونهها با استفاده از کلیدهای شناسایی موجود تاحدگونه شناسایی شدند. حاصلاین شناسایی 19گونه متعلق به 11 جنس مربوط به سه قبیله Syrphini، Paragini و Bacchini از زیرخانواده Syrphinae میباشد.
Syrphus vitripennis - Eupeodes corollae - Eupeodes luniger« - Eupeodes latifasciatus« - Xanthogramma pedissequum« - Sphaerophoria scripta - Sphaerophoria rueppellii - Episyrphus balteatus - Paragus hemorrhous« - Paragus tibialis« - Paragus albifrons« - Paragus quadrifasciatus - Parasyrphus nigritarsis« - Ischiodon scutellaris - Xanthandrus comtus«- Scaeva selenitica« - Scaeva pyrasteri - Scaeva albomaculata- Melanostoma scalare«
گونههای دارای یک ستاره برای اولین بار از استان اردبیل گزارش میشوند.
بهرام فلاحتکار؛ خیام دل افکار؛ مسعود ستاری؛ حسین خارا
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 79-96
چکیده
مطالعه حاضر بهمنظور بررسی کارایی دو ماده بیهوشی روغن گل میخک و کتامین، مقایسه پارامترهای هماتولوژی و شاخصهای بیوشیمیایی خون تحت غلظت بهینه مواد بیهوشی در بچه ماهی استرلیاد Acipenser ruthenus با تعداد 276 و میانگین وزنی 4/3± 1/64 گرم انجام شد. شش غلظت mg/l 14، 35، 56، 77، 98 و 119 روغن گل میخک و غلظتهای mg/l 35، 5/37، 40، 5/42، 45 و 50 کتامین در سه تکرار مورد ...
بیشتر
مطالعه حاضر بهمنظور بررسی کارایی دو ماده بیهوشی روغن گل میخک و کتامین، مقایسه پارامترهای هماتولوژی و شاخصهای بیوشیمیایی خون تحت غلظت بهینه مواد بیهوشی در بچه ماهی استرلیاد Acipenser ruthenus با تعداد 276 و میانگین وزنی 4/3± 1/64 گرم انجام شد. شش غلظت mg/l 14، 35، 56، 77، 98 و 119 روغن گل میخک و غلظتهای mg/l 35، 5/37، 40، 5/42، 45 و 50 کتامین در سه تکرار مورد استفاده قرار گرفت. در هر دو ماده زمان تأثیر (جزیی و کلی) با افزایش غلظت کاهش پیدا کرد، درصورتی که با افزایش غلظت، زمان به هوش آمدن نیز زیاد شد. غلظت mg/l 56 روغن گل میخک و غلظت mg/l 45 کتامین، با توجه به زمانهای بیهوشی و بازگشت بهعنوان غلظت بهینه استفاده شد. کاهش معنیداری در پارامترهای هماتولوژیک در تیمارهای بیهوشی با روغن گل میخک وکتامین و تیمار استرس دستکاری بدون ماده بیهوشی نسبت به گروه شاهد مشاهده شد. بچه ماهیان بیهوش شده با روغن گل میخک تغییر معنیداری را در غلظت کورتیزول، گلوکز و لاکتات پلاسما نشان ندادند؛ درحالی که ماهیان قرارگرفته در معرض استرس دستکاری در هر سه شاخص بیوشیمیایی تغییر معناداری را نشان دادند، از طرفی بیهوشی با کتامین تغییر معنیداری را در غلظت لاکتات و کورتیزول پلاسما به دنبال داشت و غلظت گلوگز بدون تغییر ماند. در مجموع با توجه به کارایی بهتر روغن گل میخک در بیهوشی کامل و برگشت به حالت اولیه نسبت به کتامین و عدم مشاهده تغییر در غلظت شاخصهای بیوشیمیایی، بهمنظور استفاده در آبزی پروری این گونه توصیه میشود.
عبدالجبار ایرانی؛ عبدالمجید حاجی مرادلو؛ ناصر آق؛ رسول قربانی
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 79-106
چکیده
نرخ نیتریفیکاسیون در بیوفیلترها تابع غلظت آمونیاک است و مقادیر آمونیاک با توجه به زمان غذادهی در طول روز تغییر میکند. از طرف دیگر، به خاطر وجود شرایط مختلف در بیوفیلترها، احتمال حضور و فعالیت انواع باکتریها دور از انتظار نیست. به همین دلیل در این تحقیق، پویایی نیتریفکاسیون در ساعات مختلف شبانه روز و همچنین نقش فرایندهای تصفیه ...
بیشتر
نرخ نیتریفیکاسیون در بیوفیلترها تابع غلظت آمونیاک است و مقادیر آمونیاک با توجه به زمان غذادهی در طول روز تغییر میکند. از طرف دیگر، به خاطر وجود شرایط مختلف در بیوفیلترها، احتمال حضور و فعالیت انواع باکتریها دور از انتظار نیست. به همین دلیل در این تحقیق، پویایی نیتریفکاسیون در ساعات مختلف شبانه روز و همچنین نقش فرایندهای تصفیه زیستی (نیتریفیکاسیون، دنیتریفیکاسیون و آناموکس) در بیوفیلترهای هوازی مستقر در سیستم مدار بسته پرورش کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. برای اجرای این تحقیق 12 سیستم مدار بسته آزمایشی دارای بیوفیلترهای مبتنی بر کاه جو، پوشال چوب، اسفنج و لولههای مشبک پیویسی طراحی گردید. پس از فعال شدن بیوفیلترها، در روزهای 46 و 61، نرخ نریفیکاسیون از هر 4 ساعت تعیین گردید و در روز 62 با نمونهگیری از بیوفیلترها، فرایندهای نیتریفیکاسیون، دنیتریفیکاسیون و آناموکس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نرخ نیتریفیکاسیون در ساعات مختلف شبانه روز متفاوت بوده و بیشترین مقدار آن با زمانهای غذادهی در ارتباط بوده است. نرخ نیترفیکاسیون در گرانولهای نمونه برداری شده از بیوفیلترها نسبت به حداکثر نرخهای بهدست آمده برای بیوفیلترهای مستقر در سیستمها بیشتر بوده است و در این گرانولها علاوه بر نیتریفیکاسیون، دنیتریفیکاسیون به مقدار زیاد و آناموکس به مقدار کمتر وجود داشت. بنابراین با مدیریت بهتر این بیوفیلترها میتوان از همه فرایندهای دخیل در تصفیه زیستی ترکیبات معدنی نیتروژن استفاده کرد.
نرجس سنچولی؛ هاشم خندان بارانی؛ عبدالعلی راهداری
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، صفحه 107-116
چکیده
این بررسی به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لایزین بر رشد، ترکیب بدن، راندمان غذایی ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi) انجام شد. برای این منظور تعداد 150 قطعه ماهی با میانگین وزنی 28/0±51/22 گرم با پنج جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف اسید آمینه لایزین (۷، ۱۲، ۱۷ و ۲۲ گرم در کیلوگرم جیره) و گروه شاهد فاقد اسید امینه لایزین به مدت 8 هفته ...
بیشتر
این بررسی به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لایزین بر رشد، ترکیب بدن، راندمان غذایی ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi) انجام شد. برای این منظور تعداد 150 قطعه ماهی با میانگین وزنی 28/0±51/22 گرم با پنج جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف اسید آمینه لایزین (۷، ۱۲، ۱۷ و ۲۲ گرم در کیلوگرم جیره) و گروه شاهد فاقد اسید امینه لایزین به مدت 8 هفته غذادهی به مقدار روزانه 3٪ وزن بدن در 2 وعده انجام شد. در پایان دوره پرورش پارامترهای رشد، راندمان غذایی و ترکیب بدن اندازه گیری و نتایج ثبت گردید. نتایج نشان داد که میزان وزن نهایی و افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه، نرخ رشد ویژه و افزایش وزن نسبی در تیمار 17 گرم لایزین به ازای کیلوگرم جیره با سایر تیمارها و تیمار شاهد اختلاف معنیداری را نشان داد. نتایج ترکیب لاشه نشان داد که با افزایش میزان اسید آمینه لایزین تا 17 گرم در کیلوگرم جیره بر میزان پروتئین لاشه افزوده و بعد از آن کاهش در میزان پروتئین و افزایش در میزان چربی مشاهده شد. رطوبت و چربی و خاکستر لاشه ماهی اختلاف معنیداری را در تیمارها نشان ندادند. بر اساس نتایج بهدست آمده تیمار 17 گرم لایزین در کیلوگرم جیره مقدار مناسب برای استفاده در جیره غذایی ماهی سفیدک سیستان می باشد.