بیوشیمی
میلاد صفاری؛ ذوالفقار لطفی؛ امیر آراسته
چکیده
گیاه بهلیمو (Aloysia citrodora) در طب سنتی ایران اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه تولید نانوذرات نقره با عصاره آبی بهلیمو و بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و بازدارندگی آن بر تولید نانوالیاف آمیلوئید از آلبومین سرم گاوی بهعنوان پروتئین مدل بود. برای سنتز نانوذرات نقره، عصاره آبی بهلیمو تهیه شد و به این محلول نیترات نقره یک میلیمولار ...
بیشتر
گیاه بهلیمو (Aloysia citrodora) در طب سنتی ایران اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه تولید نانوذرات نقره با عصاره آبی بهلیمو و بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و بازدارندگی آن بر تولید نانوالیاف آمیلوئید از آلبومین سرم گاوی بهعنوان پروتئین مدل بود. برای سنتز نانوذرات نقره، عصاره آبی بهلیمو تهیه شد و به این محلول نیترات نقره یک میلیمولار اضافه شد. برای تأیید حضور و تعیین اندازه نانوذرات نقره بیوسنتز شده از طیفسنجی UV-Vis و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) استفاده شد. ارزیابی اثر آنتیاکسیدانی عصاره به روش DPPH و اندازهگیری تولید الیاف آمیلوئید به روش جذب قرمز کنگو انجام شد. اثر سمیت نانوذرات بر نوروبلاستها با روش MTT بررسی شد و خواص بازدارندگی عصاره بر تولید آمیلوئید با میکروسکوپ الکترونی TEM مورد بررسی قرار گرفت. کاریوفیلن (66/7 درصد)، فیتول (47/7 درصد) و لیمونن (68/2 درصد) فراوانترین ترکیبات موجود در عصاره بودند. میکروسکوپ الکترونی گذاره نیز نانوذرات کریستالی کروی با اندازه بین 30 تا70 نانومتر را تأیید کرد. با افزایش غلظت عصاره، خاصیت آنتیاکسیدانی نانوذرات افزایش یافت، بهطوریکه در غلظت 1 میلیگرم بر میلیلیتر 35/97 درصد رادیکالهای آزاد DPPH مهار شد. بیشترین مهار تولید رشته آمیلوئید در غلظت 2 میلیگرم بر میلیلیتر و به میزان 96 درصد و بیشترین میزان سمیت سلولی در غلظت 2 و با IC50 برابر 25/2 میلیگرم بر میلیلیتر مشاهده شد. نتایج نشان داد که نانوذرات سنتز شده از برگ بهلیمو A. citrodora با خواص ضدآمیلوئیدی، آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی، میتواند بهعنوان نانوماده زیستی جدید در کاهش عوارض آلزایمر و سرطان مورد توجه قرار گیرد.
طاهره نیک خواه؛ امیر آراسته
چکیده
دیابت و بیماریهای کبدی از مشکلات جدی و تهدیدکننده سلامتی جوامع محسوب میشوند. گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یک داروی کاهنده گلوکز خون معرفی شـده اسـت. گزارشـات علمـی متناقضی از اثرات کاهندگی قندخون گیاه گزنه وجود دارد، ولی این گیاه دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی خوبی برای کاهش آسیبهای کبدی است. پژوهش حاضر به بررسی اثر ...
بیشتر
دیابت و بیماریهای کبدی از مشکلات جدی و تهدیدکننده سلامتی جوامع محسوب میشوند. گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یک داروی کاهنده گلوکز خون معرفی شـده اسـت. گزارشـات علمـی متناقضی از اثرات کاهندگی قندخون گیاه گزنه وجود دارد، ولی این گیاه دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی خوبی برای کاهش آسیبهای کبدی است. پژوهش حاضر به بررسی اثر ضددیابتی و محافظتکبدی عصاره آبی گزنه در موشهای نر نژاد ویستار پرداخته است. موشها به پنج گروه تقسیم شده و گروههای آزمون برای بررسی اثرات ضددیابتی و محافظتکبدی بهترتیب برای 14 و 32 روز، عصاره گزنه را روزانه بهصورت خوراکی با دوزهای 5/2 و 5 میلیلیتر بهازای هر کیلوگرم از وزن حیوان دریافت کردند. میزان قندخون با گلوکومتر و فعالیت آنزیمهای کبدی با کیتهای شرکت پارسآزمون اندازهگیری شد. نتایج با استفاده از آزمون آماریStudent's T-Test و ANOVA و با استفاده از نرمافزارSPSS ویرایش 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. قندخون در گروههای آزمون اول و دوم (mg/dl 170 و 122)، نسبت به گروه کنترلمنفی (mg/dl 446) کاهش معناداری نشان داد. فعالیت آنزیمهای کبدی نیز در گروههای آزمون اول و دوم، نسبت به گروه کنترلمنفی کاهش معناداری نشان داد. عصاره آبی گزنه اثرات مفیدی در مدیریت بیماری دیابت و حفظ سلامت سلولهای کبدی در برابر ترکیبات سمی دارد.
فرشته فلاح دیگسرا؛ امیر آراسته
چکیده
سویا (Glycine max) گیاهی از خانواده بقولات و از مهمترین گیاهان روغنی است. دانه سویا سرشار از پروتئین و ترکیبات فیتوشیمیایی مختلف، بهویژه ایزوفلاونها میباشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری عصاره هیدروالکلی دانه سویا بر استیلکولیناستراز و تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی در پروتئین آلبومین سرم ...
بیشتر
سویا (Glycine max) گیاهی از خانواده بقولات و از مهمترین گیاهان روغنی است. دانه سویا سرشار از پروتئین و ترکیبات فیتوشیمیایی مختلف، بهویژه ایزوفلاونها میباشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری عصاره هیدروالکلی دانه سویا بر استیلکولیناستراز و تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی در پروتئین آلبومین سرم گاوی بهعنوان یک پروتئین مدل است. ابتدا دانه زردرنگ سویا پودر شده، سپس عصاره هیدروالکلی آن تهیه گردید. با روش گاز کروماتوگرافی جرمی، ترکیبات عصاره به دست آمد. اثرات ضدآلزایمری با سنجش فعالیت آنتیآکسیدانی بهروش DPPH، بررسی مهار آنزیم استیلکولیناستراز به روش المن و بررسی مهار تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی به روش جذب سنجی کنگورد انجام شد. از تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی گذاره برای تأیید حضور رشتههای آمیلوئیدی استفاده شد. حضور ماده مؤثره جنیستئین، به مقدار 97/2 درصد و اسیدهای چرب پالمیتیک و لینولئیکاسید به ترتیب 11/3 و 69/10 درصد در عصاره دانه زرد سویا تأیید شد. بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره سویا با دوزهای مختلف نشان داد که با افزایش غلظت عصاره، درصد فعالیت آنتیاکسیدانی نیز افزایش مییابد. بررسی مهار آنزیم استیلکولیناستراز با استفاده از آنالوگ سوبسترا به نام استیل تیوکولین یدید (ATCI) نشان داد که با افزایش غلظت عصاره میزان مهار آنزیم افزایش مییابد. میزان عصاره در غلظتهای بالا موجب کاهش تولید نانورشتههای آمیلوئیدی شد. این مطلب با تصاویر میکروسکوپ الکترونی مورد تأیید قرار گرفت. دانههای زرد سویا، با اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری خوبی که بر آنزیم استیلکولیناستراز دارند، میتوانند کاندیدای مناسبی برای کاهش عوارض جانبی آلزایمر باشند.
سارا تاجدوست؛ امیر آراسته؛ محدثه موسوی
چکیده
سیاهدانه گیاهی علفی و یکساله است که دارای اثرات دارویی متعددی است. در این مطالعه پژوهشی، اثرات ضدمیکروبی و ضدآلزایمری عصارههای آبی و هیدروالکلی سیاهدانه ارزیابی شد. پس از شناسایی ترکیبات موجود در عصاره هیدروالکلی با گاز کروماتوگرافی جرمی (GS-MS)، شاخصهای فعالیت ضدمیکروبی شامل MIC، MBC و انتشار چاهک در باکتریهای ...
بیشتر
سیاهدانه گیاهی علفی و یکساله است که دارای اثرات دارویی متعددی است. در این مطالعه پژوهشی، اثرات ضدمیکروبی و ضدآلزایمری عصارههای آبی و هیدروالکلی سیاهدانه ارزیابی شد. پس از شناسایی ترکیبات موجود در عصاره هیدروالکلی با گاز کروماتوگرافی جرمی (GS-MS)، شاخصهای فعالیت ضدمیکروبی شامل MIC، MBC و انتشار چاهک در باکتریهای اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس، با استفاده از روشهای رقت در لوله و آگار انجام شد. اثرات ضدآلزایمری عصاره هیدروالکی سیاهدانه روی پروتئین آلبومین سرم گاوی، با روش طیفسنجی کنگورد و میکروسکوپ الکترونی گذاره بررسی شد. اسیدهای چرب اولئیکاسید (18/52%) و پس از آن پالمیتیکاسید (77/19%) و لینولئیکاسید (96/14%) عمدهترین اسیدهایچرب موجود در عصاره بودند. میزان MIC و MBC عصاره هیدروالکلی برای هردو باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس، بهترتیب 6/30 و 61 میلیگرم در میلیلیتر بود. در روش انتشار چاهک، بیشترین فعالیت ضدمیکروبی در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدمرشد 29/0±67/22 میلیمتر مشاهده شد، اما عصاره آبی اثری بر باکتریها نداشت. نتایج طیفسنجی کنگورد نشان داد، با افزایش غلظت عصاره سیاهدانه از میزان جذب نمونه پروتئینی (مقیاسی از حضور رشتههای آمیلوئیدی) کاسته شده و کمترین درصد جذب در بیشترین غلظت عصاره (20 میکرولیتر) نسبت به شاهد (بدون عصاره) مشاهده شد. این نتایج با میکروسکوپ الکترونی گذاره تأیید شد. مطالعه حاضر نشان میدهد که بذر سیاهدانه میتواند بهعنوان یک منبع طبیعی و با ارزش برای کنترل عفونتهای میکروبی و کاهش علایم در مبتلایان به آلزایمر بهکار رود.
امیر آراسته؛ سمیرا وزیری؛ محمد فضیلتی؛ حبیبالله ناظم
دوره 7، شماره 1 ، شهریور 1397، ، صفحه 55-72
چکیده
چکیده آمیلوئیدها در شرایط غیرطبیعیکننده از پروتئینهای مختلف به وجود میآیند. سطح بسیار فعال، این مواد را بهعنوان بستری برای تثبیت آنزیم مناسب میسازد. هدف از این مطالعه تولید رشتههای آمیلوئیدی و بررسی امکان استفاده از آنها بهعنوان بستر برای تثبیت آنزیم بوده است. برای تولید حداکثر میزان آمیلوئید از روش ...
بیشتر
چکیده آمیلوئیدها در شرایط غیرطبیعیکننده از پروتئینهای مختلف به وجود میآیند. سطح بسیار فعال، این مواد را بهعنوان بستری برای تثبیت آنزیم مناسب میسازد. هدف از این مطالعه تولید رشتههای آمیلوئیدی و بررسی امکان استفاده از آنها بهعنوان بستر برای تثبیت آنزیم بوده است. برای تولید حداکثر میزان آمیلوئید از روش پاسخ سطح1 استفاده شد و نتایج طیف سنجی کنگورد و دورنگنمایی دورانی2 با نرمافزار Design Expert 7 (Trial version) تحلیل شد و از میکروسکوپ الکترونی گذاره برای تایید حضور رشتههای آمیلوئیدی استفاده گردید. فرایند تثبیت با گلوتارالدهید و با ایجاد پلعرضی بین آنزیم و رشتههای آمیلوئیدی انجام شد و فاکتورهای سینتیکی در آنزیم آزاد و تثبیتشده شامل فعالیت، فعایت ویژه، دما و pH بهینه و پایداری حرارتی باهم مقایسه شدند. بیشترین میزان آمیلوئید پس از 6/72 ساعت بههم زدن آلبومین سرم گاوی با غلظت 35/4 میلیگرم بر میلیلیتر در بافر میکس سیترات-فسفات با 49/4=pH و دمای 80 درجه بهدست آمد و لیپاز تثبیتشده در فعالیت، فعالیت ویژه، Km و Vmax، دما و pH بهینه و پایداری حرارتی در دمای 40 درجه نسبت به لیپاز آزاد برتری سینتیکی نشان داد. رشتههای آمیلوئیدی بهعنوان موادی غنی از گروههای شیمیایی، میتوانند برای تثبیت آنزیمها مناسب باشند. این زمینه پروتئینی میتواند کاندیدای مناسبی در شرایط inVivo بهعنوان بستری زیستسازگار در تثبیت آنزیمها باشد. آمیلوئیدها با قطر کمتر از 100 نانومتر بهعنوان نانو مواد جدید، نهتنها باعث افزایش پایداری لیپاز میشوند، بلکه سایر خواص سینتیکی آن را بهعنوان یک نانو-ماتریکس جدید تقویت میکنند.
امیر آراسته؛ ذوالفقار لطفی؛ محمد فضیلتی؛ حبیباله ناظم
دوره 6، شماره 3 ، اسفند 1396، ، صفحه 11-25
چکیده
آنزیم اورهآز (EC.3.5.1.5) از دسته هیدرولازها است که هیدرولیز اوره را به آمونیاک و دی اکسیدکربن کاتالیز میکند. این آنزیم کاربردهای مختلفی در متابولیسم نیتروژن، تهیه واکسن، کیتهای تشخیص اوره، صنایع نوشابهسازی و غیره دارد. در این تحقیق از نانورشتههای آمیلوئیدی حاصل از آلبومین سرم گاوی بهعنوان بستری جدید برای تثبیت آنزیم ...
بیشتر
آنزیم اورهآز (EC.3.5.1.5) از دسته هیدرولازها است که هیدرولیز اوره را به آمونیاک و دی اکسیدکربن کاتالیز میکند. این آنزیم کاربردهای مختلفی در متابولیسم نیتروژن، تهیه واکسن، کیتهای تشخیص اوره، صنایع نوشابهسازی و غیره دارد. در این تحقیق از نانورشتههای آمیلوئیدی حاصل از آلبومین سرم گاوی بهعنوان بستری جدید برای تثبیت آنزیم اورهآز استفاده شد. تولید نانو رشتههای آمیلوئیدی با سه تکنیک طیفسنجی کنگورد، اسپکتروفلوریمتری و اسپکتروپلاریمتری بهینهسازی شده و رشتههای حاصله با تصاویر میکروسکوپ الکترونی مورد تأیید قرار گرفتند. سپس آنزیم اورهآز با استفاده از مولکولهای گلوتارآلدهید و با ایجاد پلهای عرضی روی رشتههای آمیلوئیدی تثبیتشده و فاکتورهای سینتیکی آن با آنزیم آزاد مقایسه شدند. بیشترین میزان تولید رشتههای آمیلوئیدی پس از 48 ساعت انکوباسیون آلبومین سرم گاوی با غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر و دمای 70 درجه سانتیگراد در بافر سیترات-فسفات با pH برابر 4 بهدست آمد. آنزیم تثبیتشده نسبت به شکل آزاد دارای قابلیت نگهداری و پایداری بیشتری بود و فعالیت ویژه بالاتر و نیز Km کوچکتری را نشان داد. دمای بهینه از 40 به 70 درجه سانتیگراد و pH بهینه نیز از 6 تا 7 به 6 تا 9 در آنزیم تثبیتشده بهبود یافت. بنابراین رشتههای آمیلوئیدی با داشتن گروههای شیمیایی مختلف، برای تثبیت آنزیم اورهآز مناسب بودهاند. بهبود ویژگیهای سینتیکی و پایداری آنزیم اورهآز در اثر تثبیت بر رشتههای آمیلوئیدی امکان استفاده گستردهتر از این آنزیم را در صنایع مرتبط فراهم میآورد.
امیر آراسته؛ ذوالفقار لطفی؛ محمد فضیلتی؛ حبیب اله ناظم
دوره 6، شماره 2 ، آذر 1396، ، صفحه 127-137
چکیده
رشتههای آمیلوئیدی دستهای از نانو رشتههای پروتئینی هستند که در آن پروتئین طبیعی به رشتههای متراکم تبدیل شدهاند. تجمع میتواند بیماریزا و یا غیربیماریزا باشد. اخیرا این رشتهها با توجه به ساختار منحصر به فردی که دارند، برای تولید نانومواد زیستی مورد توجه قرار گرفتهاند. در این مطالعه از آلبومین سرم گاوی بهعنوان ...
بیشتر
رشتههای آمیلوئیدی دستهای از نانو رشتههای پروتئینی هستند که در آن پروتئین طبیعی به رشتههای متراکم تبدیل شدهاند. تجمع میتواند بیماریزا و یا غیربیماریزا باشد. اخیرا این رشتهها با توجه به ساختار منحصر به فردی که دارند، برای تولید نانومواد زیستی مورد توجه قرار گرفتهاند. در این مطالعه از آلبومین سرم گاوی بهعنوان یک پروتئین مدل برای بهینهسازی فرایند فیبریل زایی استفاده شد. غلظتهای 2-10 میلیگرم بر میلیلیتر در بافر با pHهای مختلف 3-7 تهیهشده و برای دورههای صفر تا 48 ساعت در دمای 30-70 درجه سانتیگراد قرار گرفتند و میزان تولید رشتههای آمیلوئیدی با روش اسپکتروفوتومتری، فلوریمتری و دورنگ نمایی دورانی بررسی شد. طیفهای حاصل از روش جذبسنجی کنگورد بر اساس میزان طول موج ماکزیمم و جذب در طول موج ماکزیمم با نمونه حاوی رنگ کنگورد مقایسه شد. غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر از پروتئین که برای 48 ساعت در بافر با 4pH= و در دمای 50 درجه سانتیگراد قرار داشتند، بیشترین میزان آمیلوئید را تولید کردند. شرایط بهینه با روش فلورسانس ThT و دورنگ نمایی در غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر، 4pH=، دمای 70 درجه سانتیگراد و زمان 48 ساعت بهدست آمد. حضور رشتهها با تصاویر میکرسکوپ الکترونی گذاره تأیید شد. ساختار نامحلول و ابعاد رشتههای آمیلوئیدی آنها را بهعنوان نانو مواد زیستی جدید معرفی میکند. بهینهسازی تولید این ساختارها، مجال تولید آنها را در مقیاسهای بالاتر فراهم میآورد.