حسن فاضلی نژاد؛ نیره کیقبادی
چکیده
یکی از ویژگیهای اصلی بیماریهای تحلیل برنده سیستم عصبی مانند آلزایمر تجمع آمیلوئیدی پروتئینهای ویژه در بافت مغز میباشد. بنابراین، جلوگیری از تجمع آمیلوئیدی و رسوب آنها در پیشگیری و درمان چنین بیماریهایی از اهمیت بالایی برخوردار است. در مطالعه تجربی حاضر، اثرات احتمالی عصاره خرفه بر روند فیبریلاسیون آمیلوئیدی لیزوزیم سفیده ...
بیشتر
یکی از ویژگیهای اصلی بیماریهای تحلیل برنده سیستم عصبی مانند آلزایمر تجمع آمیلوئیدی پروتئینهای ویژه در بافت مغز میباشد. بنابراین، جلوگیری از تجمع آمیلوئیدی و رسوب آنها در پیشگیری و درمان چنین بیماریهایی از اهمیت بالایی برخوردار است. در مطالعه تجربی حاضر، اثرات احتمالی عصاره خرفه بر روند فیبریلاسیون آمیلوئیدی لیزوزیم سفیده تخممرغ بهعنوان یک پروتئین مدل و نقش احتمالی آن در درمان بیماریهای آمیلوئیدوز بررسی شده است. آمیلوئید لیزوزیم در شرایط نسبتا ناملایمی مانند pH بهشدت اسیدی و دمای بالا تولید شد و با تکنیکهای مختلف از جمله سنجش اتصال قرمز کنگو، تیوفلاوین T و میکروسکوپ نیروی اتمی تشکیل آن تأیید شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برگ گیاه خرفه بعد از جمعآوری و خشکشدن، ابتدا کلروفیلزدایی شده و سپس عصاره هیدروالکلی آن بهدست آمد. عصاره پس از تغلیظ و خشکشدن بهمدت 48 ساعت، در دمای 20- درجه سانتیگراد نگهداری شد. بررسیها با تیوفلاوین T نشان دادکه تشکیل آمیلوئید در حضور عصاره خرفه بهصورت وابسته به غلظت و بهصورت معنیداری مهار میشود (05/0p˂). آزمایش کنگورد و همچنین تصاویر میکروسکوپ نیروی اتمی نیز مهار تشکیل آمیلوئید در حضور عصاره خرفه را تأیید کرد. فلورسانس ذاتی و خارجی (ANS) نشان دادکه مهار تشکیل آمیلوئید از طریق پایدارسازی ساختار طبیعی پروتئین انجام نمیگیرد. نتایج نشان داد که ترکیبات آروماتیک موجود در عصاره خرفه احتمالاً بهطور مستقیم به هسته آمیلوئیدوژنیک تجمعات وارد شده و در نتیجه تشکیل فیبریل آمیلوئید را مهار میکند. این نتایج ممکن است در نهایت منجر به کشف مهارکنندههای بالقوه برای مهار تشکیل فیبریلهای آمیلوئید و اثرات نامطلوب بیولوژیکی آن شود.
پریا اکبری؛ سعیده بیابانی؛ خالد سلیمانیفر
چکیده
چکیده گونههای مختلف ماهیان میتوانند دوره محرومیت غذایی یا گرسنگی را با استفاده از فعالیت اکتسابی مکانیزمهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی که آنها را با شرایط نامناسب محیط سازگار میسازد تحمل نمایند مطالعه حاضر، بهمنظور بررسی اثر گرسنگی بر شاخصههای رشد، ترکیبات شیمیایی و ایمنی غیر اختصاصی بچه ماهی یلی خط کمانی طراحی گردید. در ...
بیشتر
چکیده گونههای مختلف ماهیان میتوانند دوره محرومیت غذایی یا گرسنگی را با استفاده از فعالیت اکتسابی مکانیزمهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی که آنها را با شرایط نامناسب محیط سازگار میسازد تحمل نمایند مطالعه حاضر، بهمنظور بررسی اثر گرسنگی بر شاخصههای رشد، ترکیبات شیمیایی و ایمنی غیر اختصاصی بچه ماهی یلی خط کمانی طراحی گردید. در این تحقیق، 180 بچه ماهی یلی با میانگین طولی cm21/0±46/4 و وزنی g 30/0±98/1 به دو گروه تغذیه شده و تغذیه نشده و سه تکرار (30 قطعه ماهی در هر تکرار) در مخازن پلاستیکی L60 مورد بررسی قرار گرفتند. نمونهبرداری از ماهی در 10، 20 و 30 روز محرومیت غذایی انجام شد. نتایج بهدستآمده حاکی از کاهش معنیدار شاخصهای رشد (ضریب رشد ویژه و وزن نهایی)، ترکیبات شیمیایی (پروتئین، چربی) گروه تغذیهنشده در مقایسه با گروه تغذیهشده است (05/0>P). در پایان دوره آزمایش، سطح لیزوزیم در گروه تغذیه نشده بهطور معناداری افزایش یافت (05/0>P). نتایج حاضر نشان میدهد که ماهی یلی خط کمانی میتوانند با دوره 1 ماهه گرسنگی سازش یافته و از ذخایر پروتئین و چربی بهعنوان منابع انرژی مورد استفاده قرار میدهد.
شیلات
بیتا سراج؛ مصباح مهرزاد؛ پریا اکبری
چکیده
قدرت باکتری کشی سرم در تیمارهای 1 درصد، 2 درصد و 4 درصد 50LC در روز 21 و در تیمار 8 درصد 50LC در روزهای 14 و 21 افزایش معنیداری را نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0p<). همچنین میزان فعالیت لیزوزیم سرم در تیمار 4 درصد 50LC در روز 21 و در تیمار 8 درصد 50LC در روز 14و 21 افزایش معنیداری را نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0p<). میزان آنزیمهای آلکالین فسفاتاز ...
بیشتر
قدرت باکتری کشی سرم در تیمارهای 1 درصد، 2 درصد و 4 درصد 50LC در روز 21 و در تیمار 8 درصد 50LC در روزهای 14 و 21 افزایش معنیداری را نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0p<). همچنین میزان فعالیت لیزوزیم سرم در تیمار 4 درصد 50LC در روز 21 و در تیمار 8 درصد 50LC در روز 14و 21 افزایش معنیداری را نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0p<). میزان آنزیمهای آلکالین فسفاتاز (ALP) و لاکتات دهیدروژناز (LDH)در تیمار 8 درصد 50LC در روز 21 افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0p<). همچنین میزان آنزیمهای گلوتامیک اگزال استیک ترانس آمیناز (SGOT) و گلوتامیک پیروویک ترانس آمیناز (SGPT) در تیمار 2 درصد 50LC در روزهای 14 و 21 و در تیمارهای 4 و 8 درصد 50LC در روزهای 7، 14 و21 افزایش معنیداری نسبت به تیمار شاهد پیدا کرد (05/0p<). لذا میتوان نتیجه گرفت که غلظتهای تحت کشنده نانو ذرات نقره علاوه بر تأثیر مثبت بر روی شاخصهای ایمنی سبب افزایش آنزیمهای سرم خون ماهی شیربت میشوند.
لیدا مومنی؛ صادق فرهادیان؛ بهزاد شارقی
دوره 4، شماره 4 ، خرداد 1395، ، صفحه 1-9
چکیده
چکیده جذب پروتئین درسطح غیرآلی، منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی میگردد که وابسته به طبیعت پروتئین جذب شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی سطح غیرآلی دارد. لیزوزیم سفیده تخم مرغ (E.C 3.2.1.17) با وزن مولکولی 6/14 کیلودالتون، پروتئین کروی کوچکی متشکل از 129 اسید آمینه با چهار پیوند دی سولفید است. هدف از این تحقیق مطالعه اثر نانوذره اکسید روی بر پایداری ...
بیشتر
چکیده جذب پروتئین درسطح غیرآلی، منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی میگردد که وابسته به طبیعت پروتئین جذب شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی سطح غیرآلی دارد. لیزوزیم سفیده تخم مرغ (E.C 3.2.1.17) با وزن مولکولی 6/14 کیلودالتون، پروتئین کروی کوچکی متشکل از 129 اسید آمینه با چهار پیوند دی سولفید است. هدف از این تحقیق مطالعه اثر نانوذره اکسید روی بر پایداری و ساختار آنزیم لیزوزیم سفیده تخم مرغ از طریق تکنیکهای پایداری حرارتی، اسپکتروسکوپی فلورسانس و سینتیک آنزیمی در حضور و غیاب نانوذره اکسید روی در بافر 7 pH بود. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که با افزایش غلظت نانوذره اکسید روی فعالیت آنزیمی و پایداری حرارتی لیزوزیم کاهش یافت. مطالعات اسپکتروسکوپی فلورسانس نشان داد که نانوذره اکسید روی توانسته شدت نشر لیزوزیم را کاهش دهد. مطالعات واکنش بین نانو ذره اکسید روی و لیزوزیم نشان میدهد که نه تنها آب و ملکولهای حلال میتوانند بر روی ساختار سه بعدی لیزوزیم و بهطور کلی پروتئین محلول اثر بگذارند، بلکه نقش مهم و حیاتی در جذب سطحی مواد نانو دارند.