با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
بررسی اثرات ضد‌میکروبی و ضد‌آلزایمری ‏عصاره‌های آبی و هیدروالکلی سیاه‌دانه به-‏روش مهار رشته‌‌های آمیلوئیدی

سارا تاجدوست؛ امیر آراسته؛ محدثه موسوی

دوره 9، شماره 4 ، اردیبهشت 1400، ، صفحه 89-101

https://doi.org/10.30473/eab.2021.49888.1759

چکیده
  سیاه­دانه گیاهی علفی و یک­ساله است که دارای اثرات دارویی متعددی است. در این مطالعه پژوهشی، اثرات ضد‌میکروبی و ضد­آلزایمری عصاره‌­های آبی و هیدرو­الکلی سیاه­دانه ارزیابی شد. پس از شناسایی ترکیبات موجود در عصاره هیدرو­الکلی با گاز کروماتوگرافی جرمی (GS-MS)، شاخص‌­های فعالیت ضد­میکروبی شامل MIC، MBC و انتشار چاهک در باکتری‏­های ...  بیشتر

اثرات پودر سیر و سیاه‌دانه بر عملکرد، کیفیت تخم و فراسنجه‌های پلاسمایی در بلدرچین‌های تخمگذار

بیگرد دهقان؛ اردشیر شیخ‌احمدی

دوره 5، شماره 4 ، خرداد 1396، ، صفحه 59-68

چکیده
  این تحقیق با هدف ارزیابی تأثیر پودر سیر و سیاه­دانه بر عملکرد، کیفیت تخم و فراسنجه‌های خونی در بلدرچین­های تخم‌گذار انجام گرفت. به این منظور تعداد 160 قطعه بلدرچین در سن 11 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شامل گروه شاهد، گروه 3 درصد پودر سیر و گروه 2 درصد پودر سیاه­دانه به مدت 1 ماه تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تغذیه بلدرچین­ها ...  بیشتر