با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
بررسی اثرات ضد‌میکروبی و ضد‌آلزایمری ‏عصاره‌های آبی و هیدروالکلی سیاه‌دانه به-‏روش مهار رشته‌‌های آمیلوئیدی

سارا تاجدوست؛ امیر آراسته؛ محدثه موسوی

دوره 9، شماره 4 ، اردیبهشت 1400، ، صفحه 89-101

https://doi.org/10.30473/eab.2021.49888.1759

چکیده
  سیاه­دانه گیاهی علفی و یک­ساله است که دارای اثرات دارویی متعددی است. در این مطالعه پژوهشی، اثرات ضد‌میکروبی و ضد­آلزایمری عصاره‌­های آبی و هیدرو­الکلی سیاه­دانه ارزیابی شد. پس از شناسایی ترکیبات موجود در عصاره هیدرو­الکلی با گاز کروماتوگرافی جرمی (GS-MS)، شاخص‌­های فعالیت ضد­میکروبی شامل MIC، MBC و انتشار چاهک در باکتری‏­های ...  بیشتر