با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
تغییرات اسمولاریته، کورتیزول و هورمون‌های تیروئیدی (T3, T4) ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در پاسخ به سطوح مختلف شوری

محمود نفیسی بهابادی؛ وحید مرشدی

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1394، ، صفحه 67-78

چکیده
  چکیده در تحقیق حاضر اثرات شوری آب بر عملکرد رشد و تغذیه و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) پیش‌پرواری با وزن اولیه 11/4±22/93 گرم به مدت 60 روز بررسی شد. پس از 10 روز سازگاری به شوری آب، 450 قطعه ماهی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 5 تیمار و 3 تکرار توزیع شدند. شاخص‌های رشد، تغذیه و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی ...  بیشتر

شیلات
بررسی اثر شوری بر عملکرد رشد، متغیرهای خونی وسلول‌های کلرایدی آبشش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss)

سجاد پورمظفر،؛ محمود نفیسی بهابادی؛ عبدالعلی موحدی‌نیا؛ مهرزاد محمدی؛ خلیل پذیر

دوره 2، شماره 4 ، خرداد 1393، ، صفحه 1-14

چکیده
  هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سازگاری به شوری ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان، بر برخی از فاکتورهای رشد، خونی و تغییرات سلول‌های کلرایدی آبشش در طول 60 روز بود. ماهیان انتخابی به 4 تیمار که شامل تیمار شاهد، تیمار شوری 15، 20 و 25 گرم در لیتر بودند تقسیم شدند. نتایج حاصل نشان داد که افزایش شوری موجب کاهش رشد، رشد روزانه و ضریب رشد ویژه و افزایش ...  بیشتر