بیوشیمی
پویان پدرام؛ محمد فضیلتی؛ مرضیه رشیدی پور؛ حبیب اله ناظم
چکیده
لاکتات دهیدروژناز (LDH) یک آنزیم کلیدی در متابولیسم سلولی است که در تمام جانوران یافت میشود. این آنزیم نقش مهمی در تبدیل اسید پیروویک به اسیدلاکتیک و بالعکس ایفا میکند. LDH در طیف وسیعی از بافتها و سلولهای بدن جانوران، وجود دارد. در دهه اخیر، نانوذرات بهدلیل خواص منحصربهفردشان برای طراحی حسگرهای نوری و الکترونیکی ...
بیشتر
لاکتات دهیدروژناز (LDH) یک آنزیم کلیدی در متابولیسم سلولی است که در تمام جانوران یافت میشود. این آنزیم نقش مهمی در تبدیل اسید پیروویک به اسیدلاکتیک و بالعکس ایفا میکند. LDH در طیف وسیعی از بافتها و سلولهای بدن جانوران، وجود دارد. در دهه اخیر، نانوذرات بهدلیل خواص منحصربهفردشان برای طراحی حسگرهای نوری و الکترونیکی مورداستفاده قرار گرفتهاند. این پژوهش یک روش مبتنی بر رنگسنجی جدید را ارائه میدهد؛ نانوذرات نقرهای که از طریق عصاره آبی گل داوودی سنتز شدهاند برای تشخیص مستقیم فعالیت لاکتات دهیدروژناز استفاده میشود. ابتدا، گل داوودی زیر نظر کارشناسان از گلخانههای شهرستان محلات جمعآوری شد، بعد از جداسازی و تهیه پودر بخش گل گیاه، عصاره آبی گل داوودی تهیه گردید؛ در ادامه با هدف تهیه نانوذرات نقره از طریق عصاره آبی و اضافهشدن محلول نیترات نقره با بررسی و بهینهسازی مناسب به تهیه نانوذرات نقره پرداخته شد. در مرحله بعد دو ویال تهیهشد؛ هر ویال شامل مخلوط واکنش حاوی Tris-HCl، MgCl2 وNADH بود، در یکی از ویالها علاوه بر مواد محلول ذکرشده LDH نیز اضافه شد. سپس نانوذرات نقره و بوروهیدروسدیم به آن اضافه گردید. آنزیم میتواند +NAD را به NADH تبدیل کند. مکانیسم تشخیص آنزیم لاکتات دهیدروژناز براساس تجمع نانوذرات نقره است که منجر به افزایش اندازه نانوذرات میشود و این امر باعث تغییر رنگ میگردد. به اینترتیب وجود یا عدم وجود آنزیم بهراحتی با چشم غیرمسلح در طی یک مرحله قابلتشخیص است. در حضور آنزیم، رنگ محلول مورداستفاده در پژوهش زرد و زمانی که آنزیم وجود نداشت، رنگ محلول مایل به خاکستری بود. در نتیجه میتوان آنزیم لاکتات دهیدروژناز را با حساسیت بالا شناسایی کرد.
بیوشیمی
علی احمدی شاپورآبادی؛ محمد فضیلتی؛ حبیب اله ناظم
چکیده
لاکتوفرین یکی از پروتئینهای شیر است که طیف وسیعی از فعالیتهای فیزیولوژیکی مانند ضد باکتری، ضد تکیاخته، ضد قارچ، ضد ویروسی، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، ضد التهابی و تعدیلکننده ایمنی را از خود نشان داده است در این مطالعه لاکتوفرین از شیر گاو، میش و بز استخراج و خالصسازی شد. آنالیز HPLC و تعیین میزان غلظت این سه لاکتوفرین استخراجشده ...
بیشتر
لاکتوفرین یکی از پروتئینهای شیر است که طیف وسیعی از فعالیتهای فیزیولوژیکی مانند ضد باکتری، ضد تکیاخته، ضد قارچ، ضد ویروسی، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، ضد التهابی و تعدیلکننده ایمنی را از خود نشان داده است در این مطالعه لاکتوفرین از شیر گاو، میش و بز استخراج و خالصسازی شد. آنالیز HPLC و تعیین میزان غلظت این سه لاکتوفرین استخراجشده انجام شد. بررسی فعالیت ضد باکتری بر علیه باکتریهای گرم منفی اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی و گرم مثبت باسیلوس سرئوس و استافیلوکوک آرئوس و فعالیت آنتی اکسیدانی انجام شد. فعالیت لاکتوفرین دربرابر رادیکال آزاد DPPH بررسی شد. همچنین فعالیت لاکتوفرین در محیطهای اسیدی خنثی و قلیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون ترکیب با آهن نیز با معرف FeNTA انجام شد. یافتهها نشان دادند که لاکتوفرین قدرت مهار دو باکتری اشرشیا کلی و استافیلوکوک آرئوس را دارد. همچنین ارزیابی فعالیت لاکتوفرین در محیطهای اسیدی خنثی و قلیایی نشان داد که لاکتوفرین در محیط قلیایی پایداری بیشتری نسبت به سایر محیطها را دارد. درآزمون ترکیب با آهن، نتایج حاکی از ترکیب لاکتوفرین با آهن بودند. درصد مهار رادیکال آزاد برابر با 49/4 درصد بود. همچنین نتایج نشان داد که میزان غلظت لاکتوفرین شیر بز بیشتر از شیر میش و گاو است و میزان آن برابر با 66/131 میکروگرم بر میلیلیتر بوده است.
غلامرضا مهدیه نجف آبادی؛ محمد فضیلتی؛ علی اصغر پیله وریان؛ حبیب اله ناظم
چکیده
چکیده فشار خون بالا (Hypertension) خطر بیماریهای قلبی عروقی را دو برابر میکند. علاوه بر داروهای شیمیایی، پپتیدهایی با منشأ بیولوژیک بهدست آمدهاند که خاصیت ضد فشار خون بالا دارند و پپتید Ile-Gln-Pro از جمله این پپتیدها است. اسپیرولینا (Spirulina) نوعی جلبک سبز-آبی از شاخه سیانوباکترها است که امروزه بیشتر به عنوان مکمل غذایی در صنعت داروسازی ...
بیشتر
چکیده فشار خون بالا (Hypertension) خطر بیماریهای قلبی عروقی را دو برابر میکند. علاوه بر داروهای شیمیایی، پپتیدهایی با منشأ بیولوژیک بهدست آمدهاند که خاصیت ضد فشار خون بالا دارند و پپتید Ile-Gln-Pro از جمله این پپتیدها است. اسپیرولینا (Spirulina) نوعی جلبک سبز-آبی از شاخه سیانوباکترها است که امروزه بیشتر به عنوان مکمل غذایی در صنعت داروسازی استفاده میشود. پپتید Ile-Gln-Pro از جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس با استفاده از آنزیم آلکالاز و طی مراحل کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون و RP-HPLC استخراج شده و تأثیر مهار کنندگی آن روی آنزیم ACE بررسی شد. آنزیم ACE توسط پپتید Ile-Gln-Pro به روش مهار غیر رقابتی با Ki=5.8 µM و IC50 = 0.65 µM مهار شد. با توجه به اطلاعات موجود از تری پپتیدهای مهارکننده ACE در BIOPEP database بررسی مقایسهای در مورد محل قرار گیری اسیدهای آمینه در تری پپتیدهای مهارکننده ACE و تأثیر آن در قدرت مهارکنندگی تری پپتید انجام شد. بر اساس بررسیهای آماری با نرمافزار SPSS بر روی 196 تری پپتید مهارکننده ACE، قرار گرفتن اسیدهای آمینه Lys، Gly، Thr و Pro در انتهای C و اسیدهای آمینه His، Ala و Met در انتهای N و همچنین اسیدهای آمینه Phe، Ala و His در وسط پپتید با مقدار EC50 و قدرت مهار کنندگی تری پپتید ارتباط دارند.