با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دکتری بیوشیمی، پیام نور واحد اصفهان، ایران

2 استاد، گروه زیست‌شناسی، پیام نور واحد اصفهان، ایران

3 استادیار، گروه شیمی، پیام نور واحد اصفهان، ایران

4 استاد، علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

باوجود درمآنهای شیمیایی فراوانی که برای سرطان وجود دارد، میزان مرگ‌ ومیر ملانوما بالا است. از این‌رو، استفاده از داروهای طبیعی با هزینه کمتر و از طرفی بازدهی بالاتر می‌تواند راه‌کار مناسبی برای نجات بیماران سرطانی باشد. به همین دلیل در این مطالعه هدف اصلی بررسی اثرات عصاره مورینگا اولیفرا در ملانوما است. عصاره هیدروالکلی برگ‌های مورینگا اولیفرا تهیه شد. پس از بررسی محتوای فنولی و فلاونوئیدی تام عصاره، نوع آنها در عصاره با روش‌های HPLC و اسپکتروفتومتر تأیید شد. قدرت آنتی‌اکسیدانی عصاره با روش‌های مهار رادیکال آزاد DPPH و روش FRAP سنجیده شد. سپس اثر عصاره در رده سلول سرطان ملانوما (B16F10) با تست MTT بررسی شد. سپس تومور در موش‌های C57BL6 القا شد و اثرات عصاره در موش‌های سرطانی بررسی شد. میزان فلاونوئید تام 75/1±65/60 میلی‌گرم اسید کوئرستین بر گرم عصاره خشک و میزان فنول تام 23/1±25/20 میلی‌گرم اسیدگالیک بر گرم عصاره خشک بود. در عصاره سه ترکیب فنولی و فلاونوئیدی کوئرستین، اسید گالیک و اسید کافئیک با خاصیت آنتی‌اکسیدانی شناسایی شد. قدرت مهارکنندگی رادیکال‌های آزاد و قدرت احیای عصاره با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت. IC50 عصاره مورینگا با تست MTT، μM/mol 73 به‌دست آمد. حجم تومور توسط دوزهای مختلف عصاره در دو هفته کاهش معنی‌دار نشان داد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان‌دهنده تأثیر مثبت مواد آنتی‌اکسیدانی موجود در برگ مورینگا الیفرا در کاهش میزان زنده‌مانی سلول‌های سرطانی و حجم تومور در موش می‌باشد.

کلیدواژه‌ها

Abdolshahi, A.; Heydari Majd, M.; Sharifi Rad, J.; Taheri, M.; Shabani, A.A.; Jaime, A. (2015). Teixeira Da Silva. Choice of solvent extraction technique affects fatty acid composition of pistachio (Pistacia vera L.) oil. Journal of food science and technology; 52: 2422-27.
Al-Asmari, A. K.; Albalawi, S. M.; Athar, M. T.; Khan, A. Q.; Al-Shahrani, H.; & Islam, M. (2015). Moringa oleifera as an anti-cancer agent against breast and colorectal cancer cell lines. PloS one; 10(8): e0135814.
Al-Sharif, I.; Remmal, A.; Aboussekhra, A. (2013). 'Eugenol triggers apoptosis in breast cancer cells through E2F1/survivin down-regulation'. BMC cancer; 13: 1-10.
Ishaqzadeh, A.; Taherkhani,M. (2015). Investigation of total flavonoid content of Moringa oleifera extract grown in glass [in persian]. In Third National Conference on Recent Innovations in Chemistry and Chemical Engineering.
Liron, B.; Earon, G.; Ron, I.; Rimmon,  A.; Vexler, A.; Lev-Ari, S. (2013). Moringa Oleifera aqueous leaf extract down-regulates nuclear factor-kappaB and increases cytotoxic effect of chemotherapy in pancreatic cancer cells. BMC complementary and alternative medicine; 13: 1-7.
Chinmoy, B. K. (2007). Possible role of Moringa oleifera Lam. root in epithelial ovarian cancer. Medscape General Medicine; 9: 26.
Chinembiri, T. N.; Lissinda, H. Du.; Gerber, P.M.; Hamman, G.S.; Plessis, G. DU. (2014). 'Review of natural compounds for potential skin cancer treatment'. Molecules; 19: 11679-721.
Umar, D. M. (1988). Vitamin contents of the flowers and seeds of Moringa oleifera. Pakistan Journal of Biochemistry; 21: 21-4.
Zayas-Viera, D. M.; Vivas-Mejia, M. P.; Reyes, R. (2016). Anticancer Effect of Moringa oleifera Leaf Extract in Human Cancer Cell Lines. Journal of Health Disparities Research & Practice; 9.
Bich Hang, D.; Hoang, N. S.; Nguyen, T.F.; Chi Ho, N. Q.; Le, T. L.; Doan, CH. (2020). Phenolic Extraction of Moringa Oleifera Leaves Induces Caspase-Dependent and Caspase-Independent Apoptosis through the Generation of Reactive Oxygen Species and the Activation of Intrinsic Mitochondrial Pathway in Human Melanoma Cells. Nutrition and Cancer; 1-20.
Beatriz, D.; Lopes, J. M.; Soares, P.; Pópulo. H. (2018). Melanoma treatment in review. ImmunoTargets and therapy; 7: 35.
Guevara, AP.; Vargas, C.; Milagros, UY. (1996). Anti-inflammtory and antitumor activities of seeds, Moringa oleifera L (Moringgaceae). Philipp J Sci; 125: 175-84.
Tae Eun, G.; Chung, H. S. (2017). Moringa oleifera fruit induce apoptosis via reactive oxygen species dependent activation of mitogen activated protein kinases in human melanoma A2058 cells. Oncology letters; 14: 1703-10.
Nagarajan, J.; Narayanasamy, B.;  Balasubramanian, D.; Viswanathan, K. (2020). Characterization and effect of Moringa Oleifera Lam. antioxidant additive on the storage stability of Jatropha biodiesel. Fuel; 281: 118614.
Nurul Ashikin Abd, K.; Din Ibrahim, M.; Kntayya, S.; Rukayadi, Y.; Abd Hamid, H.; Faizal Abdull Razis, A. (2016). Moringa oleifera Lam targeting chemoprevention. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention; 17: 3675-86.
Mutasim M, K.; Abdellatef, E.; Dafalla, H. M.; Nassrallah, A.; Aboul-Enein, KH.; Lightfoot, D. A.;  El-Deeb, F.E.; El-Shemy, H. A. (2010). Active principle from Moringa oleifera Lam leaves effective against two leukemias and a hepatocarcinoma. African Journal of Biotechnology; 9: 8467-71.
Po-Lin, K.; Chen, CH.; Hsu, Y. (2007). Isoobtusilactone A induces cell cycle arrest and apoptosis through reactive oxygen species/apoptosis signal-regulating kinase 1 signaling pathway in human breast cancer cells. Cancer research; 67: 7406-20.
Marc, L.; Toillon, R. A.; Leclercq, G. (2006). 'p53 and breast cancer. an update', Endocrine-related cancer; 13: 293-325.
Mengfei, L.; Zhang, J.; Chen, K. (2018). Bioactive flavonoids in Moringa oleifera and their health-promoting properties. Journal of functional foods; 47: 469-79.
Niveen, M.; Dany, M.; Abdoun, S.; Usta. J. (2016). Moringa oleifera's nutritious aqueous leaf extract has anticancerous effects by compromising mitochondrial viability in an ROS-dependent manner. Journal of the American College of Nutrition; 35: 604-13.
Abdoljalal, M.; Kabir, M. J. (2009). Male skin cancer incidence in Golestan province, Iran. Journal of the Pakistan Medical Association; 59: 288-90.
Aline, M.; Lamien, C. E.; Romito, M.; Millogo, J.; Nacoulma, O. G. (2005). Determination of the total phenolic, flavonoid and proline contents in Burkina Fasan honey, as well as their radical scavenging activity. Food chemistry; 91: 571-77.
Younes, M.; Ghasemi, H. (2013). Medicinal properties of Persian shallot. European Journal of Experimental Biology; 3: 371-79.
Moyo, B.; Oyedemi, S.; Masika, P. J.; Muchenje, V. (2012). Polyphenolic content and antioxidant properties of Moringa oleifera leaf extracts and enzymatic activity of liver from goats supplemented with Moringa oleifera leaves/sunflower seed cake. Meat science; 91: 441-47.
Makoto, O. (1986). Studies on products of browning reaction antioxidative activities of products of browning reaction prepared from glucosamine. The Japanese journal of nutrition and dietetics; 44: 307-15.
Purwal, L.; Pathak, L.O.; Jain, UK. (2010). In vivo anticancer activity of the leaves and fruits of Moringa oleifera on mouse melanoma. Pharmacologyonline; 1: 655-65.
Sue Goo, R. ( 2006). H2O2, a necessary evil for cell signaling. Science; 312: 1882-83.
Miri, S. (2001). Keratinocyte–melanocyte interactions during melanosome transfer. Pigment Cell Research; 14: 236-42.
Siegel, R. L.; Kimberly, D. M.; Hannah, E. F.;, Ahmedin, J. (2021). Cancer Statistics, 2021. CA: a Cancer Journal for Clinicians; 71: 7-33.
Stadtman, E. R. (2001). Protein oxidation in aging and agerelated diseases. Annals of the New York Academy of Sciences; 928: 22-38.
Charlette, T.; Phulukdaree, A.; Chuturgoon, A. (2013). The antiproliferative effect of Moringa oleifera crude aqueous leaf extract on cancerous human alveolar epithelial cells. BMC complementary and alternative medicine; 13: 1-8.
Jintana, T.; Yamaguchi, N.; Pamonsinlapatham, P.; Wetwitayaklung, P. (2017). Anti-proliferative effect of Moringa oleifera Lam (Moringaceae) leaf extract on human colon cancer HCT116 cell line. Tropical Journal of Pharmaceutical Research; 16: 371-78.
Willcox, M.  L.; Bodeker, J. (2004). 'Traditional herbal medicines for malaria', Bmj; 329: 1156-59.
Williams, P. F.; Catherine, M. O.; Hayward, N.; Whiteman. D. S. (2011). Melanocortin 1 receptor and risk of cutaneous melanoma: A metaanalysis and estimates of population burden. International Journal of Cancer; 129: 1730-40.