بررسی میزان فیلتراسیون صدف مرواریدساز محار Pinctada radiata در شوری‌های مختلف

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 اموزش و پرورش. کارشناس ارشد، دانشکده علوم پایه، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام نور، واحد بین‌الملل قشم، ایران

2 استادیار، دانشکده علوم پایه، گروه زیست‌شناسی، استادیاردانشگاه پیام نور واحدبابل و پیام نور بین‌الملل قشم، ایران

چکیده

چکیده

صدف مرواریدساز محار (Pinctada radiata) از خانواده Pteriidae یکی از مهم­ترین صدف­های مرواریدساز خلیج فارس می باشد. این مطالعه به­منظور تعیین مقدار بهینه شوری و بررسی اثرات آن بر میزان فیلتراسیون صدف مرواریدساز محار با استفاده از فیتوپلانکتون Isochrysis aff galbana در 5 تیمار شوری (20، 25، 30، 35 و 40 قسمت در هزار) و 3 تکرار صورت پذیرفت. صدف­ها با میانگین طول کل (پشتی-شکمی) 98/6±67/49 میلی‌متر از جزیره هندورابی جمع­آوری شد. تراکم اولیه فیتوپلانکتون جهت نغذیه 100000 سلول/ میلی­لیتر در نظر گرفته شد و در زمان‌های یک ساعته و دو ساعته مجدداً تراکم آنها شمارش شد. بیشترین فیلتراسیون در شوری 35 قسمت در هزار بود که میزان آن در ساعت اول 46/89±77/2459 و در ساعت دوم 00/57±39/2820 میلی‌لیتر/ ساعت/ صدف رسید که با دیگر تیمارها اختلاف معنی­داری داشت (05/0P

کلیدواژه‌ها


 

References

Abdolalian, A.; (2007). Investigating the degree of filtration of shellfish shellfish larvae on the phytoplankton species Isochrysis affgalbana and Cheatocerod calciterans at different temperatures. M. Sc. Thesis, Islamic Azad University, Bandar Abbas Branch, pp. 67.

Albentosa, M.; Beiras, R.; Camacho, A.P.; (1994). Determination of optimal thermal condition for growth of clam Venerupis pullastra seed. Aquaculture; 126: 315-318.

Ballantyne, J.S.; (1987). The effects of salinity acclimation on the osmotic proportion of mitochondria from the gill of Crassostrea virginica. Journal Experimental Biology; 133: 449-456.

Doroudi, M.S.; Southgate, P.C.; Lucas, J.S.; (2003). Variation in clearance and ingestion rates by larvae of the black-lip pearl oyster Pinctada margaritifera feeding on various microalgae. Aquaculture Nutrition; 9: 11-16.

Durve, V. S.; (1963). A study on the rate of the filtration of the clam Meretrix casta (Chemnitz). Journal of the Marine Biological Association of India; 5: 221-231.

McFalland, K.; Donaghy, L.; Volety, A.K.; (2013). Effect of acute salinity changes on hemolymph osmolality and clearance rate of the non-native mussel, Perna viridis, and the native oyster, Crassostrea virginica, in Southwest Florida. Aquatic Invasions; 8: 299-310.

Nakamura, Y.; Hashizume, K.; Koyama, K.; Tamaki, A.; (2015). Effects of salinity on burrowing activity, feeding and growth of the clams Mactra venerifomis, Ruditapes philippinarum and Meretrix lusoria. Journal of Shellfish Research;  24: 1053-1059.

Rajesh, K.V.; Mohamed, K.S.; Kripa, V.; (2001). Influence of algal cell concentration, salinity and body size on the filtration and ingestion rates of cultivable Indian bivalve. Indian Journal of Marine Sciences; 30:87-92.

Riisgard, H.U.; Bottiger, L.; Pleissner, D.; (2013). Effect of Salinity on Growth of Mussels, Mytilus edulis, with Special Reference to Great Belt (Denmark). Open Journal of Marine Science; 2: 167-176.

Rose, R. A.; (2004). Effects of salinity on growth and survival of silver-lip pearl oyster, Pinctada maxima, spat. Journal of Shellfish Research.

Saman Pajooh, M.; (2014). Pearl (An overview of the history, catching and cultivating pearl shells in Iran and the world). Tehran, Scientific Publication Aqueduct. 240 pp.

Shin, H.-C., Lee, J.-H.; Jeong, H.-J.; Lee, J.-S.; Park, J.-J.; Kim, B.-H.; (2009). The Influence of Water Temperature and Salinity on Filtration Rates of the Hard Clam, Gomphina veneriformis (Bivalvia). The Korean Journal of Malacology; 25(2): 161-171.

Vojdani, F.N.; Salarzadeh, A.; Rameshi, H.; Sareban, H.; (2015). Investigating the filtration rate of the Pretty-blocked Venus Circenita callipyga by the microalga Isochrysis aff galbana at different temperatures and salinities. New York Science Journal; 8(3).