تأثیر پودر سیر (Allium sativum) بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار، گروه شیلات، واحدآزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایران

2 استادیار، گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاداسلامی، بابل، ایران

3 استادیار، گروه شیلات، واحدآزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایران .

4 دانش آموخته کارشناسی ارشد، شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران

چکیده


در این مطالعه تأثیر سطوح مختلف پودر سیر (Allium sativum) بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) انجام شد. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)، 5/0 ، 1 و 5/1درصد سیر در قالب چهار تیمار با سه تکرار طراحی شد.آزمایش درون مخازن پلاستیکی 40 لیتری انجام پذیرفت. تعداد 360 عدد بچه ماهی سفید با وزن متوسط 376±10/6 میلیگرم با تراکم 30 عدد در مخازن توزیع و به‌مدت 45 روز به میزان 4 تا 6 درصد وزن بدن تغذیه شدند. نتایج تحقیق نشان داد بهترین عملکرد رشد و تغذیه در تیمار 1درصد پودر سیر مشاهده شد (05/0>P). در نرخ بازماندگی نیز تیمار (1 درصد)  پودر سیر  از نظر عددی بالاترین  درصد را نشان داد با تیمار شاهد اختلاف  معنی‌دار مشاهده گردید (05/0>P). نتایج آنالیز لاشه حاکی از تفاوت معنی‌دار بین برخی تیمارها بود . بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی لاشه در سطح 1 درصد پودر سیر  به‌دست آمد (05/0>P). همچنین  بیشترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار (1 درصد) پودر سیر  به‌دست آمد. در مجموع نتایج این مطالعه نشان می­دهد  سطح  1 درصد پودر سیر   در بهبود رشد، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود. 

 

کلیدواژه‌ها


Akrami, R.; Karimabadi, A.; Mohamadzadeh, H. ; Ahmadifar, E; (2012). Effect of dietary mannan oligosaccharide on growth performance, survival, body composition and salinity test in Rutilus frisii kutum. Journal of Marine Science and Technology; 8: 47-57.

Bekcan, S.; Dogankaya, L; Cakirogullari, G. C; (2006). Growth and body composition of European catfish (Silurus glanis L.) fed diets containing different percentages of protein. Indian Journal of Anaesthesia; 58: 137-142.

Chemists, A. O. O. A.; (1990). Official Methods Of Analysis. Arlington, VA, USA: AOAC.

Citarasu, T.; Micheal Babu, M.; Raja Jeya Sekar, R; Peter Marian, M; (2002). Developing Artemia Enriched Herbal Diet for Producing Quality Larvae in Penaeus monodon, Fabricius. Asian Fisheries Society; 15: 21-32.

Clarke, W. C.; (1982). Salmonid Smoltification Evaluation of the seawater challenge test as an index of marine survival. Aquaculture; 28: 177-183.

Debasis, S.; (2005). Effect of garlic (Allium sativum) extract on the growth and disease resistance of Carassius auratus. Indian Journal of Fisheries; 52(2): 207-214.

Diab, A.; Aly, M. S.; John, G.; Abde-Hadi, Y.; Mohamed, F. M.; (2008). Effect of garlic, black seed and Biogen as immunostimulants on the growth and survival of Nile tilapia, Oreochromis niloticus (Teleostei: Cichlidae), and their response to artificial infection with Pseudomonas fluorescens. African Journal of Aquatic Science; 33: 63-68.

Engstad, R. E.; Robertsen, B.; Frivold, E.; (1992). Yeast glucan induces increase in lysozyme and complement-mediated haemolytic activity in Atlantic salmon blood. Fish & Shellfish Immunology; 2: 287-297.

Farahi, A.; Kasiri, M.; Sudagar, M.; Iraei, M. S.; (2010). Effect of garlic (Allium sativum) on growth factors, some hematological parameters and body compositions in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture, Aquarium, Conservation & Legislation;3(4):317-323.

Fazlolahzadeh, F.; Keramati, K.; Nazifi, S.; Shirian, S.; Seifi, S.;(2011). Effect of Garlic (Allium Sativum) on Hematological Parameters and Plasma Activities of Alt and Ast of Rainbow Trout in Temperature Stress. Australian Journal of Basic and Applied Sciences; 5: 84-90.

Gholampoor, T.; Imanpoor, M. R.; Hosseini, S. A.; Shabanpoor, B.; (2011). Effect of different levels of salinity on growth indices, survival rate, food consumption and blood parameters in Rutilus frisii kutum (kamensky, 1901) fingerlings. Iranian Journal of Biology; 24:539-549.

Imanpoor, M. R.; Roohi, Z.;(2015). Effect of a multi-strain probiotic (Primalac) on growth performance, some blood biochemical parameters, survival and stress resistance on Caspian kutum (Rutilus kutum) fry. Iranian Scientific Fisheries Journal; 24: 95-103.

Jayaprakas, V.; Eupharsia, J.; (1996). Growth performance of Labeo rohita(Ham.) Livol (IHF-1000), an herbal product. Proc Indian Natl Sci Acad; 63: 1-10.

Karampour behesht abad, A; (2011). Effect of dietary mannan oligosaccharide on growth performance, survival, body composition in Cyprinus carpio. Dissertation of fishery scince (Ms); 60.

Khodadadi, M.; Peyghan, R.; Hamidavi, A.; (2010). The evaluation of garlic powder feed additive and it’s effect on growth rate of common carp, Cyprinus carpio. Iranian Journal of Veterinary Clinical Sciences; 6: 17-26.

Lee, D.-H.; Lim, S.-R.; Ra, C.-S.; Kim, J.-D.; (2012a). Effects of Dietary Garlic Extracts on Whole Body Amino Acid and Fatty Acid Composition, Muscle Free Amino Acid Profiles and Blood Plasma Changes in Juvenile Sterlet Sturgeon, Acipenser ruthenus. Asian Australas. Journal of Animal Science; 25: 1419-1429.

Lee, D.-H.; Ra, C.-S.; Song, Y.-H.; Sung, K.-I.; Kim, J.-D.; (2012b). Effects of Dietary Garlic Extract on Growth, Feed Utilization and Whole Body Composition of Juvenile Sterlet Sturgeon (Acipenser ruthenus). Asian Australas. Journal of Animal Science; 25: 577-583.

Masamha, B.; Gadzirayi, C. T.; Mukutirwa, I.; (2010). Efficacy of Allium Sativum(Garlic)in Controlling Nematode Parasites in Sheep. The International Journal of Applied Research in Veterinary Medicine; 8: 161-169.

Mesalhy, A. S. E.; Abdel Atti, N. M.; Mohamed , M. F.; (2008). Effect of garlic on the survival, growth, resistance and quality of Oreochromis niloticus. Proceedings of the Eight International Symposium on Tilapia in Aquaculture Cairo; Egypt.

Metwally, M. A. A.; (2009). Effects of Garlic (Allium sativum) on Some Antioxidant Activities in Tilapia Nilotica (Oreochromis niloticus). World Journal of Fish and Marine Sciences; 1: 56-64.

Ndong, D.; Fall, J.; (2007). The effect of garlic (Allium sativum) on growth and immune responses of hybrid tilapia (Oreochromis niloticus x Oreochromis aureus). ASFA/Fisheries biology; 5:3-11.

Nya, E. J.; Austin, B.; (2009). Use of garlic, Allium sativum, to control Aeromonas hydrophila infection in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Journal of Fish Diseases; 32: 963-970.

Rose, P.; Whiteman, M.; Moore, P. K.; Zhu, Y. Z.; (2005). Bioactive S-alk(en)yl cysteine sulfoxide metabolites in the genus Allium: the chemistry of potential therapeutic agents. agricultural research information system; 32: 351-368.

Saleh, N. E.; Michael, F. R.; Toutou, M. M.; (2015). Evaluation of garlic and onion powder as phyto-additives in the diet of sea bass (Dicentrarcus labrax). The Egyptian Journal of Aquatic Research; 41: 211-217.

Shalaby, A. M.; Khattab, Y. A.; Abdel Rahman, A. M.; (2006). Effects of Garlic (Allium sativum) and chloramphenicol on growth performance, physiological parameters and survival of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Venomous Animals and Toxins including Tropical Diseases; 12: 172-201.

Temitope, J.; (2012). Effect of Garlic (Allium sativum) on Growth, Nutrient Utilization, Resistance and Survival of Tilapia zillii (Gervais 1852) Fingerlings. Journal of Agricultural Science; 4: 269-275.

Yeh, Y.-Y.; Liu, L.; (2001). Cholesterol-Lowering Effect of Garlic Extracts and Organosulfur Compounds: Human and Animal Studies. The Journal of Nutrition; 131: 989-993.