اثر سطوح مختلف لاکتوباسلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و جمعیت باکتریایی روده ماهی گوپی (Poecilia reticulate)

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری

2 دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری

3 دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری

چکیده


این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر سطوح مختلف باکتری لاکتوباسیلوس ­اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) به عنوان مکمل غذایی بر میزان رشد، بازماندگی، فراسنجه­های خونی و فلور باکتریای روده ماهی گوپی (Poecilia reticulata) انجام پذیرفت. به همین منظور 1800 لارو ماهی گوپی با میانگین وزن 7 میلی گرم در 4 گروه با 3 تکرار شامل جیره غذایی فاقد باکتری به عنوان شاهد (گروه 1) و جیره‌های دارای باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در سه سطح 107×5/1 (گروه 2)، 107 ×3 (گروه 3) و107 ×6 (گروه 4) واحد کلنی بر گرم غذا به مدت 16 هفته تغذیه شدند. نتایج این آزمایش نشان داد که از نظر افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه بین گروه 4 و گروه شاهد و سایر گروه‌های آزمایش اختلاف معنی‌داری (05/0P7 ×6  واحد کلنی بر گرم غذا اثر معنی‌داری بر رشد، تعداد گلبول‌های سفید و جمعیت باکتریایی روده ماهی گوپی دارد.
 

کلیدواژه‌ها


Akrami, R.; Hajimoradloo, A.; Matinfar, A.; Abedian Kenari, A.; (2009). Effect of Dietary Prebiotic Inulin on Growth Performance, Intestinal Microflora, Body Composition and Hematological Parameters of Juvenile Beluga, Huso huso (Linnaeus, 1758). Journal of the World Aquaculture Society; 6: 771-779.

Al-Dohail, M.A.; Hashim, R.; Aliyu-Paiko, M.; (2009). Effects of the probiotic, Lactobacillus acidophilus, on the growth performance, haematology parameters and immunoglobulin concentration in African Catfish (Clarias gariepinus, Burchell1822) fingerling. Aquaculture Research; 40: 1642-1652.

Bullis, R.A.; (1993). Clinical pathology of temperate freshwater and estuarine fishes. In: stoskopf MK (ed) fish medicine. W.B. Sanders Co., Philadelphia; 232-239.

Carnevali, O.; Vivo, L.; Sulpizio, R.; Gioacchini, G.I.; Olivotto, I.; Silvi, S.; Cresci, A.; (2006). Growth improvement by probiotic in European sea bass juveniles (Dicentrarchus labrax L.), with particular attention to IGF-1, myostatin and cortisol gene expression. Aquaculture; 258: 430- 438.

Dahlgren, B.T.; (1980). The effects of three different dietary protein levels on the fecundity in the guppy (Poecilia reticulate Peters). Journal of Fish Biology; 16: 83-97.

Das, S.; Ward, L.R.; Burke, C.; (2008). Prospects of using marine Actinobacteria as probioticsin aquaculture. Applied Microbiology and Biotechnology; 81: 419-429.

Firouzbakhsh, F.; Aliasghari, M.; (2011). An illustrated encyclopedia of freshwater aquarium fish. 2rd  ed. Tehran, Patove Vagheh. P 157.

Firouzbakhsh, F.; Noori, F.; Khalesi, M.K.; Jani-khalili, K.; (2011). Effect of a probiotic, protexin, on growth performance and hematological parameters in the Oscar (Astronotuso cellatus)  fingerlings. Fish Physiology and Biochemistry; 37: 833-842.

Fuller, R.; (1989). Probiotic in man and animals. Journal of Applied Bacteriology; 66: 365-378.

Gatesoupe, F.J.; (1999). The use of probiotics in aquaculture. Aquaculture; 180: 147-165.

Gosh, S.; Sinha, A.; Sahu, C.; (2008). Dietary probiotic supplementation in growth and health of live-bearing ornamental fishes. Aquaculture Nutrition; 14: 289-299.

Hoseinifar, S.H.; Roosta, Z.; Hajimoradloo, A.; Vakili, F.; (2015). The effects of Lactobacillus acidophilus as feed supplement on skin mucosal immune parameters, intestinal microbiota, stress resistance and growth performance of black swordtail (Xiphophorus helleri). Fish & Shellfish Immunology; 42(2): 533-538.

Irianto, A.; Austine, B.; (2002). Probiotic in aquaculture. Journal of Fish Disease; 25: 633-642.

Nayak, S.K.; (2010). Probiotics and immunity: a fish perspective. Fish and Shellfish Immunology; 29: 2-14.

Neissi, A.; Rafiee, G.; Nematollahi, M.; Safari, O.; (2013). The effect of Pediococcous acidlactici bacteria used as probiotic supplement on the growth and non-specific immune responses of green terror, Aequidens rivulatus. Fish and Shellfish Immunology; 35: 1976-1980.

Panigrahi, A.; Kiron, J.; Puangkaew, T.; Kobayashi, S.; Sugita, H.; (2005). The viability of probiotic bacteria as a factor influencing the immune response in rainbow trout Oncorhynchus mykiss. Aquaculture; 243: 24 1-254.

Ranzani-Paiva, M.J.T.; Ishikawa, C.M.; das Eiras, A.A.; Felizardo, N.N.; (2000). Haemotological analysis of ‘chara’ Pseudoplatystoma fasciatum in captivity. Aqua Responsible aquaculture in the new millennium, Nice, France, European Aquaculture Society special publication 28, 590pp.

Rollo, A.; Sulpizio, R.; Nardi, M.; Silvi, S.; Orpianesi, C.; Caggiano, M.; Cresci, A.;  Carnevali, O.; (2006) Live microbial feed supplement in aquaculture for improvement of stress tolerance. Fish Physiology and Biochemistry; 32: 167-177.

Sahu, M.K.; Swarnakumar, N.S.; Sivakumar, K.; Thangaradjou, T.; Kannan, L.; (2008). Probiotics in aquaculture: importance and future perspectives. Indian Journal of Microbiology; 12: 1-10.

Suzer C.; Coban, D.; Kamaci, H.O.; Saka, S.; Firat, K.; Otgucuogfllu, O.; Kucuksari, H.; (2008). Lactobacillus spp. bacteria as probiotics in gilthead sea bream (Sparus aurata L.) larvae: effects on growth performance and digestive enzyme activities. Aquaculture; 280: 140-145.

Tovar, D.; Zambonino, I.J.; Cahu, C.; Gatesoupe, F.J.; -Juarez, R.; (2004). Infuence of dietary live yeast on European sea bass (Dicentrarchus labrax) larvae development. Aquaculture; 234: 415-427.

Villamil, L., Reyes, C.; Martínez‐Silva, M.A.; (2014). In vivo and in vitro assessment of Lactobacillus acidophilus as probiotic for tilapia (Oreochromis niloticus, Perciformes: Cichlidae) culture improvement. Aquaculture Research; 45(7): 1116-1125.

Yanbo, W.; Zirong, X.; (2006). Effect ofprobiotics for common carp (Cyprinus carpio) based on growth performance anddigestive enzyme activities. Animal Feed Science and Technology, 127: 283-292.

Yisa, T. A., Ibrahim, O. A., Tsadu, S. M.; Yakubu, U.P.; (2015). Effect of Probiotics (Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum) as Immune Stimulant on Hybrid Catfish Heteroclarias. British Microbiology Research Journal; 9(1): 1-6.