مصطفی رباط سرپوشی؛ رضا حاجی حسینی؛ مجید حلیمی خلیل آباد؛ غلامرضا بخشی خانکی
چکیده
نانوذرات، از جمله نانونقره اثرات ضدمیکروبی در برابر دامنه وسیعی از میکروارگانیسمها دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانونقره بهدست آمده از قسمتهای مختلف زعفران بر آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ میباشد. آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ همواره بهعنوان یکی از مهمترین عفونتهای بیمارستانی شناسایی شده است، در این پژوهش کلاله زعفران، ...
بیشتر
نانوذرات، از جمله نانونقره اثرات ضدمیکروبی در برابر دامنه وسیعی از میکروارگانیسمها دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانونقره بهدست آمده از قسمتهای مختلف زعفران بر آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ میباشد. آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ همواره بهعنوان یکی از مهمترین عفونتهای بیمارستانی شناسایی شده است، در این پژوهش کلاله زعفران، پرچم (زرده) و گلبرگ تهیه شدند، فقط پرچم (زرده) و گلبرگ باعث سنتز نانونقره شدند. قطر نانونقره با استفاده از TEM اندازهگیری شد، سپس اثر آن بر روی آسینتوباکتبومانی بهروش دیسک، چاهک، MBC و MIC بررسی شد. نتایج مربوط بهروش دیسک دیفیوژن و روش انتشار چاهک نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات نقره، قطر هاله عدم رشد باکتری افزایش مییابد. همچنین میانگین MBC و MIC برای نانونقره حاصل از گلبرگ زعفران بهترتیب ppm 781 و ppm390 و برای نانونقره حاصل از زرده (پرچم) زعفران بهترتیب ppm 3125 و ppm1562 میباشد. میتوان نتیجهگیری کرد که گلبرگ و پرچم زعفران بهخوبی یونهای نقره را کاهش داده و نانوذرات نقره میکنند. همچنین نانونقره بهدستآمده بر روی آسینتوباکتربومانی اثر کشندگی داشت. با توجه به فراوانی ضایعات زعفران در ایران میتواند گزینه مناسبی برای تولید نانونقره باشد.