بیوشیمی
میلاد صفاری؛ ذوالفقار لطفی؛ امیر آراسته
چکیده
گیاه بهلیمو (Aloysia citrodora) در طب سنتی ایران اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه تولید نانوذرات نقره با عصاره آبی بهلیمو و بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و بازدارندگی آن بر تولید نانوالیاف آمیلوئید از آلبومین سرم گاوی بهعنوان پروتئین مدل بود. برای سنتز نانوذرات نقره، عصاره آبی بهلیمو تهیه شد و به این محلول نیترات نقره یک میلیمولار ...
بیشتر
گیاه بهلیمو (Aloysia citrodora) در طب سنتی ایران اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه تولید نانوذرات نقره با عصاره آبی بهلیمو و بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و بازدارندگی آن بر تولید نانوالیاف آمیلوئید از آلبومین سرم گاوی بهعنوان پروتئین مدل بود. برای سنتز نانوذرات نقره، عصاره آبی بهلیمو تهیه شد و به این محلول نیترات نقره یک میلیمولار اضافه شد. برای تأیید حضور و تعیین اندازه نانوذرات نقره بیوسنتز شده از طیفسنجی UV-Vis و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) استفاده شد. ارزیابی اثر آنتیاکسیدانی عصاره به روش DPPH و اندازهگیری تولید الیاف آمیلوئید به روش جذب قرمز کنگو انجام شد. اثر سمیت نانوذرات بر نوروبلاستها با روش MTT بررسی شد و خواص بازدارندگی عصاره بر تولید آمیلوئید با میکروسکوپ الکترونی TEM مورد بررسی قرار گرفت. کاریوفیلن (66/7 درصد)، فیتول (47/7 درصد) و لیمونن (68/2 درصد) فراوانترین ترکیبات موجود در عصاره بودند. میکروسکوپ الکترونی گذاره نیز نانوذرات کریستالی کروی با اندازه بین 30 تا70 نانومتر را تأیید کرد. با افزایش غلظت عصاره، خاصیت آنتیاکسیدانی نانوذرات افزایش یافت، بهطوریکه در غلظت 1 میلیگرم بر میلیلیتر 35/97 درصد رادیکالهای آزاد DPPH مهار شد. بیشترین مهار تولید رشته آمیلوئید در غلظت 2 میلیگرم بر میلیلیتر و به میزان 96 درصد و بیشترین میزان سمیت سلولی در غلظت 2 و با IC50 برابر 25/2 میلیگرم بر میلیلیتر مشاهده شد. نتایج نشان داد که نانوذرات سنتز شده از برگ بهلیمو A. citrodora با خواص ضدآمیلوئیدی، آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی، میتواند بهعنوان نانوماده زیستی جدید در کاهش عوارض آلزایمر و سرطان مورد توجه قرار گیرد.
فرشته فلاح دیگسرا؛ امیر آراسته
چکیده
سویا (Glycine max) گیاهی از خانواده بقولات و از مهمترین گیاهان روغنی است. دانه سویا سرشار از پروتئین و ترکیبات فیتوشیمیایی مختلف، بهویژه ایزوفلاونها میباشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری عصاره هیدروالکلی دانه سویا بر استیلکولیناستراز و تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی در پروتئین آلبومین سرم ...
بیشتر
سویا (Glycine max) گیاهی از خانواده بقولات و از مهمترین گیاهان روغنی است. دانه سویا سرشار از پروتئین و ترکیبات فیتوشیمیایی مختلف، بهویژه ایزوفلاونها میباشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری عصاره هیدروالکلی دانه سویا بر استیلکولیناستراز و تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی در پروتئین آلبومین سرم گاوی بهعنوان یک پروتئین مدل است. ابتدا دانه زردرنگ سویا پودر شده، سپس عصاره هیدروالکلی آن تهیه گردید. با روش گاز کروماتوگرافی جرمی، ترکیبات عصاره به دست آمد. اثرات ضدآلزایمری با سنجش فعالیت آنتیآکسیدانی بهروش DPPH، بررسی مهار آنزیم استیلکولیناستراز به روش المن و بررسی مهار تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی به روش جذب سنجی کنگورد انجام شد. از تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی گذاره برای تأیید حضور رشتههای آمیلوئیدی استفاده شد. حضور ماده مؤثره جنیستئین، به مقدار 97/2 درصد و اسیدهای چرب پالمیتیک و لینولئیکاسید به ترتیب 11/3 و 69/10 درصد در عصاره دانه زرد سویا تأیید شد. بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره سویا با دوزهای مختلف نشان داد که با افزایش غلظت عصاره، درصد فعالیت آنتیاکسیدانی نیز افزایش مییابد. بررسی مهار آنزیم استیلکولیناستراز با استفاده از آنالوگ سوبسترا به نام استیل تیوکولین یدید (ATCI) نشان داد که با افزایش غلظت عصاره میزان مهار آنزیم افزایش مییابد. میزان عصاره در غلظتهای بالا موجب کاهش تولید نانورشتههای آمیلوئیدی شد. این مطلب با تصاویر میکروسکوپ الکترونی مورد تأیید قرار گرفت. دانههای زرد سویا، با اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری خوبی که بر آنزیم استیلکولیناستراز دارند، میتوانند کاندیدای مناسبی برای کاهش عوارض جانبی آلزایمر باشند.