با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
اثر تغییرات توأم تدریجی شوری و دما بر بافت آبشش و سلول‎های کلراید ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

بهروز حیدری؛ ساناز آورجه؛ حسن تقوی جلودار

دوره 4، شماره 2 ، آذر 1394، ، صفحه 25-35

چکیده
  فاکتورهای زیست محیطی از جمله شوری و دما می‎توانند بر فیزیولوژی و کارایی رشد در ماهی‎ها مؤثر باشند، از این‎رو ممکن است بسیاری از اندام‎های داخلی آنها از جمله آبشش دامنه وسیعی از تغییرات مورفولوژی و عملکرد را نشان دهد. بدین منظور بچه ماهیان به مدت 21 روز در گروه‎های دمایی 20، 25 و 30 درجه سانتیگراد در سه سطح شوری صفر، 5 و 10 ppt نگهداری ...  بیشتر

بررسی تغییرات بافتی آبشش در لاروهای تازه تفریخ شده ماهی قزل‎آلای رنگین‎کمان (Oncorhynchus mykiss) متعاقب تجویز غلظت‎های مختلف نانو ذرات نقره

علی لوئی منفرد؛ عباس خلیلی؛ لیلا خلیلی؛ محمدرضا کلباسی

دوره 3، شماره 3 ، اسفند 1393، ، صفحه 13-22

چکیده
  چکیده پژوهش حاضر به بررسی تغییرات بافتی آبشش در لارو ماهی قزل‎آلای رنگین‎کمان متعاقب تجویز نانو ذرات نقره به روش مستقیم (نانو ذرات نقره به صورت کلوئید) و غیرمستقیم (به صورت فیلتر زئولیت پوشش یافته توسط نانو ذرات نقره) می پردازد. 300 قطعه لارو تازه تفریخ شده به صورت تصادفی به شش گروه مساوی تقسیم و به ترتیب در معرض کلوئید نانو ذرات نقره ...  بیشتر