با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
تأثیر جایگزینی لسیتین سویا و زرده ‏تخم‌مرغ در رقیق‌کننده بر فراسنجه‌های ‏کیفی اسپرم قوچ عربی بعد از فرایند ‏انجماد- یخ‌گشایی

سیده آزاده طبائی؛ مرتضی مموئی؛ صالح طباطبائی وکیلی؛ خلیل میرزاده

دوره 11، شماره 1 ، تیر 1401، ، صفحه 55-63

https://doi.org/10.30473/eab.2023.63159.1874

چکیده
  آزمایش حاضر با هدف بررسی تأثیر جایگزینی سطوح مختلف لسیتین سویا با زرده تخم‌مرغ در رقیق‌کننده تریس بر فراسنجه‌های کیفی اسپرم قوچ عربی بعد از فرایند انجماد- یخ‌گشایی انجام شد. برای این منظور، آزمایشی با تعداد هشت رأس قوچ عربی بالغ و سالم با وزن متوسط5±75 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی در فصل تولیدمثلی صورت گرفت. نمونه‌های منی ...  بیشتر

تأثیر برون‌تنی سطوح مختلف عصاره ‏نعنافلفلی بر فراسنجه‌های کیفی منی در ‏قوچ عربی

شادان گل اندام؛ صالح طباطبائی وکیلی؛ خلیل میرزاده

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، ، صفحه 71-79

https://doi.org/10.30473/eab.2021.56997.1811

چکیده
  هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی بر کیفیت منی قوچ عربی بود. اسپرم گیری از 12 رأس قوچ عربی به طور هفتگی به مدت 8 هفته انجام و منی آنها بلافاصله با هم مخلوط شد. نمونه­های منی مخلوط و رقیق‌شده به 5 قسمت تقسیم و سطوح صفر، 50، 100، 150 و 200 میکرولیتر در میلی­لیتر عصاره نعنافلفلی دریافت کردند. در زمان­های مختلف نگهداری ...  بیشتر