نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
هیأت علمی
چکیده
چکیده
آزمایشی به منظور بررسی تجزیهپذیری شکمبهای پروتئین سه نوع پودر آب پنیر با نامهای تجاری شیذر محصول شرکت صنایع غذایی گلشاد مشهد (WP1)، پودر آب پنیر با نام تجاری نصر دالیا (WP2) و پودر آب پنیر محصول شرکت پگاه خراسان (WP3) با دو راس گوساله نر هلشتاین دارای فیستولای شکمبهای انجام شد. ابتدا ویژگیهای شیمیایی نمونهها شامل: رطوبت، خاکسترخام، چربی، لاکتوز و پروتئین خام اندازهگیری شدند. بعداً با استفاده از بافر تریس اقدام به استخراج پروتئینهای نمونهها شد. سپس با روش الکتروفورز پروتئینهای استخراجی تعیین شدند. برای تکنیک کیسههای نایلونی، مقدار پنج گرم از نمونههای پودر آب پنیر در داخل کیسهها قرار داده شد. زمانهای انکوباسیون صفر،دو، چهار، هشت، 16، 24، 48 و 72 ساعت بود. ژل الکتروفور نشان داد که پروتئین های عمده پودر آب پنیر عبارت بودند از: β- لاکتوگلوبولین، α- لاکتالبومین، سرم آلبومین گاوی و ایمونوگلوبولین. این پروتئینها به ترتیب 50، 20، 10 و 10 درصد از کل پروتئینهای موجود در پودر آب پنیر را تشکیل میدهند. نتایج کیسههای نایلونی نشان داد که در زمانهای صفر،دو، چهار، هشت و 48 ساعت انکوباسیون، نمونه WP1 وWP2 و در زمان 72 ساعت انکوباسیون، نمونه WP2 دارای بیشترین مقدار تجزیهپذیری پروتئین بودند (05/0pکلید واژهها: آب پنیر خشک شده، الکتروفورز، تکنیک حیوان آزمایشگاه، پروتئین، نرخ تجزیه.