نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناسی ارشد، گروه میکروب شناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گرگان
2 دانشیار، گروه میکروبیولوژی بالینی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور، اهواز
3 دکتری تخصصی داروسازی، گروه میکروبیولوژی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور، اهواز
4 دانشیار مرکز تحقیقات داروهای گیاهی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور، اهواز
چکیده
چکیده
امروزه مقاومت دارویی یکی از مشکلات اساسی در درمان عفونتها است و به همین دلیل مقابله با این پدیده و استفاده از جایگزینهای طبیعی اهمیت زیادی دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثر ضد میکروبی و حداقل غلظت مهاری روغن فرار گیاه کندر (Boswellia carterii) بر روی عوامل باکتریایی و قارچی ایجاد کننده عفونتهای دهانی، گوارشی و مقاوم به آنتی بیوتیک طراحی و انجام شده است. در این تحقیق از روش میکرودایلوشن و با استفاده از دستگاه کلونجر (Clevenger) روغن فرار گیاه B.carterii استخراج گردید. خاصیت ضد میکروبی این ماده به صورت جداگانه بر روی قارچ (کاندیدا آلبیکنس و سه گونه از آسپرژیلوس)، باکتری گرم مثبت (استرپتوکوکوس سالیواریوس، استرپتوکوکس موتانس و لاکتوباسیلوس) و باکتری گرم منفی (سالمونلا، سودوموناس، شیگلا و اشرشیا کلی) تست گردید. روغن فرار گیاه کندر دارای اثر ضد میکروبی بر علیه یازده میکروارگانیسم استفاده شده بود. در این میان باکتری استرپتوکوک دارای بیشترین حساسیت (μg/ml3/5) و باکتری سودوموناس آئروژینوزا مقاومترین (μg/ml80) باکتری بود. در میان قارچها، مقاوم ترین آسپرژیلوس فلاووس و حساسترین کاندیدا آلبیکنس بود.
کلیدواژهها