نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه مراغه
چکیده
با توجه به اینکه مهمترین استفاده آرتمیا به ویژه ناپلیوس آن در پرورش لارو ماهی و میگو میباشد. برای تغذیه و صید بهتر ناپلیوس توسط لارو ماهی و میگو متحرک وشناور بودن آن مهم است. بنابراین در تحقیق حاضر اثرات دماها و شوریهای مختلف به ترتیب 4 دما (°C20، °C24، °C28، °C32) و 4 شوری (ppt20، ppt26، ppt32، ppt38) بر روی میزان بازماندگی ناپلیوس آرتمیا ارومیانای غنی شده باامولسیون اسیدهای چرب غیراشباع زنجیر بلند (HUFA) مورد بررسی قرار گرفت. بعداز تهیه سیست آرتمیا ارومیانا، خالصسازی، دکپسوله کردن و تخمگشایی، لاروهای (ناپلیوسهای) حاصله تحت دماها و شوریهای ذکر شده در بالا قرار داده شدند و طی دو دوره غنیسازی یعنی اولین زمان غنیسازی (t0-t12) و دومین زمان غنیسازی (t12-t24)، ناپلیوسها با امولسیون اسیدهای چرب ICES 30/4/C غنیسازی گردیدند. پس از t24 نتایج درصد بازماندگی ناپلیوسهای حاصله با ا ستفاده از برنامه آماری SPSS و آنالیز واریانس فاکتوریل آماری و تیتست یا T-student انجام شد و ترسیم نمودارها در فضای نرمافزاری Excell انجام گردید. نتایج نشان داد که حداکثر درصد بازماندگی ناپلیوسهای آرتمیا ارومیانا در محدوده دمایی °C20 الی °C28 و شوریهای 20ppt, 26ppt, 32ppt, 38ppt حدود 96% میباشد. دلیل کاهش بازماندگی در دمای °C32 و شوریهای مربوط میتواند به علت افزایش کاتابولیسم مواد وازدیاد مواد دفعی در محیط باشد.
کلیدواژهها