نسرین بازدیدوحدتی؛ کتایون کریم زاده؛ عسگر زحمتکش؛ فاطمه بازدیدوحدتی
دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1396، ، صفحه 23-34
چکیده
پروتئینهای شوک حرارتی جزء خانواده بزرگی از پروتئینهای وابسته به تنش و قابل القاء با استرس میباشد و موجودات زنده را از نوسانات موقتی شرایط زیستمحیطی حفاظت می نمایند و سبب پایداری سایر پروتئینها در موجود زنده میگردند. پونتوگاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus) از فراوانترین آمفی پودهای سواحل جنوبی دریای خزر است. در این ...
بیشتر
پروتئینهای شوک حرارتی جزء خانواده بزرگی از پروتئینهای وابسته به تنش و قابل القاء با استرس میباشد و موجودات زنده را از نوسانات موقتی شرایط زیستمحیطی حفاظت می نمایند و سبب پایداری سایر پروتئینها در موجود زنده میگردند. پونتوگاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus) از فراوانترین آمفی پودهای سواحل جنوبی دریای خزر است. در این تحقیق، حضور پروتئینهای شوک حرارتی در پونتوگاماروس دریای خزر در دو جنس نر و ماده در شرایط آزمایشگاهی در سطوح دمایی (20، 25، 30) درجه سانتیگراد بررسی شده است. نمونهبرداری از سواحل حسن رود استان گیلان انجام شد. اندازهگیری غلظت پروتئین به روش استاندارد برادفورد و آزمون الایزا صورت پذیرفت و برای تجزیه و تحلیل دادهها از آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون دانکن استفاده شد. نتایج نشان داد که به موازات افزایش درجه حرارت، میزان پروتئین و جذب الایزا افزایش یافته است، بهطوریکه بیشترین میزان جذب الایزا در تیمار حرارتی 30 درجه سانتیگراد پس از گذشت 4 ساعت مشاهده شد. همچنین افزایش درجه حرارت بین 5 تا 10 درجه سانتیگراد بالاتر از حد اپتیمم منجر به ستنز پروتئین Hsp70 با وزن مولکولی 5/66 و 90کیلو دالتون در هر دو جنس نر و ماده پونتوگاماروس گردید. بهعبارتی نتایج این مطالعه بیانگر این است که با افزایش درجه حرارت میزان Hsp70 افزایش می یابد.