محمد خلیلپذیر؛ نرگس جواد زاده پورشالکوهی؛ علی روحانی
دوره 6، شماره 2 ، آذر 1396، ، صفحه 35-44
چکیده
گیاه سیر به دلیل داشتن ترکیبات ارگانوفسفره قادر است بهعنوان محرک رشد و سیستم ایمنی در میگوها مورد استفاد قرار گیرد. در مطالعه حاضر تأثیر جیرههای مختلف غذایی حاوی درصدهای مختلف (صفر، 5/0، 1 و 2 درصد) پودر گیاه سیر بر شاخصهای رشد شامل میانگین وزن، طول، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، راندمان تبدیل غذایی و بازماندگی میگوهای سفید ...
بیشتر
گیاه سیر به دلیل داشتن ترکیبات ارگانوفسفره قادر است بهعنوان محرک رشد و سیستم ایمنی در میگوها مورد استفاد قرار گیرد. در مطالعه حاضر تأثیر جیرههای مختلف غذایی حاوی درصدهای مختلف (صفر، 5/0، 1 و 2 درصد) پودر گیاه سیر بر شاخصهای رشد شامل میانگین وزن، طول، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، راندمان تبدیل غذایی و بازماندگی میگوهای سفید غربی با میانگین وزنی 64/8 گرم به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. میانگین وزن، طول و ضریب رشد ویژه (SGR) میگوهای تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 2 درصد پودر گیاه سیر (به ترتیب 42/15 گرم، 2/16 سانتیمتر و 368/237 درصد) بهطور معنیداری بیشتر از مقادیر اندازهگیری شده در سایر تیمارها بود (05/0P<). لیکن علیرغم بیشتر بودن میانگین وزن، طول و ضریب رشد ویژه (SGR) میگوهای تیمار 1 درصد نسبت به تیمار 5/0 هیچگونه اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0P>). در حالیکه به دلیل افزایش معنی دار راندمان ضریب تبدیل غذایی (FCE) در میگوهای تیمار 2 درصد، میزان ضریب تبدیل غذایی (FCR) در آنها بهطور معنی داری کمتر از سایر میگوهای تیمار میباشد (05/0P<). با این وجود میزان بازماندگی میگوهای تیمار تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 2 و 1 درصد پودر گیاه سیر بهطور معنی داری بیشتر از میگوهای تیمار 5/0 و صفر درصد بود (05/0P<). نتایج بهدست آمده دلالت بر این دارد که افزودن پودر گیاه سیر به میزان 2 درصد در جیره غذایی میگوها میتواند علاوه بر افزایش شاخصهای رشد و بازماندگی موجب بهبود راندمان ضریب تبدیل غذایی در میگوهای سفید غربی گردد.
نرجس سنچولی؛ هاشم خندان بارانی؛ عبدالعلی راهداری
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، ، صفحه 107-116
چکیده
این بررسی به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لایزین بر رشد، ترکیب بدن، راندمان غذایی ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi) انجام شد. برای این منظور تعداد 150 قطعه ماهی با میانگین وزنی 28/0±51/22 گرم با پنج جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف اسید آمینه لایزین (۷، ۱۲، ۱۷ و ۲۲ گرم در کیلوگرم جیره) و گروه شاهد فاقد اسید امینه لایزین به مدت 8 هفته ...
بیشتر
این بررسی به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لایزین بر رشد، ترکیب بدن، راندمان غذایی ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi) انجام شد. برای این منظور تعداد 150 قطعه ماهی با میانگین وزنی 28/0±51/22 گرم با پنج جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف اسید آمینه لایزین (۷، ۱۲، ۱۷ و ۲۲ گرم در کیلوگرم جیره) و گروه شاهد فاقد اسید امینه لایزین به مدت 8 هفته غذادهی به مقدار روزانه 3٪ وزن بدن در 2 وعده انجام شد. در پایان دوره پرورش پارامترهای رشد، راندمان غذایی و ترکیب بدن اندازه گیری و نتایج ثبت گردید. نتایج نشان داد که میزان وزن نهایی و افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه، نرخ رشد ویژه و افزایش وزن نسبی در تیمار 17 گرم لایزین به ازای کیلوگرم جیره با سایر تیمارها و تیمار شاهد اختلاف معنیداری را نشان داد. نتایج ترکیب لاشه نشان داد که با افزایش میزان اسید آمینه لایزین تا 17 گرم در کیلوگرم جیره بر میزان پروتئین لاشه افزوده و بعد از آن کاهش در میزان پروتئین و افزایش در میزان چربی مشاهده شد. رطوبت و چربی و خاکستر لاشه ماهی اختلاف معنیداری را در تیمارها نشان ندادند. بر اساس نتایج بهدست آمده تیمار 17 گرم لایزین در کیلوگرم جیره مقدار مناسب برای استفاده در جیره غذایی ماهی سفیدک سیستان می باشد.
عبدالغفار اونق؛ ناصر آق؛ حمید عزیزی؛ بنتالهدی رحمان
دوره 3، شماره 2 ، آذر 1393، ، صفحه 21-30
چکیده
استفاده از محرک های مؤثر بر فاکتورهای رشد و تغذیه در پرورش آبزیان، در پیشرفت و توسعه صنعت آبزیپروری نقش مهمی دارد. در این مطالعه اثر پروبیوتیک Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در بهبود شاخصهای رشد و تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchusmykiss) مورد بررسی قرار گرفته است. 900 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 2±20 گرم) به ٦ تیمار تغذیه ای حاوی ...
بیشتر
استفاده از محرک های مؤثر بر فاکتورهای رشد و تغذیه در پرورش آبزیان، در پیشرفت و توسعه صنعت آبزیپروری نقش مهمی دارد. در این مطالعه اثر پروبیوتیک Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در بهبود شاخصهای رشد و تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchusmykiss) مورد بررسی قرار گرفته است. 900 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 2±20 گرم) به ٦ تیمار تغذیه ای حاوی مقادیر مختلف Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین تقسیم شده و به مدت دو ماه تغذیه شدند. در طول دوره پرورشی در روزهای صفر، 15، 30، 45 و 60 فاکتورهای رشد و تغذیه هر گروه، شامل وزن تر (wet W)، طول استاندارد (SL)، ضریب تبدیل غذا (FCR)، ضریب رشد ویژه (SGR) و ضریب چاقی (CF) مورد ارزیابی قرار گرفت و با گروه شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد که تیمارهای دریافتکننده cfu108 Lactobacillus plantarum به ازای هر کیلوگرم جیره و نیز تیمارهایی که 200 میلی گرم لاکتوفرین به ازای هر کیلوگرم جیره دریافت کردند در مقایسه با گروه شاهد از رشد مطلوبتری برخوردار بودند (05/0pLactobacillus plantarum و لاکتوفرین اثر تقویتی در بهبود فاکتورهای رشد و تغذیه ماهی مشاهده نشد. بهنظر میرسد استفاده از cfu١٠٨ Lactobacillus plantarum و ٢٠٠ میلیگرم لاکتوفرین در هر کیلوگرم غذا، به تنهایی، در مقایسه با استفاده توأم آنها روشی مؤثرتر و کم هزینهتر جهت بهبود شاخصهای رشد و تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان باشد.