مصطفی رباط سرپوشی؛ رضا حاجی حسینی؛ مجید حلیمی خلیل آباد؛ غلامرضا بخشی خانکی
چکیده
نانوذرات، از جمله نانونقره اثرات ضدمیکروبی در برابر دامنه وسیعی از میکروارگانیسمها دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانونقره بهدست آمده از قسمتهای مختلف زعفران بر آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ میباشد. آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ همواره بهعنوان یکی از مهمترین عفونتهای بیمارستانی شناسایی شده است، در این پژوهش کلاله زعفران، ...
بیشتر
نانوذرات، از جمله نانونقره اثرات ضدمیکروبی در برابر دامنه وسیعی از میکروارگانیسمها دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانونقره بهدست آمده از قسمتهای مختلف زعفران بر آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ میباشد. آﺳﻴﻨﺘﻮﺑﺎﻛﺘﺮ بوماﻧﻲ همواره بهعنوان یکی از مهمترین عفونتهای بیمارستانی شناسایی شده است، در این پژوهش کلاله زعفران، پرچم (زرده) و گلبرگ تهیه شدند، فقط پرچم (زرده) و گلبرگ باعث سنتز نانونقره شدند. قطر نانونقره با استفاده از TEM اندازهگیری شد، سپس اثر آن بر روی آسینتوباکتبومانی بهروش دیسک، چاهک، MBC و MIC بررسی شد. نتایج مربوط بهروش دیسک دیفیوژن و روش انتشار چاهک نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات نقره، قطر هاله عدم رشد باکتری افزایش مییابد. همچنین میانگین MBC و MIC برای نانونقره حاصل از گلبرگ زعفران بهترتیب ppm 781 و ppm390 و برای نانونقره حاصل از زرده (پرچم) زعفران بهترتیب ppm 3125 و ppm1562 میباشد. میتوان نتیجهگیری کرد که گلبرگ و پرچم زعفران بهخوبی یونهای نقره را کاهش داده و نانوذرات نقره میکنند. همچنین نانونقره بهدستآمده بر روی آسینتوباکتربومانی اثر کشندگی داشت. با توجه به فراوانی ضایعات زعفران در ایران میتواند گزینه مناسبی برای تولید نانونقره باشد.
نجیبه شیدایی؛ راحله شاکری
چکیده
سرطان بیماری است که از تکثیر کنترلنشده سلولها ناشی میشود. سرطان پستان دومین علت مرگومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان میباشد. رایجترین روشهای درمان سرطان پستان جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی است که هر کدام اثرات جانبی نامطلوبی برای بیماران به همراه دارند. از اینرو، تلاش بر این است که ترکیبات شیمیدرمانی جدیدی شناسایی ...
بیشتر
سرطان بیماری است که از تکثیر کنترلنشده سلولها ناشی میشود. سرطان پستان دومین علت مرگومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان میباشد. رایجترین روشهای درمان سرطان پستان جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی است که هر کدام اثرات جانبی نامطلوبی برای بیماران به همراه دارند. از اینرو، تلاش بر این است که ترکیبات شیمیدرمانی جدیدی شناسایی شوند که عوارض جانبی کمتری دارند یا عوارض جانبی آنها را روی سلولهای سالم کاهش دهند. زعفران با داشتن ترکیبات دارویی مختلف مانند کروسین و سافرانال مورد توجه محققان در تحقیقات سرطان قرار گرفته است. با توجه به گزارشهای مختلف در خصوص اثر ضدسرطانی زعفران، در این پژوهش خواص ضدسرطانی زعفرانهای زراعی کشت شده در مناطق مختلف ایران بر دو رده سلولی سرطان پستان (MCF-7 و MDA-MB-231) بررسی شد. ابتدا عصارههای آبی و متانولی از نمونهها تهیه و سپس اثر سیتوتوکسیک آنها در غلظتهای مختلف بر بقای هر دو رده سلولی در مدت زمانهای 48 و 72 ساعت با تست MTT مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که این عصارهها اثر سیتوتوکسیک قابل توجهی بر رده سلولی MDA-MB-231 ندارند، اما تأثیر این عصارهها بر رده سلولیMCF-7 در غلظتهای بالاتر و زمان بیشتر مشهود بود. بیشترین اثر سیتوتوکسیک مربوط به زعفران کشتشده در گناباد بود. همچنین اثر سیتوتوکسیک عصارههای متانولی بیشتر از عصارههای آبی بود.
سیده فاطمه فانی یزدی؛ مجید رجبیان؛ ناصر مهدوی شهری
دوره 2، شماره 4 ، خرداد 1393، ، صفحه 67-75
چکیده
چکیده گیاه زعفران(Crocus sativus) ، گیاه بومی کشور ایران و خصوصا منطقه خراسان میباشد و دارای جایگاه خاصی در الگوی تغذیه مردم میباشد. با توجه به مطالعات متعدد اثرات زعفران و از آنجا که در زمینه اثرات آن بر روند تکوین مگس سرکه به عنوان یک مدل جانوری مطالعات خاصی صورت نگرفته، در این مطالعه اثرات زعفران بر اندازه لاروها در حین تکوین، مورد ...
بیشتر
چکیده گیاه زعفران(Crocus sativus) ، گیاه بومی کشور ایران و خصوصا منطقه خراسان میباشد و دارای جایگاه خاصی در الگوی تغذیه مردم میباشد. با توجه به مطالعات متعدد اثرات زعفران و از آنجا که در زمینه اثرات آن بر روند تکوین مگس سرکه به عنوان یک مدل جانوری مطالعات خاصی صورت نگرفته، در این مطالعه اثرات زعفران بر اندازه لاروها در حین تکوین، مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 5 جفت مگس سرکه وحشی بالغ سه روزه جهت جفتگیری و تخمگذاری به هر یک از ظروف کشت حاوی غلظتهای متفاوت عصاره آبی زعفران منتقل و پس از هشت ساعت خارج گردیدند. نمونهگیری از لاروها در هفت مرحله و با فواصل زمانی دوازده ساعته انجام و در هر مرحله تغییرات مورفومتریک طول و عرض آنها بررسی گردید. تجزیه و تحلیلهای آماری با نرمافزار SAS، تفاوت بین گروهها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه One way ANOVA و میانگین دادهها با آزمون Ttukeyبا حداقل سطح معنیداری 05/0p< مقایسه شدند. در غلظتهای پایینتر زعفران که شامل غلظتهای 20-3/0 میلیگرم بر میلیلیتر است، افزایش اندازه لاروها در سه نمونهبرداری اولیه، در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. با افزایش غلظت زعفران در محیط کشت، کاهش معنیدار اندازه لاروها در اکثر نمونهبرداریها در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید. با توجه به افزایش معنیدار اندازه لاروها در نمونهبرداریهای اولیه وکاهش معنیدار اندازه لاروها در غلظتهای بالاتر زعفران میتوان گفت زعفران در مراحل اولیه لاروی، اثرات مثبت و در غلظتهای بالا، اثر منفی بر زیستپذیری این موجود زنده داشته است.