سیدابراهیم حسینی؛ الهام رضایی؛ داوود مهربانی؛ فرناز توکلی
دوره 2، شماره 1 ، مرداد 1392، ، صفحه 13-20
چکیده
افزایش میزان چربیهای خون یکی از شایعترین تظاهرات در بیماری دیابت میباشد که باعث تشدید عوارض این بیماری میگردد. آب انار مادهای مغذی با مصارف پزشکی میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات آب انار بر میزان تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL در موشهای صحرایی نر بالغ سالم و دیابتی شده انجام گرفت. در این پژوهش 90 سر موش صحرایی ...
بیشتر
افزایش میزان چربیهای خون یکی از شایعترین تظاهرات در بیماری دیابت میباشد که باعث تشدید عوارض این بیماری میگردد. آب انار مادهای مغذی با مصارف پزشکی میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات آب انار بر میزان تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL در موشهای صحرایی نر بالغ سالم و دیابتی شده انجام گرفت. در این پژوهش 90 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 220-200 گرم به گروههای کنترل، شاهد، تجربی دیابتی و غیردیابتی تقسیم شدند. هر گروه شامل 9 سر موش بود. گروههای تجربی به ترتیب مقادیر 1، 2 و 4 میلیلیتر آب انار را به ازای هر موش و برای 21 روز دریافت کردند. برای ایجاد دیابت از تزریق درون صفاقی mg/kg60 استرپتوزوسین استفاده شد. در پایان دوره با خونگیری از قلب حیوانات، میزان سرمی تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL اندازهگیری گردید. دادهها به کمک آزمونهای ANOVA و LSD آنالیزشدند. نتایج نشان دادند که، آب انار با دوزهای 2و4 میلیلیتر باعث کاهش معنیدار تریگلیسرید به ترتیب در سطح 05/0≥P و 001/0≥P، کلسترول به ترتیب در دوزهای1، 2و4 میلیلیتر به ترتیب در سطح 05/0≥P، 01/0≥P و 001/0≥P، LDL در دوزهای 2 و 4 میلیلیتر، در سطح 01/0≥P و افزایش سرمی HDL در 4 میلیلیتر در سطح 05/0≥P در گروههای دیابتی شده نسبت به گروه کنترل گردید و گروههای غیردیابتی تأثیر معنیداری نداشت. آب انار احتمالاً با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی و املاحی نظیر روی و از طریق افزایش میزان انسولین باعث کاهش میزان تریگلیسرید، کلسترول، LDL و افزایش HDL در موشهای دیابتی میگردد.