با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
ارزیابی فعالیت ضدقارچی و ضدباکتریایی ‏اسانس‌های کاکوتی کوهی، آویشن باغی و ‏رزماری علیه برخی از پاتوژن‌های قارچی ‏و باکتریایی آبزیان

فریدون حسنی؛ طاهره عبیاوی؛ علی طاهری میرقائد؛ رحیم پیغان؛ مجتبی علیشاهی

دوره 11، شماره 3 ، اسفند 1401، ، صفحه 55-66

https://doi.org/10.30473/eab.2023.62409.1863

چکیده
  استفاده گسترده و طولانی‌مدت از ترکیبات شیمیایی باعث می‌شود میکروارگانیسم­ها با مواد ضدمیکروبی که علیه آن‌ها به­کار برده می‌شود، توانایی سازگاری پیداکرده و از تأثیر داروها کاسته و در مقابل میکروب‌ها مقاوم شوند. اسانس‌های گیاهی به‌عنوان ترکیبات ضد‌میکروبی و ضدقارچی در شاخه‌های داروشناسی، میکروب‌شناسی و پزشکی موردمطالعه ...  بیشتر

بررسی اثر جهش ‏H230M‏ ژن ‏CoxB‏ در ‏باکتری اسیدیتیوباسیلوس‎‌‎فرواکسیدانس با ‏استفاده از شبیه‎‌‎سازی دینامیک مولکولی

سمیه فرهمند؛ فائزه فاطمی؛ مرضیه دهقان شاسلطنه؛ رضا حاجی حسینی بغدادی؛ شهریار سعیدیان

دوره 9، شماره 2 ، آبان 1399، ، صفحه 37-47

https://doi.org/10.30473/eab.2019.48163.1733

چکیده
  در باکتری اسیدیتیوباسیلوس­فرواکسیدانس، پروتئین‌های موجود در مسیر زنجیره انتقال­الکترون از جمله پروتئین سیتوکروم C اکسیداز (CoxB)، پروتئین CoxB حاوی دو اتم مس (CuA, CuB) در ساختار خود می‌باشد.  CuAنقش مهمی در انتقال الکترون دارد. طبق مطالعات قبلی، تبدیل هیستیدین به متیونین در پروتئین مشابه، منجر به افزایش پایداری پروتئین و بهبود عملکرد ...  بیشتر