زینب امانزاده؛ فلور زرگری؛ علیرضا خلیل آریا
چکیده
دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به عمل انسولین و یا هر دو ایجاد میگردد. تحقیقات نشان میدهد عصاره آبی چای سفید خواص آنتیاکسیدانی دارد ولی مطالعات اندکی در مورد اثرات هیپرگلیسمیک و هیپرلیپیدمیک آن انجام گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی چای سفید بر پروفایل ...
بیشتر
دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به عمل انسولین و یا هر دو ایجاد میگردد. تحقیقات نشان میدهد عصاره آبی چای سفید خواص آنتیاکسیدانی دارد ولی مطالعات اندکی در مورد اثرات هیپرگلیسمیک و هیپرلیپیدمیک آن انجام گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی چای سفید بر پروفایل لیپیدی و گلوکز خون در رتهای دیابتیشده با استرپتوزوتوسین میباشد. دریک مطالعه تجربی 32 سرموش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه هشتتایی بهطور تصادفی تقسیم شدند؛ گروه اول، گروه کنترل که از رژیم غذایی استاندارد استفاده نموده و روزانه یک سیسی آب مقطر از طریق گاواژ دریافت کردند؛ گروه دوم، رتهای دیابتیشده با استرپتوزوتوسین بود؛ گروه سوم: رتهای سالمی که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. گروه چهارم، رتهای دیابتیشده که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. پس از دوره تیمار سی روزه، خونگیری جهت تعیین میزان گلوکز و پروفایل چربی انجام گرفت و اطلاعات بهدستآمده با نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد عصاره آبی چای سفید میزان سرمی گلوکز، تریگلیسیرید، کلسترول و LDL را کاهش و سطح سرمی HDL را بهطور معنیداری افزایش میدهد (05/0P<).با درنظرگرفتن یافتهها، مشخص میشود که عصاره آبی چای سفید میتواند بر هیپرگلیسمی و هیپرلیپیدمی ناشی از دیابت مؤثر باشد.