فیزیولوژی جانوری
پریچهره یغمایی؛ فاطمه جلالوند
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 آبان 1392
چکیده
زمینه و هدف : چاقی معمولا همراه با کمبود ریز مغذی ها ٬نتیجه رژیم غذایی ناسالم٬ فقدان آنتی اکسیدانها و چربیهای غیر اشباع از یک طرف و فراوانی چربیهای اشباع از طرف دیگر است. استرس اکسیداتیو یک نقش محوری در شروع بیماریهای مزمن مرتبط با چاقی دارد. متابولیتهای ثانویه مشتق از گیاهان مانند فنل و فلاونوئید تام دارای پتانسیل قوی برای پاکسازی ...
بیشتر
زمینه و هدف : چاقی معمولا همراه با کمبود ریز مغذی ها ٬نتیجه رژیم غذایی ناسالم٬ فقدان آنتی اکسیدانها و چربیهای غیر اشباع از یک طرف و فراوانی چربیهای اشباع از طرف دیگر است. استرس اکسیداتیو یک نقش محوری در شروع بیماریهای مزمن مرتبط با چاقی دارد. متابولیتهای ثانویه مشتق از گیاهان مانند فنل و فلاونوئید تام دارای پتانسیل قوی برای پاکسازی رادیکالهای آزاد می باشند.در این مطالعه تاثیر ترکیبات طبیعی مانند تیمول ٬آکاربوز٬ تیوفلاوینT و چالکون روی غلظت سرمی آنتی اکسیدانهای تام سرم بررسی میشود.مواد و روشها : در این مطالعه ازموشهای نر نژادNMRI استفاده شد . حیوانات بطورتصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه کنترل (تحت رژیم استاندارد جوندگان) و گروه تجربی به مدت 8 هفته (تحت رژیم پرکالری) قرار گرفتند. سپس حیوانات چاق به سه گروه شم ٬چاق وتجربی تقسیم شدند. در گروه تجربی موشها با ترکیبات تیمول ٬آکاربوز٬ تیوفلاوینT و چالکون (12mg/kg/day) به مدت 8 هفته گاواژ شدند.در پایان دوره تیمار٬ خونگیری از حیوانات ٬ بمنظور بررسی ظرفیت آنتی اکسیدان تام سرم (Total Antioxidant Capacity,TAC) بعمل آمد.نتایج : ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در گروه چاق نسبت به کنترل کاهش٬ اما در گروه شم سطح TAC نسبت به چاق و کنترل ٬افزایش نشان داد. در همه گروههای تیمار٬ سطح TAC افزایش نشان داد٬ اما این افزایش در گروه چالکون و تیوفلاوین T در مقایسه با دیگر گروهها معنی دارنبود٬ ولی در گروه آکاربوز (P
فاطمه جلالوند؛ پریچهر یغمایی؛ آزاده ابراهیم حبیبی؛ مهسا محمدآملی؛ مسعود کیمیاگر
دوره 1، شماره 3 ، بهمن 1391، ، صفحه 19-24
چکیده
چاقی معمولاً همراه با کمبود ریزمغذیها، نتیجه رژیم غذایی ناسالم، فقدان آنتیاکسیدانها و چربیهای غیراشباع از یک طرف و فراوانی چربیهای اشباع از طرف دیگر است. استرس اکسیداتیو یک نقش محوری در شروع بیماریهای مزمن مرتبط با چاقی دارد. متابولیتهای ثانویه مشتق از گیاهان مانند فنل و فلاونوئید تام دارای پتانسیل قوی برای پاکسازی ...
بیشتر
چاقی معمولاً همراه با کمبود ریزمغذیها، نتیجه رژیم غذایی ناسالم، فقدان آنتیاکسیدانها و چربیهای غیراشباع از یک طرف و فراوانی چربیهای اشباع از طرف دیگر است. استرس اکسیداتیو یک نقش محوری در شروع بیماریهای مزمن مرتبط با چاقی دارد. متابولیتهای ثانویه مشتق از گیاهان مانند فنل و فلاونوئید تام دارای پتانسیل قوی برای پاکسازی رادیکالهای آزاد میباشند. در این مطالعه تأثیر ترکیبات طبیعی مانند تیمول، آکاربوز، تیوفلاوین T و چالکون روی غلظت سرمی آنتیاکسیدانهای تام سرم بررسی میشود. در این مطالعه از موشهای نر نژادNMRI استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه کنترل (تحت رژیم استاندارد جوندگان) و گروه تجربی به مدت 8 هفته (تحت رژیم پرکالری) قرار گرفتند. سپس حیوانات چاق به سه گروه شم، چاق وتجربی تقسیم شدند. در گروه تجربی موشها با ترکیبات تیمول، آکاربوز، تیوفلاوین T و چالکون (12mg/kg/day) به مدت 8 هفته گاواژ شدند. در پایان دوره تیمار، خونگیری از حیوانات، به منظور بررسی ظرفیت آنتیاکسیدان تام سرم(Total Antioxidant Capacity,TAC) بعمل آمد. ظرفیت آنتیاکسیدانی تام در گروه چاق نسبت به کنترل کاهش، اما در گروه شم سطح TAC نسبت به چاق و کنترل، افزایش نشان داد. در همه گروههای تیمار، سطح TAC افزایش نشان داد، اما این افزایش در گروه چالکون و تیوفلاوین T در مقایسه با دیگر گروهها معنیدارنبود، ولی در گروه آکاربوز (01/0P<) و در گروه تیمول (05/0P<) سطح TAC نسبت به دیگر گروهها افزایش معنیداری نشان داد. این مطالعه نشان داد که ترکیبات طبیعی مشتق از گیاهان مانند تیمول و آکاربوز میتوانند در حیوانات چاق باعث افزایش سطح TAC شوند. از آنجا که استرس اکسیداتیو نقش محوری در شروع بیماریهای مزمن مرتبط با چاقی دارد، بنابراین میتوان از این ترکیبات برای درمان چاقی و افزایش سطح آنتیاکسیدانها استفاده کرد.