دامپزشکی- علوم دامی
شیدا السادات ذوالنوری؛ محمد فضیلتی؛ حسین صلواتی
چکیده
امروزه ریزجلبک اسپیرولینا بهعنوان منبع غنی از پروتئین، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامینها، املاح و آنتیاکسیدانها در بسیاری از کشورها کشت میشود. در این بررسی تأثیر جایگزینی پودر ریز جلبک اسپیرولینا با مقادیر مختلف پریمیکس ویتامینه-معدنی صنعتی، بهعنوان یک افزودنی محرک عملکرد رشد جوجههای گوشتی مقایسه شده است. تعداد 200 قطعه ...
بیشتر
امروزه ریزجلبک اسپیرولینا بهعنوان منبع غنی از پروتئین، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامینها، املاح و آنتیاکسیدانها در بسیاری از کشورها کشت میشود. در این بررسی تأثیر جایگزینی پودر ریز جلبک اسپیرولینا با مقادیر مختلف پریمیکس ویتامینه-معدنی صنعتی، بهعنوان یک افزودنی محرک عملکرد رشد جوجههای گوشتی مقایسه شده است. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی نژاد راس یکروزه از بین 3000 قطعه جوجه بهصورت تصادفی انتخاب و در مرکز تحقیقات مهرگان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به پنج تیمار تقسیم شدند. جیره غذایی گروه شاهد شامل (100 درصد مکمل صنعتی و بدون اسپیرولینا)، تیمار اول T1 (25 درصد اسپیرولینا و 75 درصد مکمل صنعتی)، تیمار دوم T2 (50 درصد اسپیرولینا و 50 درصد مکمل صنعتی)، تیمار سوم T3 (75 درصد اسپیرولینا و 25 درصد مکمل صنعتی) و تیمار چهارم T4 (100 درصد اسپیرولینا) بود. پس از 42 روز مرگومیری در تیمارها دیده نشد و در تیمارهای T1، T2 و T4 وزن زنده بهطور معنیدار (05/0P<) نسبت به تیمار شاهد افزایش و میزان ضریب تبدیل خوراک (FCR) در تیمار T2 بهطور معنیدار کاهش یافت، لذا جیره T2 بهترین عملکرد را نشان داد. سپس پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون در تیمار T2بررسی شد که در سطح معنیداری (05/0P<) گلوکز، پروتئین کل و آلبومین، HDL و LDL افزایش و میزان تریگلیسیرید و کلسترول کاهش یافت. براساس یافتهها نتیجهگیری میشود با جایگزینکردن 50 درصد مکمل ویتامینه-معدنی صنعتی با پودر اسپیرولینا میتوان عملکرد رشد، ضریب تبدیل خوراک و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی بهبود بخشید.
غلامرضا مهدیه نجف آبادی؛ محمد فضیلتی؛ علی اصغر پیله وریان؛ حبیب اله ناظم
چکیده
چکیده فشار خون بالا (Hypertension) خطر بیماریهای قلبی عروقی را دو برابر میکند. علاوه بر داروهای شیمیایی، پپتیدهایی با منشأ بیولوژیک بهدست آمدهاند که خاصیت ضد فشار خون بالا دارند و پپتید Ile-Gln-Pro از جمله این پپتیدها است. اسپیرولینا (Spirulina) نوعی جلبک سبز-آبی از شاخه سیانوباکترها است که امروزه بیشتر به عنوان مکمل غذایی در صنعت داروسازی ...
بیشتر
چکیده فشار خون بالا (Hypertension) خطر بیماریهای قلبی عروقی را دو برابر میکند. علاوه بر داروهای شیمیایی، پپتیدهایی با منشأ بیولوژیک بهدست آمدهاند که خاصیت ضد فشار خون بالا دارند و پپتید Ile-Gln-Pro از جمله این پپتیدها است. اسپیرولینا (Spirulina) نوعی جلبک سبز-آبی از شاخه سیانوباکترها است که امروزه بیشتر به عنوان مکمل غذایی در صنعت داروسازی استفاده میشود. پپتید Ile-Gln-Pro از جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس با استفاده از آنزیم آلکالاز و طی مراحل کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون و RP-HPLC استخراج شده و تأثیر مهار کنندگی آن روی آنزیم ACE بررسی شد. آنزیم ACE توسط پپتید Ile-Gln-Pro به روش مهار غیر رقابتی با Ki=5.8 µM و IC50 = 0.65 µM مهار شد. با توجه به اطلاعات موجود از تری پپتیدهای مهارکننده ACE در BIOPEP database بررسی مقایسهای در مورد محل قرار گیری اسیدهای آمینه در تری پپتیدهای مهارکننده ACE و تأثیر آن در قدرت مهارکنندگی تری پپتید انجام شد. بر اساس بررسیهای آماری با نرمافزار SPSS بر روی 196 تری پپتید مهارکننده ACE، قرار گرفتن اسیدهای آمینه Lys، Gly، Thr و Pro در انتهای C و اسیدهای آمینه His، Ala و Met در انتهای N و همچنین اسیدهای آمینه Phe، Ala و His در وسط پپتید با مقدار EC50 و قدرت مهار کنندگی تری پپتید ارتباط دارند.