سارا تاجدوست؛ امیر آراسته؛ محدثه موسوی
چکیده
سیاهدانه گیاهی علفی و یکساله است که دارای اثرات دارویی متعددی است. در این مطالعه پژوهشی، اثرات ضدمیکروبی و ضدآلزایمری عصارههای آبی و هیدروالکلی سیاهدانه ارزیابی شد. پس از شناسایی ترکیبات موجود در عصاره هیدروالکلی با گاز کروماتوگرافی جرمی (GS-MS)، شاخصهای فعالیت ضدمیکروبی شامل MIC، MBC و انتشار چاهک در باکتریهای ...
بیشتر
سیاهدانه گیاهی علفی و یکساله است که دارای اثرات دارویی متعددی است. در این مطالعه پژوهشی، اثرات ضدمیکروبی و ضدآلزایمری عصارههای آبی و هیدروالکلی سیاهدانه ارزیابی شد. پس از شناسایی ترکیبات موجود در عصاره هیدروالکلی با گاز کروماتوگرافی جرمی (GS-MS)، شاخصهای فعالیت ضدمیکروبی شامل MIC، MBC و انتشار چاهک در باکتریهای اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس، با استفاده از روشهای رقت در لوله و آگار انجام شد. اثرات ضدآلزایمری عصاره هیدروالکی سیاهدانه روی پروتئین آلبومین سرم گاوی، با روش طیفسنجی کنگورد و میکروسکوپ الکترونی گذاره بررسی شد. اسیدهای چرب اولئیکاسید (18/52%) و پس از آن پالمیتیکاسید (77/19%) و لینولئیکاسید (96/14%) عمدهترین اسیدهایچرب موجود در عصاره بودند. میزان MIC و MBC عصاره هیدروالکلی برای هردو باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس، بهترتیب 6/30 و 61 میلیگرم در میلیلیتر بود. در روش انتشار چاهک، بیشترین فعالیت ضدمیکروبی در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدمرشد 29/0±67/22 میلیمتر مشاهده شد، اما عصاره آبی اثری بر باکتریها نداشت. نتایج طیفسنجی کنگورد نشان داد، با افزایش غلظت عصاره سیاهدانه از میزان جذب نمونه پروتئینی (مقیاسی از حضور رشتههای آمیلوئیدی) کاسته شده و کمترین درصد جذب در بیشترین غلظت عصاره (20 میکرولیتر) نسبت به شاهد (بدون عصاره) مشاهده شد. این نتایج با میکروسکوپ الکترونی گذاره تأیید شد. مطالعه حاضر نشان میدهد که بذر سیاهدانه میتواند بهعنوان یک منبع طبیعی و با ارزش برای کنترل عفونتهای میکروبی و کاهش علایم در مبتلایان به آلزایمر بهکار رود.
بیگرد دهقان؛ اردشیر شیخاحمدی
دوره 5، شماره 4 ، خرداد 1396، ، صفحه 59-68
چکیده
این تحقیق با هدف ارزیابی تأثیر پودر سیر و سیاهدانه بر عملکرد، کیفیت تخم و فراسنجههای خونی در بلدرچینهای تخمگذار انجام گرفت. به این منظور تعداد 160 قطعه بلدرچین در سن 11 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شامل گروه شاهد، گروه 3 درصد پودر سیر و گروه 2 درصد پودر سیاهدانه به مدت 1 ماه تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تغذیه بلدرچینها ...
بیشتر
این تحقیق با هدف ارزیابی تأثیر پودر سیر و سیاهدانه بر عملکرد، کیفیت تخم و فراسنجههای خونی در بلدرچینهای تخمگذار انجام گرفت. به این منظور تعداد 160 قطعه بلدرچین در سن 11 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شامل گروه شاهد، گروه 3 درصد پودر سیر و گروه 2 درصد پودر سیاهدانه به مدت 1 ماه تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تغذیه بلدرچینها با جیرهی حاوی 3 درصد پودر سیر و یا 2 درصد پودر سیاهدانه در سن 11 تا 14 هفتگی اثر معنیدار بر تولید تخم، پارامترهای کیفی تخم (وزن تخم، وزن نسبی زرده، وزن نسبی سفیده و شاخص تخم)، وزن بدن، نطفهداری و فراسنجههای خونی نداشت (05/0P). افزودن پودر سیر باعث کاهش معنیدار مصرف خوراک بلدرچینها در سن 14 هفتگی در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>P). با توجه به نتایج فعلی استفاده از پودر سیر میتواند راهکاری مناسب برای بهبود کیفیت پوسته تخم باشد.