آمنه جمشیدی؛ محمدعلی ابراهیمی؛ طیبه رجبیان؛ غلامرضا بخشی حانیکی؛ شهلا مظفری
چکیده
چکیده جلبک کلرلا (Chlorella sorokiniana) حاوی متابولیتهای ارزشمندی مانند پروتئینها، ترکیبات آنتیاکسیدان، لیپیدها، ویتامینها و مواد معدنی است و بهعنوان غذای جانوران ودارو مورد استفاده قرار میگیرد. به همین دلیل در پژوهش حاضر، اثر تغییر شرایط کشت، جهت تولید مکمل غذایی مغذیتر از جلبک برای تغذیه آبزیان بررسی شد. بدین منظور، ...
بیشتر
چکیده جلبک کلرلا (Chlorella sorokiniana) حاوی متابولیتهای ارزشمندی مانند پروتئینها، ترکیبات آنتیاکسیدان، لیپیدها، ویتامینها و مواد معدنی است و بهعنوان غذای جانوران ودارو مورد استفاده قرار میگیرد. به همین دلیل در پژوهش حاضر، اثر تغییر شرایط کشت، جهت تولید مکمل غذایی مغذیتر از جلبک برای تغذیه آبزیان بررسی شد. بدین منظور، جلبکها در محیط کشت پایه بولد اصلاحشده Bold (BBM) کشت شد و بهعنوان منبع کربن به آن5 گرم در لیتر گلوکز افزوده شد. سپس اثر pH، افزودن تیامین پیروفسفات، تغییر مقدار نیترات و فسفات، افزودن مخمر و فقدان گلوکز، بر روی رشد و محتویات متابولیتهای جلبک مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین میزان افزایش رشد، محتوای آنتیاکسیدانها، پروتئین وبرخی موادمعدنی در کشتهای جلبکی، در محیطهای کشت حاوی غلظت دو برابر نیترات و فسفات واجد تیامین پیروفسفات و بدون تیامین پیروفسفات بهدست آمد. افزودن مخمر به شکل غیرمعنیداری سبب افزایش وزن خشک و کاهش آنتیاکسیدانها شد. افزودن تیامین پیروفسفات به تنهایی و کاهش اندک اسیدیته اثر چندانی بر رشد و محتوای متابولیتها در جلبک مورد مطالعه نداشت. فقدان گلوکز سبب کاهش چشمگیر رشد جلبک شد.