شیلات
عبدالجبار ایرانی
چکیده
در این پژوهش، ماهیان دیپلوئید، تریپلوئید و تتراپلوئید قزلآلای رنگینکمان از نظر رشد، بقا و ویژگیهای گلبول قرمز مورد مقایسه قرار گرفتند. برای تولید ماهیان تریپلوئید، تخمهای لقاح یافته تحت شوک گرمایی 5/26 درجه سانتیگراد در قالب سه تیمار: 1- دوبار شوک یک دقیقهای در 15 و 30 دقیقه بعد از لقاح، 2- یکبار شوک 15 دقیقهای در 15 دقیقه ...
بیشتر
در این پژوهش، ماهیان دیپلوئید، تریپلوئید و تتراپلوئید قزلآلای رنگینکمان از نظر رشد، بقا و ویژگیهای گلبول قرمز مورد مقایسه قرار گرفتند. برای تولید ماهیان تریپلوئید، تخمهای لقاح یافته تحت شوک گرمایی 5/26 درجه سانتیگراد در قالب سه تیمار: 1- دوبار شوک یک دقیقهای در 15 و 30 دقیقه بعد از لقاح، 2- یکبار شوک 15 دقیقهای در 15 دقیقه بعد از لقاح و 3- یکبار شوک 12 دقیقهای در 20 دقیقه بعد از لقاح، قرار گرفتند. برای تولید ماهیان تتراپلوئید، تخمهای لقاح یافته تحت شوک گرمایی 28 درجه سانتیگراد در قالب سه تیمار: 1- شوک 10 دقیقهای در 59 ساعت-درجه بعد از لقاح، 2- شوک 10 دقیقهای در 66 ساعت-درجه بعد از لقاح و 3- شوک 10 دقیقهای در 72 ساعت-درجه بعد از لقاح، قرار گرفتند. در تریپلوئیدسازی، شوک گرمای 5/26 درجه سانتیگراد در 20 دقیقه بعد از لقاح بهمدت 12 دقیقه با درصد تفریخ 6/66 درصد و نرخ تریپلوئیدسازی 87 درصد بهتر از سایر گروهها بود. در تتراپلوئیدسازی، شوک گرمای 28 درجه سانتیگراد در 59 ساعت-درجه بعد از لقاح بهمدت 10 دقیقه با درصد تفریخ 9/54 درصد و نرخ تتراپلوئیدسازی 94/7 درصد نسبت به سایر تیمارها مناسبتر بود. ماهیان تریپلوئید از نظر رشد با دیپلوئیدها اختلاف معنیداری نداشتند اما رشد ماهیان تتراپلوئید بهطور معنیداری کمتر از دیپلوئیدها بود. بهطورکلی، در این مطالعه علاوه بر بهینهسازی روشهای تریپلوئید و تتراپلوئیدسازی، استفاده از طول، عرض و مساحت سلولی گلبولهای قرمز، بهعنوان یک روش کاربردی و کم هزینه برای تفکیک ماهیان دیپلوئید، تریپلوئید و تتراپلوئید قزلآلای رنگینکمان مورد تائید قرار گرفت.
شاه نور عشقی؛ احمد ایمانی؛ فرزانه نوری؛ ناصر آق
دوره 5، شماره 4 ، خرداد 1396، ، صفحه 69-78
چکیده
هدف اصلی این آزمایش مطالعه اثرات جایگزینی جلبکهای تک سلولی با محصولات جانبی کشاورزی بر رشد و بقا آرتمیا فرانسیسکانا میباشد. این مطالعه بهصورت یک آزمایش فاکتوریل 4×2 و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 8 تیمار طرحریزی شد. فاکتورها شامل نوع جیره غذایی (سبوس گندم، سبوس برنج، ترکیب سبوس گندم و سبوس برنج و جلبک دونالیلا سالینا) و سطح ...
بیشتر
هدف اصلی این آزمایش مطالعه اثرات جایگزینی جلبکهای تک سلولی با محصولات جانبی کشاورزی بر رشد و بقا آرتمیا فرانسیسکانا میباشد. این مطالعه بهصورت یک آزمایش فاکتوریل 4×2 و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 8 تیمار طرحریزی شد. فاکتورها شامل نوع جیره غذایی (سبوس گندم، سبوس برنج، ترکیب سبوس گندم و سبوس برنج و جلبک دونالیلا سالینا) و سطح پروبیوتیک (صفر و 10 درصد جیره غذایی روزانه) بودند. تیمارهای آزمایشی در سه تکرار انجام شدند و آزمایش به مدت 17 روز به طول انجامید. در پایان آزمایش میزان رشد و بقا تیمارها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که طول کل آرتمیا در تیمار سبوس گندم و جلبک به همراه پروبیوتیک (03/0± 20/8 میلیمتر) بالاترین میزان و تیمار سبوس گندم و سبوس برنج به همراه جلبک (03/0±76/6 میلیمتر) دارای کمترین مقدار بود (05/0pدونالیلا سالینا با مدیریت مالی آسان و بدون نیاز به هزینه زیاد و جهت حفظ محیط زیست و همچنین توسعه صنعت آبزیپروری میتواند با محصولات فرعی کشاورزی جایگزین گردد.