زینب امانزاده؛ فلور زرگری؛ علیرضا خلیل آریا
چکیده
دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به عمل انسولین و یا هر دو ایجاد میگردد. تحقیقات نشان میدهد عصاره آبی چای سفید خواص آنتیاکسیدانی دارد ولی مطالعات اندکی در مورد اثرات هیپرگلیسمیک و هیپرلیپیدمیک آن انجام گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی چای سفید بر پروفایل ...
بیشتر
دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به عمل انسولین و یا هر دو ایجاد میگردد. تحقیقات نشان میدهد عصاره آبی چای سفید خواص آنتیاکسیدانی دارد ولی مطالعات اندکی در مورد اثرات هیپرگلیسمیک و هیپرلیپیدمیک آن انجام گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی چای سفید بر پروفایل لیپیدی و گلوکز خون در رتهای دیابتیشده با استرپتوزوتوسین میباشد. دریک مطالعه تجربی 32 سرموش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه هشتتایی بهطور تصادفی تقسیم شدند؛ گروه اول، گروه کنترل که از رژیم غذایی استاندارد استفاده نموده و روزانه یک سیسی آب مقطر از طریق گاواژ دریافت کردند؛ گروه دوم، رتهای دیابتیشده با استرپتوزوتوسین بود؛ گروه سوم: رتهای سالمی که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. گروه چهارم، رتهای دیابتیشده که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. پس از دوره تیمار سی روزه، خونگیری جهت تعیین میزان گلوکز و پروفایل چربی انجام گرفت و اطلاعات بهدستآمده با نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد عصاره آبی چای سفید میزان سرمی گلوکز، تریگلیسیرید، کلسترول و LDL را کاهش و سطح سرمی HDL را بهطور معنیداری افزایش میدهد (05/0P<).با درنظرگرفتن یافتهها، مشخص میشود که عصاره آبی چای سفید میتواند بر هیپرگلیسمی و هیپرلیپیدمی ناشی از دیابت مؤثر باشد.
سیدابراهیم حسینی؛ الهام رضایی؛ داوود مهربانی؛ فرناز توکلی
دوره 2، شماره 1 ، مرداد 1392، ، صفحه 13-20
چکیده
افزایش میزان چربیهای خون یکی از شایعترین تظاهرات در بیماری دیابت میباشد که باعث تشدید عوارض این بیماری میگردد. آب انار مادهای مغذی با مصارف پزشکی میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات آب انار بر میزان تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL در موشهای صحرایی نر بالغ سالم و دیابتی شده انجام گرفت. در این پژوهش 90 سر موش صحرایی ...
بیشتر
افزایش میزان چربیهای خون یکی از شایعترین تظاهرات در بیماری دیابت میباشد که باعث تشدید عوارض این بیماری میگردد. آب انار مادهای مغذی با مصارف پزشکی میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات آب انار بر میزان تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL در موشهای صحرایی نر بالغ سالم و دیابتی شده انجام گرفت. در این پژوهش 90 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 220-200 گرم به گروههای کنترل، شاهد، تجربی دیابتی و غیردیابتی تقسیم شدند. هر گروه شامل 9 سر موش بود. گروههای تجربی به ترتیب مقادیر 1، 2 و 4 میلیلیتر آب انار را به ازای هر موش و برای 21 روز دریافت کردند. برای ایجاد دیابت از تزریق درون صفاقی mg/kg60 استرپتوزوسین استفاده شد. در پایان دوره با خونگیری از قلب حیوانات، میزان سرمی تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL اندازهگیری گردید. دادهها به کمک آزمونهای ANOVA و LSD آنالیزشدند. نتایج نشان دادند که، آب انار با دوزهای 2و4 میلیلیتر باعث کاهش معنیدار تریگلیسرید به ترتیب در سطح 05/0≥P و 001/0≥P، کلسترول به ترتیب در دوزهای1، 2و4 میلیلیتر به ترتیب در سطح 05/0≥P، 01/0≥P و 001/0≥P، LDL در دوزهای 2 و 4 میلیلیتر، در سطح 01/0≥P و افزایش سرمی HDL در 4 میلیلیتر در سطح 05/0≥P در گروههای دیابتی شده نسبت به گروه کنترل گردید و گروههای غیردیابتی تأثیر معنیداری نداشت. آب انار احتمالاً با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی و املاحی نظیر روی و از طریق افزایش میزان انسولین باعث کاهش میزان تریگلیسرید، کلسترول، LDL و افزایش HDL در موشهای دیابتی میگردد.