با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
بیان پروتئین شوک حرارتی Hsp70 تحت استرس دمایی در پونتوگاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus, Sowinsky 1894)

نسرین بازدیدوحدتی؛ کتایون کریم زاده؛ عسگر زحمتکش؛ فاطمه بازدیدوحدتی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1396، ، صفحه 23-34

چکیده
  پروتئین­های شوک حرارتی جزء خانواده بزرگی از پروتئین­های وابسته به تنش و قابل القاء با استرس می‌باشد و موجودات زنده را از نوسانات موقتی شرایط زیست­محیطی حفاظت می نمایند و سبب پایداری سایر پروتئین‌ها در موجود زنده می­گردند. پونتوگاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus) از فراوان­ترین آمفی پودهای سواحل جنوبی دریای خزر است. در این ...  بیشتر

بررسی سینتیک آنزیمی پراکسیداز در ریشه گیاه کنگر ( Gundelia tournefortii)

شهریار سعیدیان

دوره 5، شماره 2 ، آذر 1395، ، صفحه 1-11

چکیده
  خصوصیات سینتیکی آنزیم پراکسیداز ریشه کنگر از نظر دمایی، pH و اثر بازدارنده ها بررسی شد. بیشترین فعالیت پراکسیدازی کنگر در  pH 5/5 تا 5/6 بر حسب نوع سوبسترا متغیر می­باشد. فعالیت در غلظت ثابت  H2O2 با افزایش غلظت هر کدام از سوبستراهای گایاکل، کتکول و پیروگالل افزایش یافته، طوری­که در غلظت 22 میلی­مولار گایاکل به بیشینه­ یعنی Unit/mg. ...  بیشتر

اثر تغییرات توأم تدریجی شوری و دما بر بافت آبشش و سلول‎های کلراید ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

بهروز حیدری؛ ساناز آورجه؛ حسن تقوی جلودار

دوره 4، شماره 2 ، آذر 1394، ، صفحه 25-35

چکیده
  فاکتورهای زیست محیطی از جمله شوری و دما می‎توانند بر فیزیولوژی و کارایی رشد در ماهی‎ها مؤثر باشند، از این‎رو ممکن است بسیاری از اندام‎های داخلی آنها از جمله آبشش دامنه وسیعی از تغییرات مورفولوژی و عملکرد را نشان دهد. بدین منظور بچه ماهیان به مدت 21 روز در گروه‎های دمایی 20، 25 و 30 درجه سانتیگراد در سه سطح شوری صفر، 5 و 10 ppt نگهداری ...  بیشتر

برآورد میزان بازماندگی ناپلیوس آرتمیا ارومیانای (Artemia urimiana) غنی شده با اسیدهای چرب HUFA تحت دما و شوری‎های مختلف

فرمان امامی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1393، ، صفحه 51-59

چکیده
  با توجه به اینکه مهمترین استفاده آرتمیا به ویژه ناپلیوس آن در پرورش لارو ماهی و میگو می‎باشد. برای تغذیه و صید بهتر ناپلیوس توسط لارو ماهی و میگو متحرک وشناور بودن آن مهم است. بنابراین در تحقیق حاضر اثرات دماها و شوری‎های مختلف به ترتیب 4 دما (°C20، °C24، °C28، °C32) و 4 شوری (ppt20، ppt26، ppt32، ppt38) بر روی میزان بازماندگی ناپلیوس آرتمیا ...  بیشتر