لیدا مومنی بروجنی
چکیده
در این مطالعه، چگونگی تأثیر نانوذره اکسید آهن در ساختار، پایداری حرارتی و فعالیت آنزیم تریپسین پانکراس گاو بررسی شد. برای دستیابی به این هدف از تکنیکهای مختلف طیفسنجی از جمله جذب UV، دو رنگی دورانی، پایداری حرارتی، فلورسانس و سینتیک در 8 pH استفاده شد. نتایج ترمودینامیک و سینتیک نشان داد، که پایداری تریپسین در حضور نانوذره اکسید ...
بیشتر
در این مطالعه، چگونگی تأثیر نانوذره اکسید آهن در ساختار، پایداری حرارتی و فعالیت آنزیم تریپسین پانکراس گاو بررسی شد. برای دستیابی به این هدف از تکنیکهای مختلف طیفسنجی از جمله جذب UV، دو رنگی دورانی، پایداری حرارتی، فلورسانس و سینتیک در 8 pH استفاده شد. نتایج ترمودینامیک و سینتیک نشان داد، که پایداری تریپسین در حضور نانوذره اکسید آهن کاهش و فعالیت آن افزایش یافت. طیفسنجی فلوئورسانس نشان داد که نانوذره میتواند فلورسانس تریپسین را از طریق خاموشی استاتیک کاهش دهد. براساس پارامترهای ترمودینامیکی، فرایند اتصال نانوذره به تریپسین بهصورت واکنش خودبهخودی انجام شده که نیروهای الکتروستاتیک نقش اصلی را ایفا میکند. مطالعات دورنگی نمایی دورانی دور تغییرات در ساختار دوم تریپسین را بهصورت افزایش در محتوای مارپیچ آلفا و کاهش ساختارهای بتا نشان داد. مطالعه طیفسنجی UV ثابت کرد که نانوذره اکسید آهن به تریپسین متصل شده و باعث تغییراتی در ساختار پروتئین شده است. مطالعات واکنش بین نانوذره اکسید آهن و تریپسین نشان میدهد که نه تنها آب و مولکولهای حلال میتوانند بر روی ساختار سه بعدی تریپسین و بهطور کلی پروتئین محلول اثر بگذارند، بلکه نقش مهم و حیاتی در جذب سطحی مواد نانو دارند.
لیدا مومنی؛ صادق فرهادیان؛ بهزاد شارقی
دوره 4، شماره 4 ، خرداد 1395، ، صفحه 1-9
چکیده
چکیده جذب پروتئین درسطح غیرآلی، منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی میگردد که وابسته به طبیعت پروتئین جذب شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی سطح غیرآلی دارد. لیزوزیم سفیده تخم مرغ (E.C 3.2.1.17) با وزن مولکولی 6/14 کیلودالتون، پروتئین کروی کوچکی متشکل از 129 اسید آمینه با چهار پیوند دی سولفید است. هدف از این تحقیق مطالعه اثر نانوذره اکسید روی بر پایداری ...
بیشتر
چکیده جذب پروتئین درسطح غیرآلی، منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی میگردد که وابسته به طبیعت پروتئین جذب شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی سطح غیرآلی دارد. لیزوزیم سفیده تخم مرغ (E.C 3.2.1.17) با وزن مولکولی 6/14 کیلودالتون، پروتئین کروی کوچکی متشکل از 129 اسید آمینه با چهار پیوند دی سولفید است. هدف از این تحقیق مطالعه اثر نانوذره اکسید روی بر پایداری و ساختار آنزیم لیزوزیم سفیده تخم مرغ از طریق تکنیکهای پایداری حرارتی، اسپکتروسکوپی فلورسانس و سینتیک آنزیمی در حضور و غیاب نانوذره اکسید روی در بافر 7 pH بود. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که با افزایش غلظت نانوذره اکسید روی فعالیت آنزیمی و پایداری حرارتی لیزوزیم کاهش یافت. مطالعات اسپکتروسکوپی فلورسانس نشان داد که نانوذره اکسید روی توانسته شدت نشر لیزوزیم را کاهش دهد. مطالعات واکنش بین نانو ذره اکسید روی و لیزوزیم نشان میدهد که نه تنها آب و ملکولهای حلال میتوانند بر روی ساختار سه بعدی لیزوزیم و بهطور کلی پروتئین محلول اثر بگذارند، بلکه نقش مهم و حیاتی در جذب سطحی مواد نانو دارند.