شیلات
مدت بلوچ؛ سراج بیتا؛ نازنین قربانی رنجبری
چکیده
مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخصهای زیستسنجی، رابطه طول و وزن، درصد فراوانی گروههای طولی و وزنی و شناسایی اقلام خوراکی مصرف شده در ماهی گیش میگویی (Alepes djedaba) صید شده از سواحل مکران انجام شد. بدین منظور تعداد 120 قطعه ماهی گیش میگویی از اسکلههای صیادی رمین، هفت تیر و تیس در ساحل مکران واقع در استان سیستان و بلوچستان بهصورت فصلی ...
بیشتر
مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخصهای زیستسنجی، رابطه طول و وزن، درصد فراوانی گروههای طولی و وزنی و شناسایی اقلام خوراکی مصرف شده در ماهی گیش میگویی (Alepes djedaba) صید شده از سواحل مکران انجام شد. بدین منظور تعداد 120 قطعه ماهی گیش میگویی از اسکلههای صیادی رمین، هفت تیر و تیس در ساحل مکران واقع در استان سیستان و بلوچستان بهصورت فصلی از پاییز 1399 تا تابستان 1400 تهیه شد. ماهیان تهیهشده حاصل صید شناورهای سنتی صیادی بودند. پس از تهیه ماهیان و انتقال به آزمایشگاه مشخصات زیستسنجی شامل طول کل و وزن بدن موردسنجش قرار گرفته و الگوی رشد تعیین شد. در مرحله بعد بهمنظور شناسایی اقلام خوراکی محتویات دستگاه گوارش جداسازی و شناسایی شدند. براساس نتایج میانگین طول کل و وزن ماهیان بهترتیب 68/4±00/28 سانتیمتر و 00/12±18/311 گرم بهدست آمد. مقدار b در رابطه طول- وزن برای تعیین الگوی رشد، اختلاف معنیداری را با عدد 3 نشان نداد (05/0P>) که بیانگر رشد ایزومتریک در این گونه هست. اقلام خوراکی شناساییشده در محتویات معده این گونه شامل ماهی و سختپوستان بودند. از نتایج بهدستآمده میتوان بیان نمود که این گونه گوشتخوار و رشد آن ایزومتریک بوده و در فصول مختلف سال گروههای طولی و وزنی مختلفی از این ماهی در ساحل مکران صید میشود.
سراج بیتا؛ مهرزاد مصباح؛ علی شهریاری؛ مسعود قربانپور نجفآبادی
چکیده
چکیده در این تحقیق بهمنظور بررسی خواص ضدباکتریایی نانوذرات نقره سنتزشده از عصاره جلبک دریایی سارگاسوم که به روش بیولوژیکی خارج سلولی تولید شد، بار باکتریایی مزوفیل، انتروباکتریاسه، باکتریهای لاکتیک اسید و سرمادوست پوست ماهی کپور معمولی در مواجهه با سه غلظت از نانوذره مذکور شامل mg/L AgNP 11/0، mg/L AgNP 13/1 و mg/L AgNP 67/5 بهمدت 14 روز مورد ...
بیشتر
چکیده در این تحقیق بهمنظور بررسی خواص ضدباکتریایی نانوذرات نقره سنتزشده از عصاره جلبک دریایی سارگاسوم که به روش بیولوژیکی خارج سلولی تولید شد، بار باکتریایی مزوفیل، انتروباکتریاسه، باکتریهای لاکتیک اسید و سرمادوست پوست ماهی کپور معمولی در مواجهه با سه غلظت از نانوذره مذکور شامل mg/L AgNP 11/0، mg/L AgNP 13/1 و mg/L AgNP 67/5 بهمدت 14 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات نقره بار باکتریایی مزوفیل و انتروباکتریاسه بهطوری معنیداری در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (05/0 p). کمترین شمارش باکتریایی نیز مربوط به انتروباکترها (01/0± 00/1log cfu/cm2 ) و در مواجهه با غلظت mg/L AgNP13/1 بوده است. باکتریهای لاکتیک اسید در تمام تیمارها و نیز در تیمار شاهد تا آخرین روز مواجهه هیچگونه رشدی نداشتند.