با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
شیلات
بررسی برخی از شاخص‏های زیست‌سنجی، الگوی رشد و اقلام خوراکی ماهی ‏گیش میگویی ‏‏(‏Alepes djedaba‏) در سواحل مکران

مدت بلوچ؛ سراج بیتا؛ نازنین قربانی رنجبری

دوره 12، شماره 3 ، اسفند 1402، ، صفحه 53-63

https://doi.org/10.30473/eab.2024.69150.1924

چکیده
  مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخص‏های زیست­سنجی، رابطه طول و وزن، درصد فراوانی گروه‌های طولی و وزنی و شناسایی اقلام خوراکی مصرف شده در ماهی گیش میگویی (Alepes djedaba) صید شده از سواحل مکران انجام شد. بدین منظور تعداد 120 قطعه ماهی گیش میگویی از اسکله‌های صیادی رمین، هفت تیر و تیس در ساحل مکران واقع در استان سیستان و بلوچستان به‌صورت فصلی ...  بیشتر

بررسی تأثیر نانوذرات نقره سنتزشده از عصاره جلبک دریایی Sargassum angustifolium بر فلور باکتریایی پوست ماهی کپور معمولی

سراج بیتا؛ مهرزاد مصباح؛ علی شهریاری؛ مسعود قربانپور نجف‌آبادی

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 11-18

https://doi.org/10.30473/eab.2019.5976

چکیده
  چکیده در این تحقیق به­منظور بررسی خواص ضدباکتریایی نانوذرات نقره سنتزشده از عصاره جلبک دریایی سارگاسوم که به روش بیولوژیکی خارج سلولی تولید شد، بار باکتریایی مزوفیل، انتروباکتریاسه، باکتری­های لاکتیک اسید و سرمادوست پوست ماهی کپور معمولی در مواجهه با سه غلظت از نانوذره مذکور شامل mg/L AgNP 11/0، mg/L AgNP 13/1 و mg/L AgNP 67/5 به­مدت 14 روز مورد ...  بیشتر