با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
اثرات سطوح مختلف عصاره زیره سبز بر عملکرد رشد و تغذیه ماهی جوان کپور معمولی Cyprinus carpio

سید محمد موسوی؛ فرشته قائدی؛ نسیم زنگویی؛ محمد ذاکری

دوره 8، شماره 2 ، آبان 1398، ، صفحه 23-34

https://doi.org/10.30473/eab.2019.6202

چکیده
  چکیده در این تحقیق اثر تجویز خوراکی سطوح مختلف عصاره زیره سبز بر ماهی جوان کپور معمولی مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور تعداد 150 قطعه ماهی (با وزن متوسط 89/0±3/20 گرم) به طور تصادفی در 15 تانک فایبر گلاس توزیع شده و با جیره حاوی عصاره اتانولی زیره سبز با مقادیر 0% (گروه شاهد)، 5/0%، 1، 5/1 و 2% (گروه‌های آزمایشی)، 3 بار در روز به‌صورت سیری و ...  بیشتر

اثر محلول‌های فعال‌کننده اسپرم بر کارآیی تکثیر مصنوعی ماهیان گطان (Luciobarbus xanthopterus) و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)

سید محمد موسوی؛ امین طبیبی؛ وحید یاوری؛ محمد ذاکری؛ آرش جاهدی؛ حسین پاشا زانوسی

دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، ، صفحه 39-50

چکیده
  ماهی گطان از ماهیان بومی خوزستان بوده که تاکنون مطالعات زیادی روی تکثیر آن صورت نگرفته است. لذا در این تحقیق، نقش محلول‌های فعال‌کننده نمکی روی کیفیت اسپرم و قابلیت لقاحی آن در مقایسه با ماهی کپور علفخوار مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور از 5 فعال‌کننده نمکی، آب کارگاه و آب مقطر (به‌عنوان شاهد)  در 3  تکرار استفاده گردید. پس ...  بیشتر