سید محمد موسوی؛ فرشته قائدی؛ نسیم زنگویی؛ محمد ذاکری
چکیده
چکیده
در این تحقیق اثر تجویز خوراکی سطوح مختلف عصاره زیره سبز بر ماهی جوان کپور معمولی مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور تعداد 150 قطعه ماهی (با وزن متوسط 89/0±3/20 گرم) به طور تصادفی در 15 تانک فایبر گلاس توزیع شده و با جیره حاوی عصاره اتانولی زیره سبز با مقادیر 0% (گروه شاهد)، 5/0%، 1، 5/1 و 2% (گروههای آزمایشی)، 3 بار در روز بهصورت سیری و ...
بیشتر
چکیده
در این تحقیق اثر تجویز خوراکی سطوح مختلف عصاره زیره سبز بر ماهی جوان کپور معمولی مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور تعداد 150 قطعه ماهی (با وزن متوسط 89/0±3/20 گرم) به طور تصادفی در 15 تانک فایبر گلاس توزیع شده و با جیره حاوی عصاره اتانولی زیره سبز با مقادیر 0% (گروه شاهد)، 5/0%، 1، 5/1 و 2% (گروههای آزمایشی)، 3 بار در روز بهصورت سیری و بهمدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، پارامترهای مختلف رشد شامل میزان افزایش وزن، میزان رشد روزانه و ضریب رشد ویژه، شاخصهای وضعیت شامل ضریب چاقی، شاخص احشایی و شاخص کبدی و نیز شاخصهای تغذیهای شامل نسبت تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، نسبت بازده چربی، کل غذای مصرف شده، مصرف خالص پروتئین، مصرف خالص چربی، اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد عصاره زیره سبز منجر به افزایش وزن بدن، ضریب رشد روزانه و نرخ رشد ویژه در مقایسه با گروه شاهد گردید (05/0>P) و بیشترین میزان این فاکتورها در جیره حاوی 2% عصاره و کمترین میزان مربوط به گروه شاهد بود. کمترین میزان نسبت تبدیل غذایی و بیشترین میزان نسبت بازده پروتئین در گروه 2% عصاره زیره سبز مشاهده شد که با گروه شاهد اختلاف معنیداری مشاهده شد (05/0>P). بر اساس نتایج حاصله، افزودن 2% عصاره اتانولی زیره سبز به جیره غذایی ماهی جوان کپور معمولی میتواند موجب افزایش رشد گردد.
سید محمد موسوی؛ امین طبیبی؛ وحید یاوری؛ محمد ذاکری؛ آرش جاهدی؛ حسین پاشا زانوسی
دوره 5، شماره 3 ، اسفند 1395، ، صفحه 39-50
چکیده
ماهی گطان از ماهیان بومی خوزستان بوده که تاکنون مطالعات زیادی روی تکثیر آن صورت نگرفته است. لذا در این تحقیق، نقش محلولهای فعالکننده نمکی روی کیفیت اسپرم و قابلیت لقاحی آن در مقایسه با ماهی کپور علفخوار مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور از 5 فعالکننده نمکی، آب کارگاه و آب مقطر (بهعنوان شاهد) در 3 تکرار استفاده گردید. پس ...
بیشتر
ماهی گطان از ماهیان بومی خوزستان بوده که تاکنون مطالعات زیادی روی تکثیر آن صورت نگرفته است. لذا در این تحقیق، نقش محلولهای فعالکننده نمکی روی کیفیت اسپرم و قابلیت لقاحی آن در مقایسه با ماهی کپور علفخوار مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور از 5 فعالکننده نمکی، آب کارگاه و آب مقطر (بهعنوان شاهد) در 3 تکرار استفاده گردید. پس از انتقال مولدین به سالن تکثیر و آماده سازی مولدین، اسپرم و تخم مورد نیاز استحصال گردیده و سنجش پارامترهای تحرک اسپرم صورت گرفته و سپس جهت فعالسازی اسپرمها از فعالکننده های نمکی استفاده و پس از گذشت 12 ساعت از عمل لقاح، وضعیت موفقیت لقاح مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله، بیشترین میزان تحرک اسپرم و میزان لقاح در ماهی گطان به ترتیب در محلولهای a2 (Tris Hcl 20 mM, NaCl 50mM)، a3 (CaCl2 2.5mM) و a4 (Tris Hcl 30 mM, KCl 30mM, NaCl 50mM) و کمترین آن در آب کارگاه و آب مقطر مشاهده گردید (001/0P<). همچنین بیشترین میزان فعالیت و تحرک اسپرم و میزان لقاح در ماهی کپور علفخوار به ترتیب در محلولهای a2، a4 و محلول کاربامید مشاهده گردید که با سایر محلولهای بهکار رفته اختلاف معنیداری در سطح 001/0 داشتند. بر اساس نتایج حاصله میتوان چنین نتیجهگیری نمود که بیشترین میزان تأثیر را در بین فعالکنندههای نمکی بهکار رفته در این تحقیق محلول فعالکننده a2 داشت بهطوری که باعث افزایش حدودا 7 برابری در میزان تحرک اسپرم و افزایش 20 درصدی در میزان لقاح تخم گردیده است.