فریدون محبی؛ مسعود صیدگر؛ محمود حافظیه؛ رضا احمدی؛ پروین محبی قرالر
دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1395، ، صفحه 39-49
چکیده
چکیده جلبکهای تک سلولی، مناسبترین غذا برای آرتمیا هستند. کارایی شش گونه جلبکی Dunaliella tertiolecta، Tetraselmis suecica و Chlorella sp.از جلبکهای سبز Spirolina sp. و Nannochloropsis oculata از جلبکهای سبز- آبی و Cheatoceros sp. از شاخه دیاتومهها و Isochrisis sp. S از شاخه هاپتوفیتا بر روی رشد، بازماندگی و خصوصیات تولید مثلی آرتمیا اورمیانا در شرایط آزمایشگاهی مقایسه شد. سیست ...
بیشتر
چکیده جلبکهای تک سلولی، مناسبترین غذا برای آرتمیا هستند. کارایی شش گونه جلبکی Dunaliella tertiolecta، Tetraselmis suecica و Chlorella sp.از جلبکهای سبز Spirolina sp. و Nannochloropsis oculata از جلبکهای سبز- آبی و Cheatoceros sp. از شاخه دیاتومهها و Isochrisis sp. S از شاخه هاپتوفیتا بر روی رشد، بازماندگی و خصوصیات تولید مثلی آرتمیا اورمیانا در شرایط آزمایشگاهی مقایسه شد. سیست آرتمیا از دریاچه ارومیه صید و مطابق روش های استاندارد تخم گشایی شد. جلبک های تک سلولی در محیط کشت F/2 Guillard's کشت و مورد تغذیه آرتمیا قرار گرفتند . درصد بقاء آرتمیا در تیمارهای مختلف در روزهای 8، 11، 14، 17 و 20 تعیین گردید. رشد طولی آرتمیا اورمیانا در فواصل سه روزه اندازهگیری شد. برای تعیین کارایی تولید مثلی آرتمیا، میزان سیست و ناپلی تولید شده، فاصله بین دو تولید مثل متوالی، زمان اولین تولید مثل و زمان مرگ آرتمیای ماده بررسی شد.نتایج نشان داد که اختلاف معنیداری بین جلبک های مورد آزمایش از نظر هر سه عامل رشد طولی، میزان بقاء و خصوصیات تولیدمثلی آرتمیا اورمیانا وجود دارد (001/0P
مسعود صیدگر؛ علی نکوئی فرد؛ محمود حافظیه
دوره 3، شماره 2 ، آذر 1393، ، صفحه 67-74
چکیده
این تحقیق با هدف تأثیر تغذیه با پریان میگو (Phallocryptus spinosa ) بر هماوری و درصد تخمگشایی مولدین ماهیان زینتی دارای ارزش تجاری، از چهار جنس شامل: فرشته ماهی (Pterophyllum scalare)، گرین تیلور (Aequidens rivulatus)، گورامی (Trichopodus trichopterus) و افرا (Cynotilapia afra ) انجام گرفت. برای این منظور هر یک از گونههای ماهیان مولد، در دو گروه مطالعه: گروه یک، تغذیه با غذای ...
بیشتر
این تحقیق با هدف تأثیر تغذیه با پریان میگو (Phallocryptus spinosa ) بر هماوری و درصد تخمگشایی مولدین ماهیان زینتی دارای ارزش تجاری، از چهار جنس شامل: فرشته ماهی (Pterophyllum scalare)، گرین تیلور (Aequidens rivulatus)، گورامی (Trichopodus trichopterus) و افرا (Cynotilapia afra ) انجام گرفت. برای این منظور هر یک از گونههای ماهیان مولد، در دو گروه مطالعه: گروه یک، تغذیه با غذای دستی (دل گاو و اسفناج) و گروه دو، تغذیه با پریان میگو (Phallocryptus spinosa )، هر یک با یک تیمار و دو تکرار به مدت یک ماه در شرایط کاملا کنترل شده و متناسب برای هر جنس ماهی مورد مطالعه قرار گرفتند. علاوه بر جیره تعیین شده، کلیه ماهیها روزانه یکبار از غذای کنستانتره استفاده مینمودند. مقایسه بین گروهی میانگینها در یک جنس ماهی برای هر معیار مطالعه، نشاندهنده اختلاف معنیدار (05/0p<) در هر گروه مطالعه شده بود. به طوریکه تعداد تخمهای به دست آمده و درصد تخمگشایی در گروه 2 به طور معناداری بیشتر از گروه یک برای هر جنس ماهی به دست آمد. همچنین، علاوه بر تغییر رنگ محسوس مولدین، مدت زمان لازم تا تخمریزی در گروه 2 به طور معناداری کمتر از گروه یک برای هر جنس ماهی بود. نتایج به دست آمده افزایش راندمان تولیدمثلی در مولدین ماهیان زینتی تغذیه شده با Phallocryptus spinosa را نشان داد.
مسعود صیدگر؛ قباد آذری تاکامی
دوره 3، شماره 1 ، شهریور 1393، ، صفحه 17-25
چکیده
پریان میگوها (بی پوششان)، اهمیت فراوانی به عنوان غذای زنده در پرورش لاروی آبزیان دارند و جهت افزایش رشد، درصد بقاء و مقاومت در گونه های مختلف آبزیان به ویژه تاس ماهیان، قزل آلا، ماهی آزاد، خرچنگ دراز آب شیرین حائز اهمیت هستند. پروفیل اسیدهای چرب موجود در پریان میگوهای Chirocephalus skorikowi و Streptocephalus torvicornis از آبگیر آیقرگلی و قم تپه واقع در استان ...
بیشتر
پریان میگوها (بی پوششان)، اهمیت فراوانی به عنوان غذای زنده در پرورش لاروی آبزیان دارند و جهت افزایش رشد، درصد بقاء و مقاومت در گونه های مختلف آبزیان به ویژه تاس ماهیان، قزل آلا، ماهی آزاد، خرچنگ دراز آب شیرین حائز اهمیت هستند. پروفیل اسیدهای چرب موجود در پریان میگوهای Chirocephalus skorikowi و Streptocephalus torvicornis از آبگیر آیقرگلی و قم تپه واقع در استان آذربایجان شرقی با استفاده از روش گاز کروماتوگرافی تعیین شد. نتایج نشان داد که علاوه بر وجود مقادیر بالای EPA (3 n-20:5C) و DHA (3 n-22:6C) و 3HUFA - n∑، مقادیر اسید لینولنیک و لینولئیک آنها نیز بالا می باشد ؛ به طوری که بیشترین مقادیر بهدست آمده آنها به ترتیب 85/9، 05/1، 30/10 و 73/12 و 75/5 درصد بود که در مقایسه با ترکیبات اسیدهای چرب آرتمیای ارومیه از ارزش بالاتری برخوردار است. این موجودات با دارا بودن 11-50 درصد پروتئین، ویژگیهای ممتاز اسیدهای چرب از جمله مقادیر بالای EPA و DHA ترکیبات کاروتنوئیدی و مواد معدنی به عنوان غذای زنده سرشار از مواد مغذی ضروری، قادرند نیازهای تغذیهای مراحل مختلف رشد انواع آبزیان (به ویژه در دوران حساس لاروی) را به طور مطلوب تأمین نمایند و ماندگاری و کیفیت گوشت آنها را بهبود بخشند.