بیوشیمی
علی احمدی شاپورآبادی؛ محمد فضیلتی؛ حبیب اله ناظم
چکیده
لاکتوفرین یکی از پروتئینهای شیر است که طیف وسیعی از فعالیتهای فیزیولوژیکی مانند ضد باکتری، ضد تکیاخته، ضد قارچ، ضد ویروسی، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، ضد التهابی و تعدیلکننده ایمنی را از خود نشان داده است در این مطالعه لاکتوفرین از شیر گاو، میش و بز استخراج و خالصسازی شد. آنالیز HPLC و تعیین میزان غلظت این سه لاکتوفرین استخراجشده ...
بیشتر
لاکتوفرین یکی از پروتئینهای شیر است که طیف وسیعی از فعالیتهای فیزیولوژیکی مانند ضد باکتری، ضد تکیاخته، ضد قارچ، ضد ویروسی، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، ضد التهابی و تعدیلکننده ایمنی را از خود نشان داده است در این مطالعه لاکتوفرین از شیر گاو، میش و بز استخراج و خالصسازی شد. آنالیز HPLC و تعیین میزان غلظت این سه لاکتوفرین استخراجشده انجام شد. بررسی فعالیت ضد باکتری بر علیه باکتریهای گرم منفی اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی و گرم مثبت باسیلوس سرئوس و استافیلوکوک آرئوس و فعالیت آنتی اکسیدانی انجام شد. فعالیت لاکتوفرین دربرابر رادیکال آزاد DPPH بررسی شد. همچنین فعالیت لاکتوفرین در محیطهای اسیدی خنثی و قلیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون ترکیب با آهن نیز با معرف FeNTA انجام شد. یافتهها نشان دادند که لاکتوفرین قدرت مهار دو باکتری اشرشیا کلی و استافیلوکوک آرئوس را دارد. همچنین ارزیابی فعالیت لاکتوفرین در محیطهای اسیدی خنثی و قلیایی نشان داد که لاکتوفرین در محیط قلیایی پایداری بیشتری نسبت به سایر محیطها را دارد. درآزمون ترکیب با آهن، نتایج حاکی از ترکیب لاکتوفرین با آهن بودند. درصد مهار رادیکال آزاد برابر با 49/4 درصد بود. همچنین نتایج نشان داد که میزان غلظت لاکتوفرین شیر بز بیشتر از شیر میش و گاو است و میزان آن برابر با 66/131 میکروگرم بر میلیلیتر بوده است.
ناهید قائدامینی؛ محمد فضیلتی؛ سعید حبیب اللهی؛ حبیب الله ناظم؛ سید حسین حجازی
چکیده
باوجود درمآنهای شیمیایی فراوانی که برای سرطان وجود دارد، میزان مرگ ومیر ملانوما بالا است. از اینرو، استفاده از داروهای طبیعی با هزینه کمتر و از طرفی بازدهی بالاتر میتواند راهکار مناسبی برای نجات بیماران سرطانی باشد. به همین دلیل در این مطالعه هدف اصلی بررسی اثرات عصاره مورینگا اولیفرا در ملانوما است. عصاره هیدروالکلی برگهای ...
بیشتر
باوجود درمآنهای شیمیایی فراوانی که برای سرطان وجود دارد، میزان مرگ ومیر ملانوما بالا است. از اینرو، استفاده از داروهای طبیعی با هزینه کمتر و از طرفی بازدهی بالاتر میتواند راهکار مناسبی برای نجات بیماران سرطانی باشد. به همین دلیل در این مطالعه هدف اصلی بررسی اثرات عصاره مورینگا اولیفرا در ملانوما است. عصاره هیدروالکلی برگهای مورینگا اولیفرا تهیه شد. پس از بررسی محتوای فنولی و فلاونوئیدی تام عصاره، نوع آنها در عصاره با روشهای HPLC و اسپکتروفتومتر تأیید شد. قدرت آنتیاکسیدانی عصاره با روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و روش FRAP سنجیده شد. سپس اثر عصاره در رده سلول سرطان ملانوما (B16F10) با تست MTT بررسی شد. سپس تومور در موشهای C57BL6 القا شد و اثرات عصاره در موشهای سرطانی بررسی شد. میزان فلاونوئید تام 75/1±65/60 میلیگرم اسید کوئرستین بر گرم عصاره خشک و میزان فنول تام 23/1±25/20 میلیگرم اسیدگالیک بر گرم عصاره خشک بود. در عصاره سه ترکیب فنولی و فلاونوئیدی کوئرستین، اسید گالیک و اسید کافئیک با خاصیت آنتیاکسیدانی شناسایی شد. قدرت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد و قدرت احیای عصاره با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت. IC50 عصاره مورینگا با تست MTT، μM/mol 73 بهدست آمد. حجم تومور توسط دوزهای مختلف عصاره در دو هفته کاهش معنیدار نشان داد. نتایج حاصل از این مطالعه نشاندهنده تأثیر مثبت مواد آنتیاکسیدانی موجود در برگ مورینگا الیفرا در کاهش میزان زندهمانی سلولهای سرطانی و حجم تومور در موش میباشد.