میکروبیولوژی
رضا یدی؛ فاطمه حق شناس گتابی؛ نعیمه دهقانی؛ حامد دانش پژوه
چکیده
بهدلیل مقاومت روز افزون باکتریهای بیماریزا به آنتیبیوتیکهای جدید پژوهشگران در پی یافتن مواد ضدمیکروبی با منشأ گیاهی بهعنوان جایگزین آنتیبیوتیکهای غیر مؤثر هستند. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه آویشندنایی بر روی باکتریهای شیگلا فلکسنری، یرسینیا انتروکولیتیکا و استرپتوکوکوس ...
بیشتر
بهدلیل مقاومت روز افزون باکتریهای بیماریزا به آنتیبیوتیکهای جدید پژوهشگران در پی یافتن مواد ضدمیکروبی با منشأ گیاهی بهعنوان جایگزین آنتیبیوتیکهای غیر مؤثر هستند. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه آویشندنایی بر روی باکتریهای شیگلا فلکسنری، یرسینیا انتروکولیتیکا و استرپتوکوکوس سالیواریوس میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، گیاه آویشندنایی جمعآوری و عصاره گیاه بهروش خیساندن (ماسراسیون) تهیه و اثرات ضد میکروبی این گیاهان در رقتهای 65/0، 25/1، 5/2، 5 و 10میلیگرم بر لیتر با استفاده از روش انتشار در دیسک بر روی باکتریهای شیگلا فلکسنری، یرسینیا انتروکولیتیکا و استرپتوکوکوس سالیواریوس در مقایسه با آنتیبیوتیکهای پنیسیلین، جنتامایسین، تتراسایکلینو ونکومایسین تعیین و قطر هاله عدم رشد اندازهگیری شد. همچنین حداقل غلظت مهار کننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصارهها بر علیه سه باکتری موردنظر تعیین گردید.
یافته ها: نتایج بهدستآمده نشان داد که عصاره گیاه آویشن بر استرپتوکوکوس سالیواریوس در غلظت 10 میلیگرم بر لیتر بیشترین اثر را داشته و قطر هاله عدم رشد 33/20 اندازهگیری گردید. هم چنین این عصارهها بر روی باکتری یرسینیا هیچ اثری نداشتند. برای اثرمتقابل آنتیبیوتیک در باکتری حداکثر قطر هاله عدم رشد برای آنتیبیوتیک تتراسایکلین و باکتری استرپتوکوکوس بهدست آمد، اما در اثر متقابل آنتیبیوتیک ونکومایسین و باکتری یرسینیا هالهای تشکیل نشد. مقدار MIC مربوط به گیاه روی باکتریهای استرپتوکوکوس سالیواریوس و شیگلا فلکسنری مقدار مشابهی را نشان داد که برابر 65/0 میلیگرم بر لیتر بود و مقدار MIC روی باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا برابر25/1 میلیگرم برلیتر بهدست آمد. همچنین مقدار مؤلفه MBC برای گیاه آویشن دنایی روی باکتری یرسینیا و شیگلا برابر 5/2 میلیگرم برلیتر و برای باکتری استرپتوکوکوس سالیواریوس برابر 25/1میلیگرم بر لیتر بهدست آمد.
نتیجه گیری: بنابراین، عصاره هیدرو الکلی گیاه آویشن دارای اثر بازدارندگی بوده و این عصاره بر باکتری استرپتوکوکوس اثر بیشتری نسبت به دو باکتری یرسینیا و شیگلا نشان میدهد.
فیزیولوژی جانوری
حامد دانش پژوه؛ نسیم حیاتی رودباری؛ مهدی دیانت پور؛ یاسر تهمتنی؛ زهرا خدابنده جهرمی
چکیده
انجماد یک روش نگهداری طولانی مدت تخمک میباشد که در روشهای کمکی باروری نقش مهمی دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر دو محلول انجمادی و دوستاکسل بر تغییر بیان ژنهای اتوفاژی همچون Atg5 و Beclin-1 در تخمک MII موش سوری پس از انجماد شیشهای با روش کرایوتاپ میباشد. برای رسیدن به این هدف، تخمکهای MII موش سوری جمعآوری شده و در دو غلظت متفاوت ...
بیشتر
انجماد یک روش نگهداری طولانی مدت تخمک میباشد که در روشهای کمکی باروری نقش مهمی دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر دو محلول انجمادی و دوستاکسل بر تغییر بیان ژنهای اتوفاژی همچون Atg5 و Beclin-1 در تخمک MII موش سوری پس از انجماد شیشهای با روش کرایوتاپ میباشد. برای رسیدن به این هدف، تخمکهای MII موش سوری جمعآوری شده و در دو غلظت متفاوت از محلولهای انجمادی اتیلن گلیکول 15%، دی متیل سولفوکساید 15% و سوکروز 5/0 مولار در گروه (VS1)A و اتیلن گلیکول 5/7 %، گلیسرول 5/7 % و سوکروز 5/0 مولار در گروه (VS2)B منجمد شدند و برخی از گروهها قبل از انجماد تحت تاثیر دوستاکسل قرار گرفتند. پس از ذوب، تخمکها لقاح داده شدند. درصد زندهمانی و لقاح تخمکهای منجمد و ذوب شده ارزیابی و تغییر بیان ژنهای (Atg5 و Beclin-1) با روش RT-PCR بررسی شد. نتایج نشان داد تفاوتهای معنیداری بین درصد بقا و درصد لقاح گروههای انجمادی در مقایسه با گروه کنترل وجود دارد (P<0.05). درصد زندهمانی و لقاح در گروه VS1 نسبت به گروه VS2 کاهش یافت. همچنین درصد زندهمانی و لقاح گروههای پیش انکوبه شده با دوستاکسل بیشتر از گروههای انکوبه نشده بود. این مطالعه نشان داد انجماد شیشهای با کرایوتاپ، ترازهای نسخهبرداری ژنهای اتوفاژی را در اووسیتهای MII منجمد ذوب شده تغییر میدهد همچنین پیش انکوبه کردن اووسیت با دوستاکسل قبل از انجماد شیشهای میتواند تراز نسخهبرداری Atg5 و Beclin-1 را در گروههای آزمایشی کاهش دهد و در بالا بردن درصد بقا و درصد تشکیل جنینهای دو سلولی موثر واقع شود.