میکروبیولوژی
رضا یدی؛ فاطمه حق شناس گتابی؛ نعیمه دهقانی؛ حامد دانش پژوه
چکیده
بهدلیل مقاومت روز افزون باکتریهای بیماریزا به آنتیبیوتیکهای جدید پژوهشگران در پی یافتن مواد ضدمیکروبی با منشأ گیاهی بهعنوان جایگزین آنتیبیوتیکهای غیر مؤثر هستند. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه آویشندنایی بر روی باکتریهای شیگلا فلکسنری، یرسینیا انتروکولیتیکا و استرپتوکوکوس ...
بیشتر
بهدلیل مقاومت روز افزون باکتریهای بیماریزا به آنتیبیوتیکهای جدید پژوهشگران در پی یافتن مواد ضدمیکروبی با منشأ گیاهی بهعنوان جایگزین آنتیبیوتیکهای غیر مؤثر هستند. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه آویشندنایی بر روی باکتریهای شیگلا فلکسنری، یرسینیا انتروکولیتیکا و استرپتوکوکوس سالیواریوس میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، گیاه آویشندنایی جمعآوری و عصاره گیاه بهروش خیساندن (ماسراسیون) تهیه و اثرات ضد میکروبی این گیاهان در رقتهای 65/0، 25/1، 5/2، 5 و 10میلیگرم بر لیتر با استفاده از روش انتشار در دیسک بر روی باکتریهای شیگلا فلکسنری، یرسینیا انتروکولیتیکا و استرپتوکوکوس سالیواریوس در مقایسه با آنتیبیوتیکهای پنیسیلین، جنتامایسین، تتراسایکلینو ونکومایسین تعیین و قطر هاله عدم رشد اندازهگیری شد. همچنین حداقل غلظت مهار کننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصارهها بر علیه سه باکتری موردنظر تعیین گردید.
یافته ها: نتایج بهدستآمده نشان داد که عصاره گیاه آویشن بر استرپتوکوکوس سالیواریوس در غلظت 10 میلیگرم بر لیتر بیشترین اثر را داشته و قطر هاله عدم رشد 33/20 اندازهگیری گردید. هم چنین این عصارهها بر روی باکتری یرسینیا هیچ اثری نداشتند. برای اثرمتقابل آنتیبیوتیک در باکتری حداکثر قطر هاله عدم رشد برای آنتیبیوتیک تتراسایکلین و باکتری استرپتوکوکوس بهدست آمد، اما در اثر متقابل آنتیبیوتیک ونکومایسین و باکتری یرسینیا هالهای تشکیل نشد. مقدار MIC مربوط به گیاه روی باکتریهای استرپتوکوکوس سالیواریوس و شیگلا فلکسنری مقدار مشابهی را نشان داد که برابر 65/0 میلیگرم بر لیتر بود و مقدار MIC روی باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا برابر25/1 میلیگرم برلیتر بهدست آمد. همچنین مقدار مؤلفه MBC برای گیاه آویشن دنایی روی باکتری یرسینیا و شیگلا برابر 5/2 میلیگرم برلیتر و برای باکتری استرپتوکوکوس سالیواریوس برابر 25/1میلیگرم بر لیتر بهدست آمد.
نتیجه گیری: بنابراین، عصاره هیدرو الکلی گیاه آویشن دارای اثر بازدارندگی بوده و این عصاره بر باکتری استرپتوکوکوس اثر بیشتری نسبت به دو باکتری یرسینیا و شیگلا نشان میدهد.
بافت شناسی
نعیمه دهقانی
چکیده
اکسی متولون (آنادرول) یک 17- آلفا-آلکامین و از مشقات سنتزی تستوسترون بوده که از طریق متیلهشدن کربن 17آلفا و اشباعشدن کربن 5 آلفا تستوسترون بهدست میآید. اکسی متولون یک استروئیدآنابولیک-آندروژنیک است که در درمان کمخونی ناشی از ضعف شدید مغز استخوان و پیشگیری از عواقب آنژیوادم ارثی و یا درمان تأخیر در ...
بیشتر
اکسی متولون (آنادرول) یک 17- آلفا-آلکامین و از مشقات سنتزی تستوسترون بوده که از طریق متیلهشدن کربن 17آلفا و اشباعشدن کربن 5 آلفا تستوسترون بهدست میآید. اکسی متولون یک استروئیدآنابولیک-آندروژنیک است که در درمان کمخونی ناشی از ضعف شدید مغز استخوان و پیشگیری از عواقب آنژیوادم ارثی و یا درمان تأخیر در رشد، مصرف میشود که البته در بدنسازی برای افزایش حجم عضلانی و قدرت استفاده میشود. باتوجه به اثرات زیانبار این دارو بر بدن، در تحقیق حاضر بر آن شدیم تا اثرات اکسیمتولون را بر اووژنز موش سوری ماده مشخص کنیم. برای دستیابی به این هدف day/12mg/kg دارو بهصورت درون صفاقی به موشهای نابالغ (28 روزه) و بالغ (45 روزه) به مدت سیوپنج روز تزریق شد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که در مدتزمان تزریقات سیوپنج روز، ناهنجاری معنیداری در گروههای تجربی بالغ و نابالغ در مقایسه با گروه کنترل وجود دارد. این ناهنجاریها شامل، کاهش وزن تخمدان، کاهش قطر تخمدان، کاهش تعداد جسم زرد، افزایش فولیکولهای بدوی، کاهش فولیکولهای اولیه، کاهش فولیکولهای درحال رشد، کاهش فولیکولهای گراآف، کاهش فولیکولهای آترتیک، کاهش قطر لایه گرانولوزا و کاهش هورمون پروژسترون میباشد. بهعلاوه در برخی از نمونههای تجربی بینظمی در ایجاد لایه گرانولوزا، عدم ایجاد لایه تاجی- شعاعی، بینظمی در مدولای تخمدان و همچنین پیدایش دو اووسیت در یک فولیکول مشاهده میشود. نتایج بهدست آمده نشان داد که استفاده از این دارو در گروه تجربی تاثیر منفی بر رشد تخمدان و تخمکگذاری را به همراه خواهد داشت.