فاطمه مرادی؛ حمیدرضا علی اکبرپور؛ سید مسعود هاشمی
چکیده
اسیدیفایرهای مختلف از لحاظ نوع و نسبت اسیدهای آلی برای مصرف در تغذیه جانوران معرفی شدهاند. آزمایش با هدف بررسی اثرات مصرف اسیدیفایر حاصل از مخلوط اسیدهای آلی (فرمیک، سیتریک، پروپیونیک، استیک بههمراه نمکهای آنها) و برنامه مصرف آن روی صفات عملکردی و برخی خصوصیات روده جوجههای گوشتی انجام پذیرفت. از اینرو 180 قطعه جوجه خروس ...
بیشتر
اسیدیفایرهای مختلف از لحاظ نوع و نسبت اسیدهای آلی برای مصرف در تغذیه جانوران معرفی شدهاند. آزمایش با هدف بررسی اثرات مصرف اسیدیفایر حاصل از مخلوط اسیدهای آلی (فرمیک، سیتریک، پروپیونیک، استیک بههمراه نمکهای آنها) و برنامه مصرف آن روی صفات عملکردی و برخی خصوصیات روده جوجههای گوشتی انجام پذیرفت. از اینرو 180 قطعه جوجه خروس یک روزه سویه راس، در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار، شش تکرار و 10 جوجه در هر تکرار، بهمدت 35 روز مورد بررسی قرار گرفتند. تیمارها شامل 1- جیره پایه (شاهد)، 2- جیره پایه حاوی مصرف روزانه اسیدهای آلی 3- جیره پایه حاوی مصرف یک روز در میان اسیدهای آلی بود. در مراحل آغازین و رشد، مصرف خوراک گروههای 2 و 3 نسبت به شاهد کمتر بود (05/0P<). در مرحله آغازین، رشد شاهد بیشتر از گروههای 2 و 3 بود (05/0P<). تفاوت معنیداری در رشد گروههای آزمایشی طی مراحل رشد، پایانی و انتهای دوره پرورش مشاهده نشد. گروه 2 در مرحله رشد، ضریب تبدیل خوراک بهتر نسبت به شاهد داشت (05/0P<). شمار انتروباکتریاسه ایلئوم گروههای 2 و 3 کمتر از شاهد بود (05/0P<). میانگین ارتفاع، عرض و مساحت پرز، عمق کریپت و همچنین نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ایلئوم و pH محتویات ایلئوم و دئودنوم تفاوت معنیداری میان گروههای آزمایشی نداشت. نتایج نشان داد، مصرف اسیدهای آلی سبب کاهش شمار برخی میکروارگانیزمهای مضر روده و بهبود ضریب تبدیل خوراک میشود. مصرف روزانه اسیدهای آلی نسبت به یکروز در میان، تأثیر مهمتری روی بهبود عملکرد پرنده دارد.