شهرزاد فولادی؛ رضا حاجی حسینی؛ مسعود ترکزاده ماهانی؛ هوشنگ حمیدیان
چکیده
اوریکاز آنزیمی تترامر و کروی از گروه اکسیدوردوکتازها و فاقد کوفاکتوراست. تاکنون تحقیقات زیادی در مورد این آنزیم بهدلیل کاربردهای آن در علم پزشکی بهعنوان یک عامل درمانی و تشخیصی انجام شده است. اوریکاز تخریب اسید اوریک و تولید آلانتوئین را کاتالیز میکند. قسمتی از کیت تشخیصی که برای سنجش غلظت اسید اوریک در خون استفاده میشود، ...
بیشتر
اوریکاز آنزیمی تترامر و کروی از گروه اکسیدوردوکتازها و فاقد کوفاکتوراست. تاکنون تحقیقات زیادی در مورد این آنزیم بهدلیل کاربردهای آن در علم پزشکی بهعنوان یک عامل درمانی و تشخیصی انجام شده است. اوریکاز تخریب اسید اوریک و تولید آلانتوئین را کاتالیز میکند. قسمتی از کیت تشخیصی که برای سنجش غلظت اسید اوریک در خون استفاده میشود، اوریکاز است. در این تحقیق، تأثیر مایع یونی غیر ایمیدازولی تریاتیلآمونیوم مالئات بر عملکرد آنزیم اوریکاز بررسی شد. مایعات یونی نمکهایی با خواص مهمی مانند پایداری حرارتی زیاد، قدرت حلالیت زیاد و قطبیت زیاد هستند. برخی ازمایعات یونی بهعنوان تثبیتکننده برای ذخیره طولانی مدت پروتئینها استفاده میشوند و ماندگاری پروتئینهایی مانند پروتئینهای درمانی یا صنعتی را افزایش میدهند. در این مطالعه، آنزیم را با غلظتهای مختلف مایع یونی تریاتیلآمونیوم مالئات تیمار کردیم. درصد حجمی این مایع یونی 1%، 2%، 5%، 10% و 15% میباشد. نتایج نشان می دهد که تریاتیلآمونیوم مالئات تأثیر وابسته به غلظت بر فعالیت آنزیم اوریکاز دارد. استفاده از مایع یونی تریاتیلآمونیوم مالئات با غلظت 5 درصد باعث افزایش فعالیت کاتالیزوری آنزیم در مقایسه با آنزیم تیمارنشده میشود. همچنین دما و pH بهینه برای فعالیت آنزیم بهواسطه تیمار با مایع یونی مذکور تغییر میکند. بروز تغییرات در میانکنشهای داخل ساختاری آنزیم از جمله تغییر در پیوندهای هیدروژنی، الکترواستاتیک و فعل و انفعالات واندروالس و در نتیجه تغییرات ساختاری آنزیم باعث افزایش فعالیت اوریکاز و بهبود کارایی کاتالیزوری و همچنین تغییر دما و pH بهینه آنزیم میشود. درضمن با توجه به نتایج، اوریکاز تیمارشده در pHهای قلیایی فعالیت بیشتری نسبت به اوریکازآزاد دارد و در برابر pHهای قلیایی مقاومت نشان میدهد و هیچگونه کاهش فعالیت که ناشی از بههمریختگی ساختار آنزیم و دناتوراسیون است نشان نمی دهد. این نتیجه برای استفاده از تریاتیلآمونیوم مالئات درزمینه هایی که باید یوریکاز در pH های قلیایی استفاده شود کاربردی است.
شهرزاد فولادی؛ رضا حاجی حسینی؛ مسعود ترکزاده؛ هوشنگ حمیدیان
چکیده
اوریکاز آنزیمی تترامر، کروی و فاقد کوفاکتور و از گروه آنزیمهای اکسیدوردوکتاز است. تاکنون تحقیقات زیادی در مورد این آنزیم به دلیل کاربردهایش بهعنوان یک عامل درمانی و تشخیصی انجام شده است. بخشی از کیت تشخیصی که برای اندازهگیری غلظت اسید اوریک در خون استفاده میشود، اوریکاز است. در این تحقیق، تأثیر مایع یونی غیر ایمیدازولی ...
بیشتر
اوریکاز آنزیمی تترامر، کروی و فاقد کوفاکتور و از گروه آنزیمهای اکسیدوردوکتاز است. تاکنون تحقیقات زیادی در مورد این آنزیم به دلیل کاربردهایش بهعنوان یک عامل درمانی و تشخیصی انجام شده است. بخشی از کیت تشخیصی که برای اندازهگیری غلظت اسید اوریک در خون استفاده میشود، اوریکاز است. در این تحقیق، تأثیر مایع یونی غیر ایمیدازولی تری اتیل آمونیوم پروپیونات (TEAP) بر عملکرد آنزیم اوریکاز بررسی شد. مایعات یونی نمکهایی با خواص مهمی مانند پایداری حرارتی زیاد، حلالیت زیاد و قطبیت زیاد هستند. برخی از مایعات یونی بهعنوان تثبیتکننده برای ذخیره طولانیمدت پروتئینها استفاده میشوند و ماندگاری پروتئینهایی مانند پروتئینهای درمانی و یا صنعتی را افزایش میدهند. در این مطالعه، آنزیم با غلظتهای مختلف مایع یونی تری اتیل آمونیوم پروپیونات تیمار شد. نتایج نشان می دهد که تری اتیل آمونیوم پروپیونات تأثیر وابسته به غلظت بر فعالیت آنزیم اوریکاز دارد. استفاده ازمایع یونی تری اتیل آمونیوم پروپیونات با غلظت ۱ درصد باعث افزایش فعالیت کاتالیزوری آنزیم در مقایسه با آنزیم تیمارنشده میشود. همچنین دما و PH بهینه برای فعالیت آنزیم بواسطه تیمار با مایع یونی مذکور تغییر میکند. بروز تغییرات در میانکنشهای داخل ساختاری آنزیم از جمله تغییر در پیوندهای هیدروژنی، الکترواستاتیک و فعل و انفعالات واندروالس و در نتیجه تغییرات ساختاری آنزیم باعث افزایش فعالیت اوریکاز و بهبود کارایی کاتالیزوری وهمچنین تغییر دما و PH بهینه آنزیم میشود. همچنین براساس نتایج حاصل از محاسبه پارامترهای ترمودینامیک ثابت شد که استفاده از تری اتیل آمونیوم پروپیونات با غلظت 1 درصد باعث افزایش مقاومت حرارتی اوریکاز و جلوگیری ازتغییرات ساختاری و دناتوراسیون این آنزیم در طی فرایند غیر فعالسازی حرارتی میشود.