با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی و مهاری ‏عصاره دانه سویا (‏Glycine max‏) بر استیل ‏کولین استراز و تولید نانوبیوفیبریل‌های ‏آمیلوئیدی

فرشته فلاح دیگسرا؛ امیر آراسته

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، صفحه 11-22

https://doi.org/10.30473/eab.2021.48416.1735

چکیده
  سویا (Glycine max) گیاهی از خانواده بقولات و از مهم‌ترین گیاهان روغنی است. دانه سویا سرشار از پروتئین و ترکیبات فیتوشیمیایی مختلف، به‌ویژه ایزوفلاون‌ها می­باشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات آنتی­اکسیدانی و مهاری عصاره هیدروالکلی دانه سویا بر استیل‌کولین‌استراز و تولید نانوبیوفیبریل‌های آمیلوئیدی در پروتئین آلبومین سرم ...  بیشتر

بررسی دوشکلی جنسی ماهی سفید خزری ‏‏(‏Rutilus kutum Kamenskii, 1901‎‏) با ‏استفاده از روش ریخت‌سنجی هندسی در ‏بخش جنوب‌غربی حوضه دریای خزر

عطا مولودی صالح؛ سهیل ایگدری؛ کیوان عباسی

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، صفحه 23-29

https://doi.org/10.30473/eab.2021.54198.1798

چکیده
  این تحقیق به­منظور بررسی دوشکلی جنسی صفات ریختی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) صید شده از ساحل رودسر و تالاب‌انزلی استان گیلان با استفاده از روش ریخت‌سنجی هندسی لندمارک پایه به اجرا درآمد. از سطح جانبی سمت چپ نمونه‌ها بلافاصله پس از صید عکس‌برداری شد و سپس با استفاده  از نرم‌افزار tpsDig2 تعداد 13 نقطه لندمارک تعریف و رقومی‌سازی ...  بیشتر

بررسی اثر مایع یونی تری اتیل آمونیوم ‏پروپیونات بر میزان کارایی کاتالیزوری و ‏میزان پایداری حرارتی آنزیم اوریکاز

شهرزاد فولادی؛ رضا حاجی حسینی؛ مسعود ترکزاده؛ هوشنگ حمیدیان

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، صفحه 31-41

https://doi.org/10.30473/eab.2021.57287.1813

چکیده
  اوریکاز آنزیمی تترامر، کروی و فاقد کوفاکتور و از گروه آنزیم‌های اکسیدوردوکتاز است. تاکنون تحقیقات زیادی در مورد این آنزیم به دلیل کاربردهایش به‌عنوان یک عامل درمانی و تشخیصی انجام شده است. بخشی از کیت تشخیصی که برای اندازه‌گیری غلظت اسید اوریک در خون  استفاده می‌شود، اوریکاز است. در این تحقیق، تأثیر مایع یونی غیر ایمیدازولی ...  بیشتر

تماس پراکنشی سبزقبای اروپایی ‏‏(‏Coracias garrulus‏) و سبزقبای هندی ‏‏(‏Coracias benghalensis‏) ‏‏(راسته‌ سبزقباسانان: خانواده‌ سبزقبایان) ‏در استان فارس

نجمه کمالی؛ علی غلامحسینی

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، صفحه 43-50

https://doi.org/10.30473/eab.2021.52570.1785

چکیده
  خانواده سبزقبایان (Coraciidae) جزو راسته­ سبزقباسانان می‌باشد که در آفریقا، آسیا، اروپا، استرالیا و گینه نو پراکنش دارند. این خانواده­ دارای دو جنس Coracias با نه گونه و Eurystomus با چهارگونه می‌باشد. از این تنوع گونه­ای، فقط دو گونه سبزقبای اروپایی (Coracias garrulus) و سبزقبای هندی (Coracias benghalensis) در ایران یافت می‌شوند. زیست­شناسان تکاملی همواره ...  بیشتر

غنا و وضعیت حفاظتی پرندگان پارک ملی ‏توران، استان سمنان

مسعود یوسفی؛ باقر نظامی بلوچی؛ امیر عبدوس؛ بهرامعلی ظاهری؛ احمد رادمان؛ نگار نجفی سیاوشان

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، صفحه 51-61

https://doi.org/10.30473/eab.2021.57661.1816

چکیده
  پرندگان دارای کارکرد­های بیشماری در بوم‌سازگان‌ها هستند، اما به دلیل فعالیت­های انسانی، در معرض تهدیدات مختلفی مانند تغییرات اقلیمی، تغییرات کاربری اراضی و شکار غیرقانونی قرار دارند. مناطق حفاظت‌شده ابزارهای مهمی برای حفاظت از تنوع زیستی پرندگان هستند این در حالی است که حتی تنوع و توزیع پرندگان در این مناطق ناشناخته مانده ...  بیشتر

مطالعه زیست‌شناسی جوجه‌آوری کشیم ‏بزرگ (‏Podiceps cristatus‏) در تالاب ‏بین‌المللی انزلی

عباس عاشوری؛ سید فرشید فلاح؛ فرهاد حسینی طایفه

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، صفحه 63-69

https://doi.org/10.30473/eab.2021.56890.1812

چکیده
  مطالعه حاضر با هدف شناخت زیست‌شناسی جوجه‌آوری کشیم بزرگ از فروردین تا شهریور 1394 در غرب تالاب انزلی انجام شده است. در مجموع 56 آشیانه در این مطالعه شناسایی شد. به ترتیب، 18 و 20 جفت کشیم بزرگ هم‌زمان در دو کلنی مجزا از اواسط فروردین‌ماه تا اواسط اردیبهشت‌ماه و تقریباً پس از دو ماه 18 جفت دیگر با حداقل فاصله 100 متری از یکدیگر در میان کلنی ...  بیشتر

تأثیر برون‌تنی سطوح مختلف عصاره ‏نعنافلفلی بر فراسنجه‌های کیفی منی در ‏قوچ عربی

شادان گل اندام؛ صالح طباطبائی وکیلی؛ خلیل میرزاده

دوره 10، شماره 1 ، مرداد 1400، صفحه 71-79

https://doi.org/10.30473/eab.2021.56997.1811

چکیده
  هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی بر کیفیت منی قوچ عربی بود. اسپرم گیری از 12 رأس قوچ عربی به طور هفتگی به مدت 8 هفته انجام و منی آنها بلافاصله با هم مخلوط شد. نمونه­های منی مخلوط و رقیق‌شده به 5 قسمت تقسیم و سطوح صفر، 50، 100، 150 و 200 میکرولیتر در میلی­لیتر عصاره نعنافلفلی دریافت کردند. در زمان­های مختلف نگهداری ...  بیشتر