اثرات جایگزینی جلبک‌های تک سلولی با محصولات جانبی کشاورزی روی رشد و بقا آرتمیا فرانسیسکانا

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات گرایش تکثیر و پرورش آبزیان دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه

2 2استادیار و عضو هیاًت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه

3 استادیار و عضو هیاًت علمی پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه

4 دانشیار و عضو هیاًت علمی پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه

چکیده

هدف اصلی این آزمایش مطالعه اثرات جایگزینی جلبک‌های تک سلولی با محصولات جانبی کشاورزی بر رشد و بقا آرتمیا فرانسیسکانا می‌باشد. این مطالعه به‌صورت یک آزمایش فاکتوریل 4×2 و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 8 تیمار طرح‌ریزی شد. فاکتورها شامل نوع جیره غذایی (سبوس گندم، سبوس برنج، ترکیب سبوس گندم و سبوس برنج و جلبک دونالیلا سالینا) و سطح پروبیوتیک (صفر و 10 درصد جیره غذایی روزانه) بودند. تیمارهای آزمایشی در سه تکرار انجام شدند و آزمایش به مدت 17 روز به طول انجامید. در پایان آزمایش میزان رشد و بقا تیمارها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که طول کل آرتمیا در تیمار سبوس گندم و جلبک به همراه پروبیوتیک (03/0± 20/8 میلی‌متر) بالاترین میزان و تیمار سبوس گندم و سبوس برنج به همراه جلبک (03/0±76/6 میلی‌متر) دارای کمترین مقدار بود (05/0pدونالیلا سالینا با مدیریت مالی آسان و بدون نیاز به هزینه زیاد و جهت حفظ محیط زیست و همچنین توسعه صنعت آبزی‌پروری می‌تواند با محصولات فرعی کشاورزی جایگزین گردد.
 

کلیدواژه‌ها


Agh, N.; Van Stappen, G.; Bossier, P.; Sepehri, H.; Lotfi, V.; Razavi Rouhani, S.M.; Sorgeloos, P.; (2008). Effects of salinity on survival, growth, reproductive and life span characteristics of Artemia population from Urmia Lake and neighboring lagoons. Pakistan Journal of Biological Sciences; 11(2): 164-172.

Avella, M. A.; Olivotto, I.; Silvi, S.; Place, A. R.; & Carnevali, O.; (2010). Effect of dietary probiotics on clownfish: a molecular approach to define how lactic acid bacteria modulate development in a marine fish. American Journal of Physiology-Regulatory, Integrative and Comparative Physiology; 298(2): R359-R371.

Coutteau, P.; Brendonck, L.; Lavens, P.; & Sorgeloos, P.; (1992). The use of manipulated baker's yeast as an algal substitute for the laboratory culture of Anostraca. Hydrobiologia; 234(1):25-32.

D'Agostino, A.; (1980). The vital requirements of Artemia: physiology and nutrition. The Brine Shrimp. Vol. 2. Physiology, Biochemistry, Molecular Biology, 474.

 Das, S.; Lyla, P.; & Khan, S. A.; (2006). Marine microbial diversity and ecology: importance and future perspectives. Current Science; 90(10): 1325-1335.

Dash, G.; Raman, R. P.; Prasad, K. P.; Makesh, M.; Pradeep, M. A.; & Sen, S.; (2015). Evaluation of paraprobiotic applicability of Lactobacillus plantarum in improving the immune response and disease protection in giant freshwater prawn, Macrobrachium rosenbergii (de Man, 1879). Fish & Shellfish Immunology; 43(1): 167-174.

Dhont, J.; Lavens, P.; (1996). Tank production and use of ongrown Artemia. Manual on the production and use of live food for aquaculture. FAO Fisheries Technical Paper; 361: 164-195.

Dhont, J.; Sorgeloos, P.; (2002). Applications of Artemia Artemia: Basic and applied biology (pp. 251-277): Springer.

Dobbeleir, J.; Adam, N.; Bossuyt, E.; Bruggeman, E.; & Sorgeloos, P.; (1980). New aspects of the use of inert diets for high density culturing of brine shrimp.

Fernández, R. G.; (2001). Artemia bioencapsulation I. Effect of particle sizes on the filtering behavior of Artemia franciscana. Journal of Crustacean Biology; 21(2): 435-442.

Intriago, P.; Jones, D.; (1993). Bacteria as food for Artemia. Aquaculture; 113(1): 115-127.

Jamali, H.; Imani, A.; Abdollahi, D.; Roozbehfar, R.; Isari, A.; (2015). Use of Probiotic Bacillus spp. in Rotifer (Brachionus plicatilis) and Artemia (Artemia urmiana) Enrichment: Effects on Growth and Survival of Pacific White Shrimp, Litopenaeus vannamei, Larvae. Probiotics and Antimicrobial Proteins; 7(2): 118-125.

Jobling, M.; (2015). Fish nutrition research: past, present and future. Aquaculture International, 1-20.

Lamari, F.; Sadok, K.; Bakhrouf, A.; Gatesoupe, F. J.; (2014). Selection of lactic acid bacteria as candidate probiotics and in vivo test on Artemia nauplii. Aquaculture International; 22(2): 699-709.

Léger, P.; Bengtson, D.; Simpson, K.; Sorgeloos, P.; (1986). The use and nutritional value of Artemia as a food source. Oceanography and Marine Biology; 24: 521-623.

Li, C. Y.; Lu, J. J.; Wu, C. P.; & Lien, T. F.; (2014). Effects of probiotics and bremelain fermented soybean meal replacing fish meal on growth performance, nutrient retention and carcass traits of broilers. Livestock Science; 163: 94-101.

Naegel, L. C.; (1999). Controlled production of Artemia biomass using an inert commercial diet, compared with the microalgae C haetoceros. Aquacultural Engineering; 21(1): 49-59.

Orozco-Medina, C.; Maeda-Martı́nez, A. M.; López-Cortés, A.; (2002). Effect of aerobic Gram-positive heterotrophic bacteria associated with Artemia franciscana cysts on the survival and development of its larvae. Aquaculture; 213(1): 15-29.

Oshnukhah, M.; Tukmechi, A.; Farokhi, F.; Manaffar, R.; (2014). Comparative effect of different forms of Lactobacillus casei on growth and immunity in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Iranian Veterinary Journal; 9(4): 25-35.

Ownagh, A.; Agh, N.; Noori, F.; (2010). Optimization of single-celled algae replacement of agricultural products in the feed brine shrimp Artemia urmiana and parthenogenetic. Journal of Fisheries, 20(3): 11-22.

Ownagh, E.; Agh, N.; Noori, F.; (2015). Comparison of the growth, survival and nutritional value of Artemia using various agricultural by-products and unicellular algae Dunaliella salina. Iranian Journal of Fisheries Sciences; 14(2): 358-368.

Sakata, T.; Kawazu, T.; (1990). Isolation of Streptococci from fish and aquatic environments. Mem Fac Fish Kagoshima Univ; 39: 151-157.

Sorgeloos, P.; (1986). Manual for the culture and use of brine shrimp Artemia in aquaculture, 1986.

Sorgeloos, P.; Kulasekarapandian, S.; (1984). Production and use of Artemia in aquaculture. CMFRI Special Publication; 15: 1-73.

Teresita, D.N.J.M.; Leticia, G.R.; (2004). Biomass production and nutritional value of Artemia sp. (Anostraca: Artemiidae) in Campeche, Mexico. Revista de Biologia Tropical; 53: 447- 454.

Verschuere, L., Fievez, V., Vooren, L., Verstraete, W. (1997). The contribution of individual populations to the Biolog pattern of model microbial communities FEMS Microbiology Ecology; 24(4): 353- 362.

Verschuere, L.; Rombaut, G.; Huys, G.; Dhont, J.; Sorgeloos, P.; Verstraete, W.; (1999). Microbial Control of the Culture of Artemia Juveniles through Preemptive Colonization by Selected Bacterial Strains. Applied and Environmental Microbiology; 65(6): 2527-2533.

Wang, Y.; Hu, M.; Cao, L.; Yang, Y., Wang, W., (2008). Effects of daphnia (Moina micrura) plus chlorella (Chlorella pyrenoidosa) or microparticle diets on growth and survival of larval loach (Misgurnus anguillicaudatus). Aquaculture International; 16(4): 361-368.

Wang, Y.; Zha, L.; & Xu, Z.; (2006). Effects of probiotics on Penaeus vannamei pond sediments. Ying yong sheng tai xue bao The journal of applied ecology/Zhongguo sheng tai xue xue hui, Zhongguo ke xue yuan Shenyang ying yong sheng tai yan jiu suo zhu ban; 17(9): 1765-1767.

Ziaei-Nejad, S.; Habibi Rezaei, M.; Azari Takami, GH.; Lovett, D.L.; Mirvaghefi, A.R.; Shakouri, M.; (2006). The effect of Bacillus spp. bacteria used as probiotics on digestive enzyme activity, survival and growth in the Indian white shrimp Fenneropenaeus indicus. Aquaculture; 252: 516-524.

Zmora, O.; Shpigel, M.; (2006). Intensive mass production of Artemia in a recirculated system. Aquaculture; 255(1): 488-494.