با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

چکیده

چکیده
اثر سطوح متقابل انرژی و شوری بر روی رشد شاه میگوی چنگال باریک، به مدت 8 هفته انجام گرفت. در این آزمایش سه جیره با پروتئین ثابت 30 درصد و سه سطح انرژی 300، 370، 450 کیلوکالری در 100 گرم ماده غذایی، در دو سطح آب شیرین و آب لب شور خزر فرموله شد. مخازن فایبر گلاس 110 لیتری، با 80 لیتر آب، آبگیری شد. تعداد 5 عدد شاه میگو با میانگین وزنی و انحراف معیار 2±17 گرم ذخیره­سازی شد و روزانه 2 بار غذادهی صورت گرفت. نتایج نشان داد که سطوح مختلف انرژی اثر معنی­داری را بر روی شاخص‎های رشد و بازماندگی نشان ندادند، اما عامل شوری، اثر معنی داری بر روی شاخص‎های رشد نشان داد و بهترین عملکرد در آب شیرین مشاهده گردید. در بررسی اثر متقابل انرژی و شوری بهترین و بالاترین شاخص‎های رشد و بقا در اثر متقابل آب شیرین و انرژی 0-370 مشاهده شد. پروتئین و چربی لاشه در تیمار شوری کاهش یافتند (05/0>P). بیشترین میزان پروتئین لاشه در انرژی 370 کیلوکالری در 100 گرم و آب شیرین مشاهده شد که دارای اختلاف معنی‎داری با سایر تیمارها بود (05/0>P). به طور کلی می‎توان این گونه بیان کرد که جیره غذایی باسطح انرژی 370 کیلوکالری در 100 گرم و آب شیرین، بهترین عملکرد را بر روی رشد، تغذیه و بقا در شاه میگو داشته است.

کلیدواژه‌ها

Abedian Kenari, AM.; (2001). Effect of different levels of protein and energy diet on growth factor, survival, body composition of penaeus indicus in different levels of salinity. Dissertation of Tarbiat Modarres University; 131p.
AOAC (Association of Official Analytical Chemists); (1990). Official Methods of Analysis, 15th ed. AOAC, Arlington; VA: 1141 pp.
Chand, BK.; Trivedi, SK.; Rout, SK.; Beg, MM.; Das, UK.; (2015). Effect of salinity on survival and growth of giant freshwater prawn Macrobrachium rosenbergii (de Man). Journal of Aquaculture Reports; 2: 26-33.
Furst, M .; (1988). Future perspectives for Turkish crayfish fishery. Istanbul universities Su Urunleri Y.O.Su Urunleri; 2: 139-147.
Ghiasvand, Z.; Matinfar, A.; Valipour, A.; Soltani, M.; Kamali, A.; (2012). Evaluation of different dietary protein and energy levels on growth performance and body composition of narrow clawed crayfish (Astacus leptodactylus). Iranian Journal of Fisheries Sciences; 11(1): 63-77.
Gholampour, T.; Imanpour, M.R.; Hosseini, A.; Shabanpour, B.; (2011). Effect of different levels of salinity on growth indices, survival rate, food consumption and blood parameters in Rutilus frisii kutum (kamensky, 1901) fingerling.Journal of biology of iran; 4: 539-548.
Gomez, D.; Kasahara, S.; (1987). The morphological development of Macrobrachium rosenbergii (de Man) larvae. J. Fac. Appl.Biol. Sci; 26: 43-56.
 Holdich, D.; Harlio, M.; Firkins, I.; (1997). Salinity Adaptations of Crayfish in British Waters with Particular Reference to Austropotamobius pallipes, Astacus leptodactylus and Pacifastacus leniusculus. Estuarine, Coastal and Shelf Science; 44: 47-154.
Jacinto, CE.; Colmenares, HV. Cerecedo, RC. Cordova, RM.; (2003). Effect of dietary protein level on growth and survival of juvenile freshwater crayfish Cherax quadricarinatus (Decapoda: Parastacidae). Aquacult Nutrition; 9: 207-213.
Jacinto, C E.; Cordova, A I.; Asceincio, F.; Villarreal, H.; (2009). The effect of protein and energy levels in diet on the antioxidant activity of juvenile redclaw crayfish Cherax quadricarinatus. Hidrobiological science; 19: 77-83.
Jones, P L.; Silva, S S.; Mitchell, BD.; (1996). The effect of dietary protein source on growth and carcass composition in juvenile Australian freshwater crayfish. Aquaculture International; 4: 361-376.
Kendall, A.; Schwartz, FJ.; (1964). Salinity Tolerances of Two Maryland Crayfishes. The Ohio J. of Sci; 64: 403-409.
Koksal, G.; (1998). Astacus leptodacthylus in Europe. Freshwater crayfish; 5: 365-400.
Lee, K H.; Qi, G H.; Sim, J S.; (1995). Metabolizable energy and amino acid availability of full-fat seeds, meals, and oils of flax and canola. Poultry Sci; 74: 1341-1348.
Lucas, P.; Ukhanov, K.; Leinders, T.; Zufall, F.; (2003). A diacylglycerolgated cation channel in vomeronasal neuron dendrites is impaired in TRPC2 mutant mice Mechanism of pheromone transduction. Neuron; 40:551-561.
Meade, E.; Doeller, J.; Kraus, W.; Watis, S.; (2002). Effects of Temperature and Salinity on Weight Gain, Oxygen Consumption Rate, and Growth Efficiency in Juvenile Red-Claw Crayfish Cherax quadricarinatus. Journal of the World Aquaculture Society; 33: 188-198.
Melton, A.; (2013). On the heart rate and osmoregulatory ability of the invasive crayfish, Orconectes sp. Biology University of Puget Sound; 334.
Mills, B.; Geddes, M.; (1980). Salinty tolerance and osmoregulation of the Australian freshwater crayfish (Cherax destructor). Marine and Freshwater Research; 31: 667-676.
Muzinic, LA.; Thompson, KR.; Morris, A.; Webster, CD.; Rouse, DB.; (2004). Partial and total replacement of fish meal with soybean meal and brewer’s grains with yeast in practical diets for Australian red claw crayfish Cherax quadricarinatus. Aquaculture; 230: 359-376.
New, MB.; (1995). Status of freshwater prawn farming: a review. Aquaculture Research; 26: 1-54.
Sadhana, M.; Neelakantan, B.; (1996). Effect of different protein levels in the purified diets on the growth of penaeus merguiensis de man and feed conversion ratioo.Indian journal of fish;43(1):61-67.
Shiau, S.; Lin, KP.; Chiou, CL.; (1992). Digestibility of different protein source by Penaeus monodon raised in brakish water and in sea water. Journal of Apply Aquaculture; 1: 47-54.
Silva, S S D.; Anderson, T A.; (1995). Fish nutrition in aquaculture, Chapman & Hall.
Skurdal, J.; Qveniled, T.; Taugbol, T.; Garnas, E.; ( 1993). Long term study of exploitation, yield and stock structure of noble crayfish Astacus astacus in Lake Steinsfjorden. S.E. Norway; 9: 118-133.
Tacon, A G J.; ( 1990). Standard methods for the nutrition and feeding of farmed fish and shrimp, Argent Laboratories Press.
Valipour, A.; Shariatmadari, F.; Abedian, A.; Seyfabadi, S. J.; Zahmatkesh, A.; (2011). Growth, Molting and Survival Response of Juvenile Narrow Clawed Crayfish, Astacus leptodactylus, Fed Two Sources of Dietary Oils. Iranian Journal of Fisheries Sciences; 10(3): 505-518.