تأثیر اسیدآمینه ترئونین جیره و سنین بعد از جوجه‌درآوری بر بیان ژن اینترلوکین 8 در بافت روده در جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار، گروه علوم دام و طیور پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت

2 استادیار، دانشگاه پیام نور، گروه کشاورزی

3 دانشجوی سابق دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین (معادل احتیاجات [1994] NRC، میانگین احتیاجات راس [2007]  و [1994]NRC ، احتیاجات راس [2007] و بیشتر از احتیاجات راس [2007]) و سنین بعد از جوجه درآوری بر بیان ژن اینترلوکین 8 در بافت روده جوجه­گوشتی بود. احتیاجات اسیدآمینه ترئونین، مطابق توصیه­های راس (2007)، 14 درصد بیشتر از (1994) NRC است. بنابراین، در آزمایش اول، اثر اسیدآمینه ترئونین بر بیان ژن اینترلوکین 8 در بافت ژژنوم روده کوچک در جوجه­های گوشتی نر سویه راس و همچنین در آزمایش دوم، تأثیر سنین اولیه بعد از جوجه درآوری بر بیان ژن اینترلوکین 8 بررسی شد. در آزمایش اول، سطوح مختلف ترئونین عبارت بودند از: 1) 8/0 درصد (معادل احتیاجات NRC)، 2) 87/0 درصد (میانگین احتیاجات NRC و راس)، 3) 94/0 درصد (احتیاجات راس) و 4) 01/1 درصد (بیشتر از احتیاجات راس). در سن 14 روزگی، یک پرنده از هر تکرار کشته شد و از بافت ژژنوم نمونه­گیری به عمل آمد. در آزمایش دوم، از تیمار 1 آزمایش اول که سطح اسیدآمینه ترئونین جیره 8/0 درصد (معادل احتیاجات NRC) بود، در سنین 1، 3، 6 و 9 روزگی از هر تکرار یک پرنده کشته و از بافت ژژنوم مطابق با آزمایش اول نمونه­گیری شد. جهت انجام مقایسات آماری، طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. نتایج آزمایشات نشان داد که بیان ژن اینترلوکین 8 در بافت ژژنوم در طول 14 روز اول زندگی جوجه با افزایش سطوح اسیدآمینه ترئونین تا سطح 94/0 درصد جیره (احتیاجات راس) (0001/0>P) و نیز با افزایش سن افزایش می­یابد (01/0>P).

کلیدواژه‌ها


Bar-Shira E, Friedman A (2006) Development and adaptations of innate immunity in the gastrointestinal tract of the newly hatched chick. Dev. Comp. Immunol, 30: 930-941.

Bird M, Nunn PB, Lord L (1984) Formation of glycine and aminoacetone from L-threonine by rat liver mitochondria. Biochim. Biophys. Acta, 802: 229-236.

Bustin SA, Benes Y, Garson JA, Hellemans J, Huggett J, Kubista M, Mueller R, Nolan T, Pfaffle MW, Shipley G, Vandesompele J, Wittwer CT (2009) The MIQE guideline: minimum information for publication of quantitative real-time PCR experiments. Clin. Chem, 55: 611-622.

Horn NL, Donkin SS, Applegate TJ, Adeola O (2009) Intestinal mucin dynamics: Response of broiler chicks and white pekin ducklings to dietary threonine. Poult. Sci, 88: 1906-1914.

Kaiser P, Hughes S, Bumstead N (1999) The chicken 9E3/CEF4 CXC chemokine is the avian orthologue of IL8 and maps to chicken chromosome 4 syntenic with genes flanking the mammalian chemokine cluster. Immunogenetics, 49: 673-684.

Kidd MT, McDaniel CD, Branton SL, Miller ER, Boren BB, Fancher BI. (2004). Increasing amino acid density improves live performance and carcass yield of commercial broilers. J. Appl. Poultry. Res, 13: 593-604.

Kidd MT (2000) Nutritional consideration concerning threonine in broilers. World. Poultry. Sci. J, 56: 139-151.

Modi WS, Dean M, Seuanez HN, Mukaida N, Matsushima K, O'Brien SJ (1990)Monocyte-derived neutrophil chemotactic factor (MDNCF/IL-8) resides in a gene cluster along with several other members of the platelet factor 4 gene superfamily. Hum. Genet, 84: 185–187.

NRC (1994) Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. National Academy Press, Washington, DC .

Park SS, Lillehoj HS, Allen PC, Park DW, FitzCoy S, Bautista DA, Lillehoj EP (2008) Immunopathology and cytokine responses in broiler chickens coinfected with eimeria maxima and clostridium perfringens with the use of an animal model of necrotic enteritis. Avian Dis, 52: 14-22.

Paczoska-Eliasiewicz HE, Gertler A, Proszkowiec M, Proudman J, Hrabia A, Sechman A, et al. (2006) Attenuation by leptin of the effects of fasting on ovarian function in hens (Gallus domesticus). Reproduction, 126: 739-751.

Ross Broiler Nutrition Specification (2007) http://www.aviagen.com/.

SAS )2005( SAS User′s guideStatistics. Version 8. SAS Inst. Inc., Cary, NC, USA.

Schaart MW, Schierbeek H, Van Der Schoor SR, Stoll B, Burrin DG, Reeds P, Van Goudoever GB (2005) Threonine utilization is high in the intestine of piglets. J. Nutr, 135: 765-770.

Sepehri Moghaddam H, Nassiri Moghaddam H, Kermanshahi H, Heravi Mousavi A, Raji A (2011) The effect of threonine on mucin2 gene expression, intestinal histology and performance of broiler chicken. Italian J. Anim. Sci, 10: 66-71.

Sick C, Schneider K, Staeheli P, Weining KC (2000) Novel chicken CXC and CC chemokines. Cytokine, 12: 181-186.

Smirnov A, Tako E, Ferket PR, Uni Z (2006) Mucin gene expression and mucin content in the chicken intestinal goblet cells are affected by inovo feeding of carbohydrates. Poult. Sci, 85: 669-673.

Sturm DC, Baumgart J, Harder d’Heureuse A, Hotz B, Wiedenmann AU (2005) CXCL8 modulates human intestinal epithelial cells through a CXCR 1 dependent pathway. Cytokine, 29: 42-48.

Uni Z, Gal-Garber O, Geyra A, Sklan D, Yahav S (2001) Changes in growth and function of chick small intestine epithelium due to early thermal conditioning. Poult. Sci, 80: 438-445.

Waldroup PW, Jiang Q, Fritts CA (2005) Effects of glycine and threonine supplementation on performance of broiler chicks fed diets low in crude protein. Int. J. Poult. Sci, 4: 250-257.

Wang X, Qiao S, Yin Y, Yue L, Wang Z (2007) A deficiency or excess of dietary threonine reduces protein synthesis in jejunum and skeletal muscle of young people. J. Nutr, 137: 1442-1446.