TY - JOUR ID - 5976 TI - بررسی تأثیر نانوذرات نقره سنتزشده از عصاره جلبک دریایی Sargassum angustifolium بر فلور باکتریایی پوست ماهی کپور معمولی JO - فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی JA - EAB LA - fa SN - 2322-2387 AU - بیتا, سراج AU - مصباح, مهرزاد AU - شهریاری, علی AU - قربانپور نجف‌آبادی, مسعود AD - استادیار، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران AD - دانشیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران AD - دانشیار، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران AD - استاد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 8 IS - 1 SP - 11 EP - 18 KW - واژه‌های کلیدی: عصاره جلبک سارگاسوم KW - فلور باکتریایی KW - کپور معمولی KW - نانوذرات نقره DO - 10.30473/eab.2019.5976 N2 - چکیده در این تحقیق به­منظور بررسی خواص ضدباکتریایی نانوذرات نقره سنتزشده از عصاره جلبک دریایی سارگاسوم که به روش بیولوژیکی خارج سلولی تولید شد، بار باکتریایی مزوفیل، انتروباکتریاسه، باکتری­های لاکتیک اسید و سرمادوست پوست ماهی کپور معمولی در مواجهه با سه غلظت از نانوذره مذکور شامل mg/L AgNP 11/0، mg/L AgNP 13/1 و mg/L AgNP 67/5 به­مدت 14 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات نقره بار باکتریایی مزوفیل و انتروباکتریاسه به­طوری معنی‌داری در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (05/0 p). کمترین شمارش باکتریایی نیز مربوط به انتروباکترها (01/0± 00/1log cfu/cm2 ) و در مواجهه با غلظت  mg/L AgNP13/1 بوده است. باکتری­های لاکتیک اسید در تمام تیمارها و نیز در تیمار شاهد تا آخرین روز مواجهه هیچ­گونه رشدی نداشتند.   UR - https://eab.journals.pnu.ac.ir/article_5976.html L1 - https://eab.journals.pnu.ac.ir/article_5976_4fcd7faf6ba71b76219bd5d7f89574bd.pdf ER -