TY - JOUR ID - 2672 TI - مطالعات اسپکتروسکوپی برهمکنش لیزوزیم و نانوذره اکسید روی JO - فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی JA - EAB LA - fa SN - 2322-2387 AU - مومنی, لیدا AU - فرهادیان, صادق AU - شارقی, بهزاد AD - مربی دانشگاه پیام نور AD - دانشگاه شهرکرد AD - دانشیار دانشگاه شهرکرد Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 4 IS - 4 SP - 1 EP - 9 KW - لیزوزیم KW - نانوذره اکسید روی KW - پایداری حرارتی KW - فعالیت آنزیم KW - آنالیز فلورسانس DO - N2 - چکیده جذب پروتئین درسطح غیرآلی، منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی می‌گردد که وابسته به طبیعت پروتئین جذب شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی سطح غیرآلی دارد. لیزوزیم سفیده تخم مرغ (E.C 3.2.1.17) با وزن مولکولی 6/14 کیلودالتون، پروتئین کروی کوچکی متشکل از 129 اسید آمینه با چهار پیوند دی سولفید است. هدف از این تحقیق مطالعه اثر نانوذره اکسید روی بر پایداری و ساختار آنزیم لیزوزیم سفیده تخم مرغ از طریق تکنیک‌های پایداری حرارتی، اسپکتروسکوپی فلورسانس و سینتیک آنزیمی در حضور و غیاب نانوذره اکسید روی در بافر 7 pH بود. نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد که با افزایش غلظت نانوذره اکسید روی فعالیت آنزیمی و پایداری حرارتی لیزوزیم کاهش یافت. مطالعات اسپکتروسکوپی فلورسانس نشان داد که نانوذره اکسید روی توانسته شدت نشر لیزوزیم را کاهش دهد. مطالعات واکنش بین نانو ذره اکسید روی و لیزوزیم نشان می­دهد که نه تنها آب و ملکول‌های حلال می‌توانند بر روی ساختار سه بعدی لیزوزیم و به‌طور کلی پروتئین محلول اثر بگذارند، بلکه نقش مهم و حیاتی در جذب سطحی مواد نانو دارند.   UR - https://eab.journals.pnu.ac.ir/article_2672.html L1 - https://eab.journals.pnu.ac.ir/article_2672_fe7c71c54572a67e69477fcd23e6f4b3.pdf ER -