TY - JOUR ID - 1351 TI - اثر حلال‌های آلی بر پایداری ساختار وفعالیت کاتالیتیکی پپسین JO - فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی JA - EAB LA - fa SN - 2322-2387 AU - شارقی, بهزاد AU - شهدادنژاد, کلثوم AD - دانشیار دانشگاه شهرکرد AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوشیمی Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 3 IS - 1 SP - 7 EP - 16 KW - پپسین KW - پایداری دمایی KW - حلال‎های آلی KW - فعالیت KW - تغییرات ساختاری DO - N2 - آنزیم پپسین در مخاط معده مهره­داران سنتز می­شود. پپسین از 327 رزیدو تشکیل شده ­است. وزن مولکولی آن KD34 می­باشد. ساختار پپسین غالباً β-Sheet و رندوم کویل با α- هلیکس محدود است و دو دمین آن با یک صفحه بتا شش­رشته­ای به هم متصل می­شوند. در این مطالعه از دستگاه اسپکتروفتومتر مدل فارماسیا 4000 با سیستم کنترل دما استفاده و پایداری دمایی پپسین خوک در حضور غلظت­های مختلف (0 تا 50% حجمی- حجمی) حلاّل‎های آلی بوتانول، اتانول، 4،1- بوتان­دیول و گلیسرول در 2pH= بررسی شد. Tm پپسین به ترتیب در حضور حلاّل­های بوتانول، اتانول و 4/1-بوتان­دیول کاهش یافت و در حضور گلیسرول افزایش یافت. همچنین اثر این حلاّل­های آلی بر روی فعالیت پپسین خوک بررسی شد. فعالیت پپسین به ترتیب در حضور محلول­های آبی بوتانول، اتانول و 4/1- بوتان­دیول با افزایش غلظت حلاّل­های آلی کاهش یافت و در حضور گلیسرول با افزایش غلظت حلاّل آلی زیاد شد. تغییرات ایجاد شده در فعالیت کاتالیتیکی به وسیله حلاّل­های آلی محلول در آب بوتانول، اتانول و 4/1- بوتان­دیول ممکن است مربوط به تغییرات ساختاری که به وسیله تغییرات پایداری دمایی نیز نشان داده شد و همچنین تغییر در جایگاه فعال پپسین باشد و گلیسرول نیز ساختار پپسین را پایدار کرد. UR - https://eab.journals.pnu.ac.ir/article_1351.html L1 - https://eab.journals.pnu.ac.ir/article_1351_c4dd14845b28ca3659ff3b61e80e0afa.pdf ER -