@article { author = {Yousofvand, Namdar and Hasanvand, Vahid}, title = {Preventive effect of hydroalcoholic extract of garlic flower on hematocrit in streptozotocin(STZ) -induced diabetes in male rats}, journal = {Experimental animal Biology}, volume = {7}, number = {1}, pages = {27-33}, year = {2018}, publisher = {Payame Noor University}, issn = {2322-2387}, eissn = {2538-4856}, doi = {}, abstract = {Abstract Many of the medicinal herbs have shown to be effective in reducing the incidence of diabetes complications (including hematocrit), which garlic is one of these herbs. 21 adult Wistar male rats were divided into 3 groups (n=7), which include: normal control group that received normal water and food for 45 days and injected normal saline on 15th day. Control (diabetic by STZ at 40 mg/kg dose on 15th day) and the prevention group by garlic flower extract at a dose of 360 mg/Lit in drinking water received a treatment period for 15 days before diabetes. One dose of STZ 40mg/kg was injected intraperitoneally. The hematocrit of blood samples was measured, using the ABACUS-c Diatron device (Austria). Hematocrit showed a significant increase (p}, keywords = {Diabetes,garlic flower,Streptozotocin,Hematocrit,Rat}, title_fa = {اثر پیشگیرانه عصاره هیدروالکلی گل سیر بر میزان هماتوکریت در دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین (STZ) در موش سفید صحرایی نر}, abstract_fa = {چکیده تأثیر مثبت بسیاری از گیاهان دارویی در کاهش میزان عوارض دیابت (ازجمله کاهش هماتوکریت) شناخته شده است که گیاه سیر یکی از این گیاهان می­باشد. 21 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به 3 گروه تقسیم شدند (7=n)، گروه شاهد نرمال، که در طول 45 روز از آب و غذای معمولی استفاده کردند و در روز 15 به آنها نرمال سالین تزریق شد، کنترل (دیابتی­شده به­وسیله STZ با دوز mg/kg40 در روز پانزدهم) و گروه پیشگیرانه عصاره گل سیر، با دریافت عصاره هیدروالکلی گل سیر با دوز mg/Lit360 در آب آشامیدنی در یک دوره تیمار به مدت (15 روز) قبل ازدیابتی شدن مورد استفاده قرار گرفت. داروی STZ با دوز mg/kg 40 به صورت درون صفاقی تزریق شد میزان هماتوکریت خون با استفاده از دستگاه Diatro مدل BACUS (ساخت اتریش) به­صورت خودکار اندازه­گیری شد. هماتوکریت در گروه تحت تیمار که عصاره هیدروالکلی گل سیر به­صورت پیشگیرانه دریافت کرده بودند نسبت به کنترل افزایش معناداری (001/0>p) را نشان داد. نتایج به‌دست‌آمده بیان­گر آن است که دریافت عصاره گل سیر باعث افزایش میزان هماتوکریت در دیابت القایی موش صحرایی می­گردد.  }, keywords_fa = {دیابت,گل سیر,استرپتوزوتوسین,موش صحرایی,هماتوکریت}, url = {https://eab.journals.pnu.ac.ir/article_4919.html}, eprint = {https://eab.journals.pnu.ac.ir/article_4919_079f9237c5e8703d2acf44d2d40e0e89.pdf} }