با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران

2 دانشیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران ، ایران

3 . استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران

4 کارشناس، اداره آموزش و پرورش مراغه، مراغه، ایران

چکیده

چکیده

جلبک‌های تک سلولی، مناسب‌ترین غذا برای آرتمیا هستند. کارایی شش گونه جلبکی Dunaliella tertiolecta، Tetraselmis suecica و  Chlorella sp.از جلبک­های سبز Spirolina sp. و Nannochloropsis oculata از جلبک‌های سبز- آبی و Cheatoceros sp. از شاخه دیاتومه­ها و Isochrisis sp. S از شاخه هاپتوفیتا بر روی رشد، بازماندگی و خصوصیات تولید مثلی آرتمیا اورمیانا در شرایط آزمایشگاهی مقایسه شد. سیست آرتمیا از دریاچه ارومیه صید و مطابق روش های استاندارد تخم گشایی شد. جلبک های تک سلولی در محیط کشت F/2 Guillard's کشت و مورد تغذیه آرتمیا قرار گرفتند .  درصد بقاء آرتمیا در تیمارهای مختلف در روزهای 8، 11، 14، 17 و 20 تعیین گردید. رشد طولی آرتمیا اورمیانا در فواصل سه روزه اندازه‌گیری شد. برای تعیین کارایی تولید مثلی آرتمیا، میزان سیست و ناپلی تولید شده، فاصله بین دو تولید مثل متوالی، زمان اولین تولید مثل و زمان مرگ آرتمیای ماده بررسی شد.نتایج نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین جلبک های مورد آزمایش از نظر هر سه عامل رشد طولی، میزان بقاء و خصوصیات تولیدمثلی آرتمیا اورمیانا وجود دارد (001/0P

کلیدواژه‌ها

Amat, DF.; (1980). Differentiation in Artemia strains from Spain. In: The brine shrimp Artemia. Vol. 1.##Persoone, G.; Sorgelooa, P.; Roels, O.; Jaspers, E.; (Eds). Univesa Press. Wettern. Belgium. 19-39.##Boon, E.; Baas-Becking, LGM.; (1931). Salt effects on eggs and nauplii of Artemia salina L., Journal of General Physiology, 14(6): 753-763.##Brown, MR.; Jeffrey, SW.; Volkman, JK.; Dunstan, CA.; (1997).  Nutritional properties of microalgae for mariculture. Aquaculture; 151: 315-331.##Dunstan, G.A.; Volkman, J.K.; Jeffrey, S.W.; Barrett, S.M.; (1992). Biochemical composition of microalgae from the classes Chlorophyceae and Prasinophyceae. 2. Lipid classes and fatty acids. J. Exp. Mar. Biol. Ecol. 161: 115-134.##Coutteu, P.; (1996). Microalgae. In: Sorgeloos, P. and Lavens, P. Manual on the production and use of live food for aquaculture (University of Gent, Artemia reference center). 9-60.##Garcia Ulloa, M.; Garcia Olea, J.; (2004). Reproductive performance of the Guppy fish Peocilia reticulate (Peters, 1859) fed with live Artemia franciscana cultured with inert and live diets. Avences en Investigacion Agropecuarina, 8(003): 1-7.##Gómez,  M G U.; Gamboa Delgado, J.; Zavala Aguirre, JL.; Fujii, TO.; Lavens, P.; (1999). influence of different dietson length and biomass productionof brine shrimp Artemia franciscana (Kellog, 1906). Bol. Invemar,  28:  1.##Hafezieh, M.; (2004). The study of nutritional effects of Chlorella, Chaetoceruson growth rate and survival of Artemia urmiana. Pajohesh va Sazandegi , 64: 76-80. (In Persian)##Hannah, C.; Mani, M.; Ramasamy, R.; (2013). Evaluation of the Biochemical Composition of Four Marine Algae and Its Nutritional Value for Brine Shrimp. IOSR Journal of Pharmacy and Biological Sciences 6, 3: 47-51.##Lavens, P.; (1999). Influence  of  different diets on  length  and biomass production of  brain shrimp Artemia franciscana (KELLOG, 1906)  bol. Invemar; 28(1): Santa Marta Jan. /Dec. 1999.##Lavens, P.; Sorgeloos, P; (1991). Production of Artemia in culture tanks. In: Browne, R.A.; P. Sorgeloos and C.N.A. Trotman (Eds).  Artemia biology. CRC press, Inc. Boca Ratón, Florida, USA, 317-350.##Madumathi, M.; Rengasamy, R.; (2011). Antioxidant status of Penaeus monodon fed with Dunaliella salina supplemented diet and resistance against WSSV. International Journal of Engineering Science and Technology (IJEST); 3(10): 7249-7260. ##Maldonado-Montiel, TDNJ.; Rodríguez-Canché, LG.; (2005). Biomass production and nutritional value of Artemia sp. (Anostraca: Artemiidae) in Campeche, México. Rev. Biol. Trop. Int. J. Trop. Biol. 53(3-4): 447-454.##María Concepción Lora-Vilchis, MC.; Voltolina, D.; (2003). Growth and survival of Artemia franciscana (kellogg) fed with Chaetoceros muelleri Lemmerman and Chlorellacapsulata guillard. Rev. Invest. Mar. 24(3): 241-246.##Mejia, JC.; Sanchez, AM.; Mejia, GC.; Barreray, TC.; Andrade, RD.; (1999). Reproductive pattern variation in two Mexican population of Artemia franciscana and comparison with the San Francisco Bay population. Revista de biologia tropical, 47(1): 99-104.##Merchie, G.; Lavens, P.; Dhert, P.; Dehasque, M.; Neils, H.; Leenheer, DA.; Sorgeloos, P.; (1995). Variation of ascorbic acid content in different live food organisms. Aquaculture; 134(3-4): 325-337.##Mohammadyari, A.; (2002). Biometric, morphologic and life cycle comparison of 3 populations of Iranian Artemia. M.Sc. Thesis. Tehran University, 173 pp. (In Persian)##Mohebbi, F.; Esmaili, L.; Negarestan, H.; Ahmadi, R.; (2009). Dynamics of Phytoplanktonpopulation in Urmia Lake: Consequences onArtemia density. Proceeding of internationalsympos-ium/workshop on biology anddistribution of Artemia. Urmia, Iran.##Mohebbi, F.; (2010). The Brine Shrimp Artemia and hypersaline environments microalgal composition: a mutual interaction. Int. J. Aqu. Sci; 1(1): 19-27.##Punitha, SMJ.; Micheal Babu, M.; Immanual, G.; (2007). Developing feed for the culture of brine shrimp Artemia franciscana using marine algae as major dietary source.##Radhakrishnan, EV.;  Rekha, D.; Chakraborty, R.; Thangaraja,  C.; Unnikrishnan; (2009). Effect of Nannochloropsis salina on the survival and growth of phyllosoma of the tropical spiny lobster, Panulirus homarus L. under laboratory conditions. J. Mar. Biol. Ass. India, 51(1): 52-60.##Vojodzadeh, H.; Ghezelbash, F.; Ryahi, H.; Manaffar, R.; (2007). The study of growth and survival rate of 3 different Artemia species feeding on unicellular algae: Nannochloropsis oculata, Dunaliella tertiolecta and Tetraselmis suecica. Iranian Journal of Fisheries Research, 3: 143-152. (In Persian)##