با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
مطالعه شاخص‌های رشد و پارامترهای خون‌شناختی لارو ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با جیره مکمل‌سازی شده با بیفیدوباکترهای پروبیوتیکی

جواد سهندی*؛ حجت الله جعفریان؛ مهدی سلطانی؛ پونه ابراهیمی

دوره 4، شماره 3 ، بهمن 1394، ، صفحه 41-45

چکیده
  چکیده ارزیابی تأثیر باکتری­های مفید تنها در روند رشد خلاصه نشده و جنبه­های مختلف آن از جمله پارامترهای خونی را نیز شامل می­شود. در این مطالعه تأثیر دو گونه بیفیدوباکتر Bifidobacterium animalis PTCC-1631 و Bifidobacterium lactis PTCC-1736 با سه غلظت 1CFU g-107×1(1T)، 107×2 (2T) و 107×3 (3T) بر عملکرد رشد و معیارهای خون­شناختی لارو ماهی قزل­آلای رنگین­کمان با ...  بیشتر

بررسی تغییرات بافتی آبشش در لاروهای تازه تفریخ شده ماهی قزل‎آلای رنگین‎کمان (Oncorhynchus mykiss) متعاقب تجویز غلظت‎های مختلف نانو ذرات نقره

علی لوئی منفرد؛ عباس خلیلی؛ لیلا خلیلی؛ محمدرضا کلباسی

دوره 3، شماره 3 ، اسفند 1393، ، صفحه 13-22

چکیده
  چکیده پژوهش حاضر به بررسی تغییرات بافتی آبشش در لارو ماهی قزل‎آلای رنگین‎کمان متعاقب تجویز نانو ذرات نقره به روش مستقیم (نانو ذرات نقره به صورت کلوئید) و غیرمستقیم (به صورت فیلتر زئولیت پوشش یافته توسط نانو ذرات نقره) می پردازد. 300 قطعه لارو تازه تفریخ شده به صورت تصادفی به شش گروه مساوی تقسیم و به ترتیب در معرض کلوئید نانو ذرات نقره ...  بیشتر

بررسی اثرات عصاره آبی زعفران (Crocus sativus) بر اندازه لاروهای مگس سرکه (Drosophila melanogaster) در بازه‌های زمانی مختلف مرحله لاروی

سیده فاطمه فانی یزدی؛ مجید رجبیان؛ ناصر مهدوی شهری

دوره 2، شماره 4 ، خرداد 1393، ، صفحه 67-75

چکیده
  چکیده گیاه زعفران(Crocus sativus) ، گیاه بومی کشور ایران و خصوصا منطقه خراسان می­باشد و دارای جایگاه خاصی در الگوی تغذیه مردم می­باشد. با توجه به مطالعات متعدد اثرات زعفران و از آنجا که در زمینه اثرات آن بر روند تکوین مگس سرکه به عنوان یک مدل جانوری مطالعات خاصی صورت نگرفته، در این مطالعه اثرات زعفران بر اندازه لاروها در حین تکوین، مورد ...  بیشتر